1403-01-251403-02-04bool(false) پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : سه شنبه ، 4 ارديبهشت 1403

کد خبر : 83400

 
خیابان شریعتی غوطه‌ور در مشکلات حمل‌ونقل شهری
تاریخ خبر : 1396-10-10
نویسنده : سمانه جهانگیری‌عرش
     
 
 
     
متن خبر :

■ درخواست تاکسی‌داران از مسئولان: دومین پارک‌سوار اتوبوس‌های همدان را ایجاد کنید

یکی از معظلات اساسی حال حاضر کلان‌شهر همدان نبود پارک‌سوار مناسب برای تاکسی‌ها و اتوبوس‌های شرکت واحد است.
برخی خطوط تاکسی همدان که در یکی از 6 خیابان اصلی شهر مستقر هستند، در ساعتی از روز که مسافر ندارند صف‌های نسبتاً طولانی در کنار خیابان می‌بندند و این صف‌ها گاهاً دو خط موازی کنار هم را تشکیل می‌دهند.
این خطوط موازی تاکسی‌ها در خیابان‌های کم‌عرض میدان مرکزی شهر همدان به نام میدان امام خمینی(ره) در حالی ایجاد می‌شود که در برخی مواقع و در محل‌های نزدیک ایستگاه‌های تاکسی با آمدن اتوبوس‌های خط واحد عملاً دو باند مسدود می‌شود و تردد تاکسی‌ها به دلیل به وجود آمدن این تنگه باعث کند شدن روند جریان ترافیک، کلافگی مردم و جریمه رانندگان توسط مأموران راهنمایی‌ورانندگی می‌شود.
متأسفانه از سال 1312 که این میدان ساخته ‌شده است مسئولان امر فکری برای ایجاد پارک‌سوار و جلوگیری از مشکلات حال حاضر نکرده‌اند و در این مورد مردم همدان با وجود افزایش کرایه حمل‌ونقل که قطعاً باید افزایش خدمات را نیز در بر داشته باشد، ضررکننده اصلی بوده‌اند.
همین معظل بزرگ پارک‌سوار در همدان باعث بروز برخی ناهنجاری‌های شهری و ترافیکی و گاهی درگیری بین مردم و... می‌شود.
نماينده رانندگان تاکسي و مسئول کميته انضباطي تاکسيراني همدان گفت: علي‌رغم اينکه 10 سال است که تاکسي‌هاي جديدي به ناوگان تاکسي‌هاي همدان اضافه نشده و فقط تاکسی‌های شهر نوسازی شده‌اند اما خيابان‌هاي همدان آنقدر شلوغ شده‌اند که هر کس که از بيرون نگاه مي‌‌کند فکر مي‌کند تاکسي‌ها زياد شده‌اند.
علي رستمي با انتقاد از اينکه مشکل مديريتي شهر در حوزه تاکسيراني علاوه بر اينکه تاکسي‌داران را دچار سردرگمي کرده، حجم ترافيک را نيز افزوده است، گفت: با پياده‌راه کردن خيابان بوعلي و اکباتان و نيز ساماندهي ميدان اصلي شهر بيشترين آسيب را تاکسي‌داران همدان بويژه تاکسی‌داران خيابان شريعتي متحمل شدند.
وي ادامه داد: در دولت قبل براي ساماندهي خودروهای شخصي مسافرکش، آنها را در حاشيه شهر ساماندهي کردند اما به مرور زمان از طريق پارتی و رانت از آنان در خطوط اصلي شهر استفاده شد و به خيابان‌هاي اصلي شهر منتقل شدند که هم اینک از روي کد درج شده پشت شيشه خودرو مي‌توان اين خودروها را شناسايي کرد.
نماينده رانندگان تاکسي شهر همدان ادامه داد: علاوه بر این، تاکسي‌هاي گردشي را هم که براي سرويس‌دهي در نظر گرفته بودند، پس از مدتي آنها را هم خطي کرده و به مرکز شهر هدایت کردند.
رستمي همچنين از به کارگيري برخي خودرو‌ها با عناوين مختلف چون اسمپ، تاکسي بانوان، تاکسي بي‌سيم و... انتقاد کرد و گفت: در حالي که يک تاکسي‌دار براي گرفتن مجوز تاکسيراني شرايط بسيار سختي را متحمل می‌شود و باید در این ارتباط هزينه‌هایی را متقبل شود. اما يک راننده شخصي با در دست داشتن يک بي‌سيم و يک گواهی صرف، مي‌تواند اقدام به مسافرکشي کند اين در حالي است که از ظرفيت ناوگان تاکسیرانی مي‌توان براي تاکسي مدارس، تاکسي بانوان و حمل‌ونقل مسافران شهري استفاده کرد.
رستمی ادامه داد: هم‌اينک 4 هزار فعال در بخش تاکسيراني داريم که با مشکلات بیان شده و نیز پروژه‌های شهری (که از قبل فعالان این بخش را در آن ندیدند)، خطوط سرويس‌دهي آنها با نابساماني‌هايي مواجه شده است.
وي افزود: در حقيقت شلوغي ميدان امام مربوط به تغيير خطوط تاکسي‌ها بر اساس رانت‌بازي و نیز حجم تردد اتوبوس‌ها است که ظرفيت‌سنجي‌های نادرست و نيز اجراي طرح‌هاي خام باعث شده برخي خيابان‌ها بويژه خيابان شريعتي با مشکلات عديده‌اي مواجه شوند.
