پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : شنبه ، 1 ارديبهشت 1403

کد خبر : 98665

 
معاون گردشگری کشور:

10 استان در مسیر گردشگری غرب کشور قرار دارند
تاریخ خبر : 1398-06-16
     
 
 
     
متن خبر :

 پنل گردشگری در نشست تخصصی آمایشی منطقه ۳ با حضور مسئولان استان های همدان، کرمانشاه، لرستان و ایلام در استانداری همدان برگزار شد.
در حالی پایان بخش این نشست پنل گردشگری بود که بار دیگر شاهد ارائه گزارش های تکراری از پتانسیل های استانی توسط مدیران استانی بودیم .
در این نشست جای ارائه تحلیل ها، راهکارها و پیشنهادهای کاربردی به واقع خالی بود .
در این نشست معاون گردشگری وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: بر اساس آمار گرفته شده از ابتدای سال ۹۸ تا ابتدای مردادماه تعداد گردشگران خارجی که به ایران سفر کرده اند نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۴۰ درصد افزایش داشته است.
ولی تیموری پس از اشاره به آمار افزود: در این مدت سه میلیون گردشگر خارجی با هدف انجام سفر های زیارتی، تفریحی و سلامتی به کشور ما سفر کردند.
وی با اشاره به اینکه یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون نفر در سال ۲۰۱۸ در کل دنیا گردشگری کردند، اظهار داشت: این تعداد سفرهای گردشگری ۲ سال زود تر از پیش بینی مجامع بین المللی رخ داد.
تیموری عنوان کرد: توسعه و اشتغال پایدار دغدغه فعالان حوزه گردشگری در دنیا است.
وی اضافه کرد: توسعه گردشگری روستایی شعار سال ۲۰۲۱ است که اجلاس جهانی آن با حضور ۱۸۰ عضو جهانی به میزبانی مشترک کردستان و کرمانشاه برگزار می شود.
معاون گردشگری وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اشاره به اینکه سال گردشگری از ۵ مهر به مدت یک سال آغاز می شود، بیان کرد: آموزش، مهارت و اشتغال شعار سال گردشگری سال ۲۰۲۰ است که بر اساس آن برنامه های گردشگری اجرا می شود.
وی ادامه داد: سال گذشته هفت میلیون و ۸۰۰ هزار گردشگر خارجی از جاذبه های گردشگری ایران بازدید کردند که نسبت به سال ماقبل آن این آمار ۵۲ درصد رشد داشته است.
تیموری تاکید کرد: بیش از ۸۰ درصد گردشگران خارجی با اولویت فرهنگی و مذهبی وارد کشور می شوند.
وی بیان کرد: گردشگران با سه انگیزه زیارت، تفریح و گردشگری سلامت وارد ایران می شوند که درآمد خوبی از آنها نصیب کشور می شود.
وی افزود: بخش عمده ای از گردشگران از چهار استان منطقه سه کشور (ایلام، کرمانشاه، لرستان و همدان) وارد کشور می شوند.
معاون گردشگری وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: گردشگری داخلی اولویت ما است و مزیت فوق العاده ای برای اقتصاد مقاومتی دارد.
وی اظهار داشت: اقامتگاه های بومگردی با ساز و کار محلی و روستایی شکل گرفتند که روند اسکان گردشگران و توسعه روستاها را تسهیل می کنند.
تیموری تاکید کرد: مسیر گردشگری غرب کشور از دی ماه ۹۷ آغاز شده است و بر اساس آن ۱۰ استان مشمول این طرح می شوند.
وی ادامه داد: منطقه سه آمایشی تنوع اقلیم و فرهنگ را دارند و شامل اقوام آذری، لُر، کُرد، فارس و حتی عرب می شود.
معاون گردشگری وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ادامه داد: چهار اثر ثبت جهانی در این منطقه داریم که امیدواریم با ثبت جهانی هگمتانه و اورامانت زمینه های جذب بیشتر گردشگران فراهم شود.
وی گفت: از ابتدای امسال تورهای آشنا سازی به منظور معرفی جاذبه های گردشگری غرب کشور آغاز به کار کرده اند.
تیموری با اشاره به اینکه منطقه سه کشور ویژگی های منحصر به فردی دارد، عنوان کرد: از سال ۷۸ تا ۸۰ برنامه ملی توسعه گردشگری با در نظر گرفتن همه شاخصه ها شکل گرفت و بر اساس مطالعات بین المللی، همدان به عنوان پایلوت گردشگری کشور معرفی شد.
وی اظهار داشت: افق ۱۵ ساله بعدی برنامه ملی افق توسعه گردشگری در حال برنامه ریزی است و همچنان غرب کشور در اولویت گردشگری قرار دارد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان همدان نیز در این نشست گفت: اسناد توسعه ای در بخش های گوناگون گردشگری، کشاورزی، صنعت و انرژی تدوین شده که کار ارزشمندی است.
اسکندر صیدایی اظهار داشت: در این نشست تخصصی کارهای ارزشمندی صورت گرفته است که سند گردشگری، کشاورزی، صنعت، انرژی، امور زیربنایی و خدمات منطقه سه تهیه و تدوین شده است‌.  
وی با بیان اینکه بررسی شاخص های منطقه و چشم انداز افق ۲۰ ساله از برنامه های کلان این نشست است گفت: منطقه سه اولین منطقه است که در کشور شکل گرفته است و تاکنون به نتایج خوبی رسیده است.
منطقه سه دارای تمدن و فرهنگ غنی، زیرساختهای خوب گردشگری، مراکز جامع دانشگاهی و پوشش غنی جنگل های زاگرس است و باید به حق واقعی خود برسد.
در این نشست مدیران کلیدی استان های ایلام، لرستان، کرمانشاه و همدان عضو هستند.
گفتنی است نشست تخصصی آمایشی منطقه سه کشور  درباره سرمایه گذاری، گردشگری و توسعه رسانه ای بحث و تبادل نظر کردند.
استاندار همدان در پایان برگزاری این نشست گفت : امروز وقت آن رسیده است که عملیاتی رفتار کنیم و باید برای انجام برنامه ها تقسیم کار صورت بگیرد .
سعید شاهرخی عنوان کرد : برای دستیابی به خروجی مناسب باید زمان بندی برای انجام کارها رقم خورد و این تقسیم کار بین شهرستانها و استانهای مختلف با توجه به پیش بینی  مسئولیتها باید انجام شود.
وی همچنین تاکید کرد : در حوزه اطلاع رسانی باید یک وظایف مشترک تعریف شود تا از وقت بهترین استفاده شود
استاندار در پایان اظهار امیدواری کرد : شاهد عملیاتی شدن نتایج گفتگوی نشست تخصصی آمایش منطقه ۳ کشور باشیم
علی آقا محمدی در ادامه در زمینه کارهای  رسانه ای در این نشست های تخصصی گفت : لازم است برنامه های کارشناسان تدوین و بین مدیران توزیع شود تا بدانیم چه کارهای مهمی در این زمينه قابل اجراست.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.