1403-01-251403-02-04bool(false) پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : سه شنبه ، 4 ارديبهشت 1403

کد خبر : 83332

 
تاکيد رئیس شورای اسلامی شهر همدان بر ادامه کاوش ها

دست همراهي شهردار و شورا در پروژه ميدان
تاریخ خبر : 1396-09-25
نویسنده : مریم مقدم
     
 
 
     
متن خبر :
■ ایجاد موزه شیشه‌ای از مصوبات جدی شورای شهر خواهد بود
16 مرداد ماه 1396 وقتي اجرای پروژه پياده‌راه‌سازي ميدان امام خميني(ره) و خيابان اکباتان شهر همدان کليد خورد شايد کمتر کسي تصور مي‌کرد قرار است به حکم تيشه و کلنگ تاريخ در پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین  به حرف آید .
آن روز منابع خبري شهرداري همدان اعلام کردند قرار است پس از پايان يافتن پياده‌راه‌سازي بوعلي سينا طرح پياده‌راه سازي بقيه خيابان‌هاي منتهي به ميدان مرکزي شهر همدان (ميدان امام خميني(ره) به اجرا درآيد.
تحول و تغيير بافت شهري با هدف بيشتردر زمینه تحقق توسعه گردشگري پس از سالها در حالی رقم خورد که  شهر به چند قدمی  تغییر  سيماي شهر نزدیک شد و از آن پس به واسطه تبدیل شدن خیابان های شعاعی به                                                                               پیاده مسير تردد مردم و گردشگران به گونه ای محسوس تغییر  پیدا کرد . چند ماه از آغاز اجراي طرح پياده‌راه‌سازي اکباتان و ميدان امام شهر همدان نگذشته بود که خبر کشف تابوت سنگي و يافته‌هاي ديگر تاريخي در اين منطقه رسانه‌اي شد. اين اتفاق در اوايل پاييز 96 شرايط متمايزي را براي مرکزي‌ترين نقطه شهر همدان رقم زد شرايطي که رسانه‌ها و ارگان‌هاي متعدد را براي تصميم‌گيري‌هاي متعدد پاي کار آورد. اين در حالي است که رويداد کشف اثار تاريخي در ميدان همزمان با انتخاب عباس صوفي با راي قاطع شوراي شهر به عنوان شهردار همدان بوده که توقع پيگيري و تدبيري شايسته به پروژه هاي در دست اقدام شهري به ويژه کاوش هاي ميدان مرکزي شهر را بيشتر کرده است. رئيس شوراي شهر در گفتگو با همدان پيام در پاسخ به دغدغه هاي شهروندان بر پيگيري جدي کاوش هاي ميدان و موضوع موزه شدن آن با همراهي شهردار جديد و حمايت از طرح هاي صوفي تاکيد دارد.صوفي با اين انتظارات و حمايت ها قرار است امروز د رماسمي معارفه شود.  اين اتفاقات بهانه‌اي شد تا گفتگويي را با "ابراهيم مولوي " رئيس شوراي اسلامي شهر همدان انجام دهيم که خواهيد خواند:
 
