پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : جمعه ، 31 فروردين 1403

کد خبر : 115096

 
کرونـا سوار بر تاکسی‌ها
تاریخ خبر : 1399-10-23
نویسنده : زهرا زنگنه
     
 
 
     
متن خبر :

■ مدیر معاونت تاکسیرانی شهرداری همدان: 600 تاکسی در همدان دستگاه پُز دارند

 ناوگان حمل‌ونقل عمومی شهری به‌دلیل تردد بالای مسافران، به‌عنوان یکی از کانون‌های شیوع بیماری کووید-۱۹ به‌شمار می‌روند، جایی که در همان روزهای ابتدایی شیوع ویروس، پروتکل‌های خاصی برای آن درنظر گرفته شد و بنابر تصمیم مسئولان، برای حفظ سلامت مسافران و راننده، تعداد مسافران از 4 به 3 نفر کاهش پیدا کرد و با توجه به اینکه مشخص شده برخی افراد آلوده به ویروس بدون علامت هستند، استفاده فراگیر از ماسک امری ضروری اعلام شد. این قانون تا حد زیادی در تاکسی‌های درون‌شهری رعایت می‌شود اما در تاکسی‌های بین‌شهری که باید مسافت بیشتری برای رسیدن به مقصد طی شود، پروتکل‌ها به این شکل رعایت نمی‌شود و 4 نفر مسافر که گاهی اوقات ماسکی هم ندارند، در کنار هم این مسیر‌های نسبتا طولانی را می‌گذرانند.
رعایت نکردن پروتکل‌ها در وَن‌هایی که در سطح شهر فعالیت دارند مانند مسیر شهرک مدنی نیز دیده می‌شود و این ون‌ها با ظرفیت کامل مسافران را به مقصد می‌رسانند.
یک مسأله قابل توجه در تاکسی‌ها نیز نبود دستگاه پز است، اگر هر تاکسی یک دستگاه پز داشته باشد پول نقد که عاملی مهم برای انتقال ویروس است خودبه‌خود حذف می‌‍‌شود، بیشتر تاکسی‌های همدان دستگاه پز ندارند و به گفته‌ آنها، دریافت این دستگاه دردسر زیادی به‌همراه دارد.
یک راننده ون در مسیر شهرک مدنی می‌گوید: پایان وقت مردم برای اینکه سریع‌تر به مقصد برسند بدون رعایت پروتکل‌ها وارد ون می‌شوند، من هم نمی‌توانم با این افراد بحث کنم، مجبور می‌شوم حرکت کنم.
یکی دیگر از رانندگان ون که مردی میانسال است نیز درباره رعایت پروتکل‌های بهداشتی بیان می‌کند: من 2 فرزند کوچک دارم و برای حفظ سلامتی آنها هم که شده مسافر کمتری سوار می‌کنم اما برخی موارد در بین مسیر مسافری می‎‌‌بینم و برای اینکه به مقصد برسد سوار می‌کنم.
وی ادامه می‌دهد: من به هیچ‌عنوان شخصی که ماسک نداشته باشد را سوار ماشینم نمی‌کنم چون هم در برابر خودم و خانواده‌ام و هم مسافران دیگر مسئول هستم.
یک راننده تاکسی مسن نیز درباره دریافت دستگاه پز این‌گونه توضیح می‌دهد: من دستگاه پز را خودم از بانک دریافت کردم، عده‌ای از شرکت‌های خصوصی دریافت کردند و برخی نیز به‌صورت امانی دستگاه پز در اختیار دارند و سازمان تاکسیرانی به‌دلیل اینکه بار مالی به همراه داشت دستگاه پز برای تاکسی‌داران دریافت نکرد.
مدیر معاونت تاکسیرانی شهرداری همدان درباره رعایت نکردن پروتکل‌های بهداشتی توسط برخی تاکسی‌داران، بیان می‌کند: از ابتدای شیوع ویروس کرونا برای رعایت پروتکل‌های بهداشتی توسط ون‌های شهر همدان مشکلاتی داشتیم و تقریبا یک ماه اخیر بخش زیادی از این مشکلات حل شده است.
میلاد کریمی ادامه می دهد: در هر خط یک بازرس وجود دارد و تا زمانی که بازرس‌ها هستند پروتکل‌های بهداشتی رعایت می‌شود، اما زمانی که بازرس‌ها در محل حضور ندارند، پروتکل‌ها به شکلی که باید، رعایت نمی‌شود.
او با بیان اینکه از ساعت 8 شب که ساعت کاری بازرس‌ها تمام می‌شود، تعداد مسافران افزایش می‌یابد، می‌گوید: پس از این ساعت خود مردم نیز تا حدی این مسأله را به‌دلیل افزایش حجم ترافیک، تشدید می‌کنند.
کریمی با بیان اینکه اگر بازرس نباشد، ون‌ها رعایت نمی‌کنند اما تاکسی‌ها همیشه رعایت می‌کنند، می‌افزاید: تاکسی‌داران در ارتباط با استفاده از ماسک معمولا به مسافران تذکر می‌دهند، اما معمولا خود مردم این مسأله را جدی نمی‌گیرند و همین سبب درگیری بین مسافران و راننده می‌شود و این درگیری‌ها موجب خسته شدن راننده از تذکر به مسافر می‌شود.
او درباره برخورد با تاکسی‌دارانی که پروتکل‌های بهداشتی را رعایت نمی‌‎کنند، می‌گوید: اگر مشاهده شود، خودرو به پارکینگ منتقل می‌شود و اگر تخلف خیلی شدید نباشد، به کمیته انضباطی ارجاع می‌دهیم.
کریمی همچنین درباره دریافت دستگاه پز برای تاکسی‌داران اینگونه توضیح می‌دهد: سال گذشته به تمام تاکسی‌ها دریافت دستگاه پز اعلام شد، ما نمی‌توانیم تبلیغ بانک خاصی را کنیم، اما سال گذشته با برخی بانک‌ها صحبت‌هایی شد که دستگاه پز را با مبلغ 2 میلیون تومان به تاکسی‌داران بدهند و این مبلغ نیز به‌صورت وام قرض‌الحسنه است.
مدیر معاونت تاکسیرانی شهرداری همدان ادامه می‌دهد: اگر پارسال راننده‌ها اقدام می‌کردند هم دستگاه را دریافت می‌کردند هم به‌لحاظ مالی فشاری بر روی دوش آنها نبود و هم پشتیبانی این دستگاه‌ها به عهده بانک بود.
کریمی می‌افزاید: با وجود شرایط مناسبی که سال گذشته برقرار بود تنها 600 تاکسی برای دریافت دستگاه پز اقدام کردند.
 او با بیان اینکه امسال دستگاه پز گران‌تر شده است، گفت: راننده‌ها می‌توانند با یک ضامن به بانک مراجعه کرده و پس از تشکیل پرونده بدون هیچ مشکلی دستگاه را پس از ده روز دریافت کنند.
در این روزها تاکسی‌هایی را می‌بینیم که پول یک مسافر بیشتر را بر سلامت خود و مسافران ترجیح داده و با 4 مسافر به راه می‌افتند؛ آن هم در شرایطی که رعایت پروتکل‌های بهداشتی و فاصله‌گذاری اجتماعی حرف نخست و آخر را می‌زند؛ فاصله‌هایی که برای سالم زیستن کنار همدیگر به‌قدری مهم است که برای کاهش شیوع ویروس کرونا باید آن ‌را جدی گرفت.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.