پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : شنبه ، 8 ارديبهشت 1403

کد خبر : 106590

 
نگاهی به انتخابات مجلس در بهار و کبودراهنگ(تحلیل حوزه‌های انتخابیه(5))

یعقوبی نرسید، جعفری بازی را برد
تاریخ خبر : 1398-12-13
نویسنده : مهرداد حمزه
     
 
 
     
متن خبر :


 یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه بهار و کبودراهنگ با ردصلاحیت محمدعلی پورمختار نماینده این حوزه انتخابیه در دور نهم و دهم سبب شد تا عرصه برای رقابت پرشورتر دیگر کاندیدا‌ها فراهم شود.
در نهایت با پایان رأی‌گیری در این 2 شهرستان، حدود ۵۷ درصد واجدین شرایط در انتخابات شرکت کرده که عیسی جعفری، توانست با کسب نزدیک به ۳۷ هزار رأی در رقابت با ۲۱ نفر دیگر پیروز میدان باشد و برای دومین بار از این حوزه انتخابیه راهی مجلس شود.
در این حوزه انتخابیه به جز سید کاظم اکرمی، نماینده دور نخست، 4 نماینده دیگر یعنی حجت‌الاسلام علی مثبت فاضل همدانی، علی یعقوبی، رضا طلایی‌نیک و محمدعلی پورمختار همه 2 دوره نماینده بودند که عیسی جعفری نیز با رأی‌آوری در این انتخابات به جمع آنان پیوست و این اتفاق شاید در نوع خود جالب باشد.
اما عیسی جعفری چگونه توانست رأی بیاورد!؟ وی که یک محبوبیت نسبی در این حوزه انتخابیه دارد برنده شدن خود را مرهون چند عامل دیگر نیز می‌داند. یکی از عوامل ردصلاحیت پورمختار بود، البته نمی‌توان گفت در صورت تأیید صلاحیت، او بخت نخست رأی‌آوری بود اما به هر حال رأی خوبی داشت به‌ویژه در شهرستان بهار و بخش لالجین.
اتفاقات رخ داده برای یعقوبی هم به جعفری کمک کرد. یعقوبی اصلاح‌طلب که در دور دهم انتخابات نیز در دقایق پایانی تأیید صلاحیت شد، در رقابتی تنگاتنگ بازی را به پورمختار باخت تا چشم امید به انتخابات یازدهم داشته باشد.
در این دوره هم باانگیزه تمام ثبت‌نام کرد اما در نهایت رد صلاحیت شد و از رقابت بازماند. وی که تا روزهای پایانی تبلیغات امیدوار بود تأیید شود، در روز دوشنبه تبلیغات براساس آنچه خود قول مساعد شورای نگهبان برای تأیید صلاحیتش عنوان می‌کرد با عزم جدی راهی حوزه انتخابیه شد تا تبلیغات را شروع کند اما گویا شورای نگهبان چنین تصمیمی نداشت و فردای آن روز اعلام شد، که تأیید صلاحیت یعقوبی کذب است و این بار یعقوبی بازی را پیش از انتخابات به همشهری خود باخت تا شاید پایانی باشد بر فعالیت‌های انتخاباتی او در این حدود ۳۰ سال.
شهرستان‌های بهار و کبودراهنگ به لحاظ کشاورزی یکی از قطب‌های اصلی کشاورزی محسوب شده که جایگاه مهمی در تولید محصولات کشاورزی در کشور دارد. اما متأسفانه وجود نداشتن صنایع تبدیلی در این 2 شهرستان موجب شده تا مردم منطقه نتوانند حداکثر بهره را از این ظرفیت ببرند.