 ‌از چگونگي شروع اجراي طرح پياده‌راه‌سازي در خيابان اکباتان و ميدان امام شهر همدان بگوييد؟
برحسب مصوب شوراي عالي شهر سازي و معماري ايران پياده‌راه خيابان بوعلي و اکباتان با انتخاب مشاور و پيمانکاران از تابستان 1396 با سرعت قابل قبولي آغاز شد.
 اجراي طرح پياده راه‌سازي چگونه با کاوش‌هاي باستان‌شناسي گره خورد؟
به واسطه دايره 160 متري ميدان امام شهر همدان و فضاي 25 متري ميدان نظر بر اين بود که آب‌نما در اين منطقه احداث شود به همين منظور مجوز خاکبرداري حدود يک متر از میراث فرهنگی استان اخذ شد  که در حين اين کار پيمانکاران و مجريان طرح به يک سري شواهد و یافته های تاریخی برخورد کردند . پس از اين اتفاق کارشناسان حوزه ميراث فرهنگي، سازمان مسکن و شهرسازي و شهرداري در جلسات تصميم‌گيري متعدد بحث‌هاي زيادي را پيرامون چگونگي ادامه روند کار تشکيل دادند و تصميم بر آن شد که خاکبرداري چند روزي متوقف شود .
 در موردآثار مکشوفه در حين اجراي طرح پياده‌راه سازي توضيحاتي را بفرماييد؟
بخشي از آثار زيرزميني در حفاري‌هاي ميدان امام شامل 2 تابوت سنگي، آسياب خانگي قديم و سفال‌هاي مختلف و چند سرنيزه بود که کشف شد . طبق گفته اساتيد دانشگاه بوعلي‌سينا اين وسايل و ابزار متعلق به دوره سلوکيان و مادي است و قرار شد اين کاوش و ترانشه برداري ادامه پيدا کند و پس از آن با بازديد مدير ارشد استان مقرر شد کاوش‌ها ادامه پيدا کند و دستيابي به يافته‌هاي بيشتر محقق شود . پس از آنکه کاوش‌ها بيشتر شد تصميم براي ايجاد موزه شيشه‌اي در ميدان امام شهر همدان اتخاذ شد.
 از قبل تصميم بر آن بود طرح آب نما در ميدان مرکزي شهر به اجرا درآيد و حالا اين تصميم به ايجاد يک موزه زيرزميني شيشه‌اي تغيير پيدا کند آيا تغيير تصميم‌گيري در حوزه گردشگري بررسي شده است؟
اين تصميم‌گيري در حال حاضر در قالب يک پيشنهاد در حال بررسي است که به احتمال زياد اجرا خواهد شد. اما آنچه اهميت دارد اين است که در کشورهاي حوزه خليج فارس آب نماهاي متعدد براي جذب گردشگر وجود دارد و طبيعتاً هيچ گردشگري به قصد ديدن آب‌نما به همدان نخواهد آمد اما همان گردشگران  نمي‌توانند از کنار وسوسه بازديد از موزه شيشه‌اي به سادگي بگذرند و حتماً اين موزه براي گردشگران يک عامل انگيزشي برای سفر خواهد بود .
کما اينکه ايجاد موزه مي‌تواند ويتريني از واقعيت يافته‌هاي تاريخي همدان از اعماق يافته‌هايي که مي‌تواند به معناي واقعي به پايتخت تاريخ و تمدن بودن ايران زمين معنا بخشند.
 تصميم شورا براي ادامه کار کاوش در ميدان امام شهر همدان چه خواهد بود؟
بر اساس روند فعاليت پيمانکاران و باستان‌شناسان حاضر در محل اجراي پروژه قرار شد باستان‌شناسان که از اساتيد دانشگاه بوعلي‌سينا و کارشناسان ميراث فرهنگي هستند کار را براي کشف يافته‌هاي جديد تا دستيابي به شواهد و قراين تازه‌تر ادامه دهند و اگر نتايج غير از اين بود به کاوش‌ها پايان داده شود .
 ايجاد موزه شيشه‌اي چقدر در ميدان امام جدي است و آيا به واقع فکري مي‌کنيد اين طرح اجرايي است؟
ايجاد موزه شيشه‌اي در ميدان امام شهر همدان در حال حاضر  يکي از مصوبات اصلي شوراست و به صورت قطعي اين مصوبه به اجرا در خواهد آمد اما اينکه در چه متراژي و با چه الماني نياز به تصميم‌گيريهاي کارشناسي‌تر خواهد داشت که در آينده در زمينه آن بيشتر و با جديت جلسات کارشناسي را تشکيل خواهيم داد.
پس از آنکه کار به يک مرحله منطقي برسد حتماً براي کسب طرح المان و ميدان امام اقدام به انتشار فراخوان‌هاي گسترده خواهيم کرد تا بهترين ايده‌ها را از سراسر  کشور جمع کنيم.
 آيا معماري شهري همدان اين امکان را براي ايجاد تغييرات شهري دارد؟
از سال 1330 به بعد و شاهکارهاي معماري هوشنگ سيحون که براي همدان به عنوان داشته‌هاي غني معماري به جا ماند  ديگر در اين استان شاهد خلق شاهکار معماري نبوده‌‌ايم.
لازم است از عصر حاضرنیزردپاي يک المان فاخر معماري در همدان به جا ماند چه اتفاقي شاخص‌تر از موزه شيشه‌اي ميدان امام شهر همدان که سالها به عنوان یادگار ارزشمند از عصر حاضر برای ما خواهد ماند 
 براي اجراي طرح موزه شيشه‌اي ميدان امام شهر همدان آيا اعتبارات کافي تخصيص خواهد يافت؟
از نظر اعتبار اجراي اين طرح مشکلی نخواهیم داشت چرا که تأکيد استاندار و پيگيري نمايندگان مردم همدان در مجلس شوراي اسلامي براي جذب اعتبار هم همين مهم را تأييد مي‌کند و قطع به يقين از نظر اعتبار مشکل نخواهيم داشت.
در حال حاضر هم 7 ميليارد تومان اعتبار براي اتمام پروژه پياده‌راه بوعلي‌سينا هزينه شد و همين ميزان اعتبار نيز به اجراي طرح پياده‌راه سازي خيابان اکباتان اختصاص پيدا کرده است.
از اين فرصت استفاده مي‌کنم از تحمل و صبوري مردم براي انجام کاوش‌ها و اجراي پروژه پياده‌راه‌سازي قدرداني مي‌کنم.و از مردم مي‌خواهم به نمايندگانشان در شوراي شهر و مسئولان شهري اعتماد کنند اين اتفاق براي همدان يک نقطه عطف است.
به واسطه اجراي يک پروژه حالا آثار تاريخ و تمدن ايران زمين نمايان شده است و ما به هيچ عنوان اين آثار را زير بتن دفن نخواهيم کرد، چرا که به دنبال آن هستيم در راستاي کمک به شهر همدان از فرصتي که سال‌ها در دل خاک نهفته مانده و حالا خود را نمايان کرده است با هدف به توسعه رساندن صنعت گردشگري و جذب گردشگر استفاده کنيم.
حالا زمان آن رسيده است تا به واسطه به نمايش گذاشتن لايه‌هاي زيرين و مرکزي‌ترين نقطه شهر به عنوان " پايتخت تاريخ و تمدن ايران زمين"  بيش از گذشته عينيت بخشيم.
 
 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.