پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : جمعه ، 14 ارديبهشت 1403

کد خبر : 61253

 
رئیس سازمان بهزیستی کشور:

هیچ آسیب‌ اجتماعی در سال‌های اخیر کاهش نیافته است
تاریخ خبر : 1394-05-11
     
   
     
متن خبر :

رئیس سازمان بهزیستی کشور ضمن ابراز تاسف از روند رو به رشد آسیب‌های اجتماعی در کشور گفت: در حال حاضر با آسیب‌های اجتماعی روبه‌رو هستیم که ماهیت آنها شرایطی را برای افزایش و گسترش جرایم فراهم می‌کنند.
به گزارش ایسنا، انوشیروان محسنی بندپی در نشست مشترک قوه قضاییه و سازمان بهزیستی کشور که به منظور انعقاد سند همکاری‌های مشترک با هدف پیشگیری وقوع جرم برگزار شد افزود: پدیده‌های اجتماعی را نمی‌توان به صورت مجزا و تک بعدی بررسی کرد بلکه آنها پدیده‌های پیچیده‌ای هستند که شرایط و بستر را برای ارتکاب جرم توسط فرد آسیب دیده فراهم می‌کنند
وی ادامه داد: برای مثال در مساله طلاق نمی‌توانیم بگوییم که زن و مرد پس از جدایی هر کدام به سوی زندگی خود رفته و مشکلاتشان از بین رفته بلکه این مساله خود آسیبی است که آسیب‌های متعددی را فراهم می‌کند و می‌تواند به عنوان زمینه‌ای برای وقوع جرم توسط افراد آسیب‌دیده ناشی از آن باشد.
رئیس سازمان بهزیستی کشور افزود: هیچ کدام از آسیب‌های کشور در سال‌های اخیر کاهش نیافته بلکه به صورت مداوم رو به گسترش بوده‌اند و این مساله هم در تعداد زنان سرپرست خانوار‌ و هم کاهش سن ابتلا به جرایم و اعتیاد و... صدق می‌کند.
بندپی ادامه داد: بهزیستی به عنوان عاطفی‌ترین و تخصصی‌ترین نهاد در حوزه آسیب‌های اجتماعی و با داشتن بیش از هزارو400 مرکز تخصصی و عمومی قبل و بعد از ازدواج،‌ مداخله در بحران‌، مراکز فوریت‌های اجتماعی‌ و غیره در سال‌ گذشته موفق شد از وقوع طلاق 30 درصد از 170 هزار پرونده‌ای که توسط معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه به این سازمان برای مداخله در طلاق ارجاع داده شده، جلوگیری کند.
بندپی در ادامه با تاکید بر اینکه پیشگیری باید فراگیر، پایدار و با مداخله و کمک تمامی ذی نفعان صورت گیرد،‌ افزود: در انعقاد این سندهای همکاری میان بهزیستی و سایر نهادها این هدف را داریم که در راستای تعریف درستی که از پیشگیری ارائه داده‌ایم بتوانیم پیشگیری فراگیر با مشمولیت آحاد جامعه را در دستور کار خود قرار دهیم.
وی در ادامه ضمن بیان آماری از وضعیت مراکز پیشگیری از اعتیاد سازمان بهزیستی کشور عنوان کرد: در حال حاضر سازمان بهزیستی حدود 2هزار‌و200 مرکز پیشگیری در حوزه اعتیاد داشته و بار بیش از 60 درصد افراد مبتلا به اعتیاد برعهده این سازمان است.
وی در پایان عنوان کرد: امیدواریم بتوانیم در آینده با افزایش این همکاری‌ها شاهد کاهش آسیب‌ها و کاهش وقوع جرایم در جامعه باشیم.
 طلاق از آسیبی فردی تبدیل به آسیبی اجتماعی شده است
به گزارش ایسنا، همچنین در ادامه این نشست معاون پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور گفت: در حال حاضر برای پیشگیری و کاهش آسیب‌ها نیازمند مداخلات اجتماعی هستیم و باید از سطح مداخلات فردی فراتر رویم زیرا در حال حاضر این آسیبها دارای تبعات اجتماعی گسترده هستند.
مجید رضازاده، افزود: ارتقای سطح همکاری‌ها میان سازمان بهزیستی و نهادهای دیگری چون قوه قضاییه اتفاق مبارکی است زیرا در حال حاضر با مشکلات و آسیب‌های اجتماعی زیادی روبه‌روهستیم که برای حل آنها نیازمند همکاری‌های فراقوه‌ای و فرا سازمانی هستیم.
وی ادامه داد: قوه قضاییه خود گلوگاه بسیاری از مسائل و آسیب‌های اجتماعی است و همچنین دارای بار بسیاری از این آسیب‌ها پس از وقوع جرم و طبیعی است که قوه قضاییه و بهزیستی که نهادی تخصصی در امور آسیب‌ها هستند همکاری‌های مشترکی را برای بهبود شرایط موجود داشته باشند.
وی در خصوص طلاق نیز عنوان کرد: در حال حاضر طلاق از پدیده‌ و آسیبی فردی تبدیل به آسیبی اجتماعی شده است و در چنین شرایطی حتی پس از مراجعه فرد برای طلاق می‌توان با مداخلات به هنگام و صحیح، تاثیر گذاری زیادی را در کاهش این آسیب داشته باشیم.
وی در این خصوص تصریح کرد: در حال حاضر در سازمان بهزیستی کشور توانسته‌ایم مشاورین مراکز مشاوره را در راستای این نوع مداخلات و پیشگیری از طلاق آموزش دهیم و در فرایند همکاری‌های سازمان بهزیستی با قوه قضاییه نیز که در حال حاضر شکل گرفته و به طور مشخص در حال انجام است، شاهد تاثیر بسیاری در حوزه کاهش آسیب طلاق در جامعه هستیم.
وی ادامه داد: در حال حاضر مشاوره‌های پیش ازطلاق در بسیاری از شهرها و استان‌های کشور و دادگاه‌ها وجود دارد و امیدواریم بتوانیم با همکاری‌های روز افزون با قوه قضاییه تاثیرات این مشاوره‌ها را افزایش دهیم و همچنین در کاهش سایر آسیب‌های اجتماعی بتوانیم موثرتر از پیش عمل کنیم.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.