از سوی دیگر شهر جهانی لالجین، قطب تولید سفال و سرامیک کشور نیز در شهرستان بهار قرار گرفته و مهم‌ترین جاذبه گردشگری استان یعنی غار علی‌صدر در شهرستان کبودراهنگ قرار دارد. در کنار این 2 جاذبه گردشگری، موارد دیگری نیز وجود دارد اما همین 2 جاذبه به‌تنهایی می‌تواند سالانه پذیرای هزاران هزار نفر باشد و نه‌تنها رونق اقتصادی هردو شهرستان را رقم بزند بلکه به شکوفایی اقتصاد استان نیز کمک کند که تاکنون متأسفانه از این 2 ظرفیت بهره کافی برده نشده است!
در کنار توجه به این 2 مسأله، وسعت جغرافیایی این حوزه انتخابیه و تعداد بالای روستاهای هردو شهرستان قطعا کار را برای هر نماینده‌ای سخت خواهد کرد.
اگرچه چند سالی است بحث تفکیک حوزه انتخابیه این 2 شهرستان در مجلس مطرح بوده و هست اما مردم بهار و کبودراهنگ باز هم در مجلس یازدهم یک نماینده خواهند داشت و چشم امیدشان به عیسی جعفری خواهد بود.
نمایندگان این حوزه انتخابیه همواره در مجلس در زمره نمایندگان فعال و خبرساز بودند و حتی برخی از آنان از جمله طلایی‌نیک پس از دوران نمایندگی، مسئولیت‌های مهمی در کشور داشته‌اند.
به هر ترتیب امروز جعفری یک‌بار دیگر در قامت نماینده مردم در مجلس حاضر شده است. درحال‌حاضر مردم استان و به‌ویژه این 2 شهرستان با مشکلات مختلف معیشتی دست و پنجه نرم می‌کنند و انتظار دارند مجلس یازدهم در راستای حل بخشی از این مشکلات قدم بردارد.
جعفری باید بداند که در این 2 دوره‌ای که نماینده نبوده، سطح توقع مردم نیز بالا رفته است؛ به‌طور مثال امروز لالجین تبدیل به یک برند جهانی شده و مردم این بخش انتظارات بیشتری نسبت به دور هشتم مجلس از او دارند. یا اینکه ثبت جهانی غار علی‌صدر امروز یک مطالبه عمومی است.
فرش منطقه مهربان یک روز زبان‌زد خاص و عام بوده اما اکنون اوضاع خوبی ندارد و کم‌کم دارد به فراموشی سپرده می‌شود. کشاورزان منطقه با مشکلات عدیده‌ای از جمله کمبود آب مواجه هستند. تغییر کشت و ایجاد صنایع تبدیلی به‌ویژه در حوزه تولید سیب‌زمینی یک نیاز اساسی است. دام‌داری منطقه باید تقویت شود، پرورش گوسفند مهربان نیز از جمله ظرفیت‌هایی است که توجه به آن می‌تواند به بالا بردن آمار اشتغال کمک کند. روستاهای خاص هردو شهرستان، ظرفیت‌های خوبی برای توسعه گردشگری روستایی دارد و باید مورد حمایت و توجه قرار بگیرند.
به‌طور کلی می‌توان گفت روند توسعه در هردو شهرستان به‌ویژه کبودراهنگ در طول این سال‌ها بسیار کند بوده و جعفری اگر می‌خواهد نامش در تاریخ ثبت شود و مردم منطقه همواره از وی به نیکی یاد کنند باید با پایان رقابت‌های انتخاباتی دست رفاقت به سوی دیگر کاندیدا‌ها دراز کرده و با بهره‌گیری از توان آنان و دیگر نخبگان هردو شهرستان برای شتاب‌بخشی به توسعه، عمران و آبادانی بهار و کبودراهنگ حرکت کند. او به نظر می‌آید نماینده دغدغه‌مندی باشد حالا در این 4 سال چقدر برای دغدغه‌های خود و مردم منطقه وقت و انرژی خواهد گذاشت موضوعی است که باید برای رسیدن به پاسخش، منتظر بمانیم. همین.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.