نماینده تاکسی داران همدان اظهار کرد: با اين اوضاع نابسامانِ رانندگان تاکسي در خيابان شريعتي تصميم گرفتند افرادي را به عنوان (خط‌نگه‌دار) به کار بگيرند.
اينها در حقيقت تاکسي‌داراني بودند که به نمايندگي از رانندگان و با جمع‌آوري مبلغ از آنها هر تاکسيدار روزي هزار تومان (ماهی 4 میلیون و 500 هزار تومان) به اين مسئولان مي‌دهد اين در حالي است که ساماندهي اين خطوط وظيفه تاکسيراني بوده اما در اين ارتباط رانندگان متحمل هزينه شده‌اند.
رستمی گفت: در خيابان شريعتي 240 خط و کلاً با مناطقي چون چرمسازي، هنرستان، جواديه و مدرس ششصد دستگاه فعاليت مي‌کند که براي يک خيابان بسيار زياد است.
وي با بيان اينکه تاکسيراني تنها شغلي است که بايد سرمايه يک فرد زير پاي استفاده‌کنندگان آن باشد و مستهلک شود، گفت: تا زماني که سازمان در صدور کارت شهري (که مبلغ 500 هزار تومان دریافت می‌کند) به دنبال منابع درآمد براي خود است، علاوه بر کاهش نارضایتی تاکسيرانان از شغلشان شاهد بسياري از رفتارها، درگيري‌ها و خشونت‌ها بوده و در نهايت نارضايتي مردم افزایش می‌یابد.
نماينده تاکسي‌داران شهر همدان با اشاره به اينکه تاکسي‌داران همدان به هيچ‌وجه با افزايش کرايه تاکسي موافق نيستند، گفت: اين افزايش کرایه‌ها باعث شده مردم در انتخاب وسيله حمل‌ونقل عمومي ترجيحاً از اتوبوس استفاده کنند و اين نبود توازن در نرخ حمل‌ونقل، درآمد رانندگان‌ تاکسی را سخت کرده است.
چرا بايد مبلغ کرايه تاکسي‌ها هر ساله 100 تومان اضافه شود در حالي که اتوبوس هر چند سال يکبار تغيير نرخ مي‌دهد؟
وي با اشاره به اینکه ظرفيت ايستگاه‌ها بسيار کم است، افزود: با ساماندهي ميدان امام که معلوم نيست تا کي طول خواهد کشيد و با ورود خطوط اتوبوس به خيابان شريعتي عملاً خدمت‌دهي به مردم با مشکل مواجه شده است.
رستمی گفت: تردد اتوبوس‌هاي برخي از روستاها و شهرهاي دور همچون دره‌مرادبيگ، يکن‌آباد، حصار مطهري، مريانج به رينگ اول شهر نيز خود مشکل‌آفرين شده است که مي‌توان با ايجاد پارک سواري مشخص علاوه بر پارک‌سوار سرگذر بويژه در حال حاضر که شهر با تغيير و تحولاتي همراه است اين خطوط را ساماندهي کرد.
وي با بيان اينکه تاکسيراني به جاي ايجاد پارک‌سوار در مقابل پاساژ مهستان براي برخي خطوط، درآمد تاکسي‌هاي اين خط را کاهش داده است، گفت: مردم ترجيح مي‌دهند به جاي طيِ مسير پياده براي رسيدن به اين پارک‌سوار دور ميدان سوار خط واحد شوند.
نماینده تاکسی‌داران شهر همدان توصيه کرد: برای کاستن از شلوغی خیابان شریعتی، اتوبوس‌هاي این خیابان در مقابل پاساژ مهستان ساماندهي شده و با اين کار رونق کار تاکسيراني را براي فعالان اين بخش ايجاد کنند.
رستمي ادامه داد: متأسفانه از مديراني که براي مديريت تاکسيراني به کار گرفته شده‌اند برنامه مشخصي براي تاکسيراني همدان نداشتند و با تغيير يک مدير کلاً سياست‌ها عوض شده است. در حقيقت مديران منتخب دچار روزمرگي هستند.
وي به دیگر مشکلات تاکسی‌داران نیز پرداخت و گفت: 4 هزار راننده تاکسي (با 15 هزار نفر خانواده) بدون هرگونه تعاوني و مرکز خدمات هستند.
وي ادامه داد: متأسفانه در خصوص تنها خدمتي که به تاکسي‌داران در خصوص بيمه تأمين اجتماعي مي‌شود نيز آن هم محل سوء استفاده برخی افراد شده است؛ چراکه بسياري از افراد که راننده هم نمي‌باشند با استفاده از اين عنوان بيمه شده اما تاکسيراناني که واجد اين شرايط هستند دو سالي است که در نوبت بيمه شدن مانده‌اند همچنین فعالان اين قشر با وجود همه مشکلاتي که دارند بدون بيمه تکميلي هستند که امیدواریم این موضوع در دستور کار قرار گیرد.
وي تصریح کرد: باید با ساماندهي کار تاکسيراني باعث رونق اين شغل شد؛ چراکه وقتي راننده‌اي درآمد نداشته باشد احتمال روي آوردن وي به کارهاي خارج از شأن زياد خواهد بود.
رستمي افزود: اگر براي سال 2018 شهر گردشگري براي همدان تعريف شده است بايد قبل از همه چيز زيرساخت‌هاي لازم در حوزه حمل‌ونقل ايجاد شود؛ چراکه يک توريست نخستين برخوردي که براي استفاده از خدمات دارد برخورد با رانندگان سطح شهر است. قطع و یقین تأکید بر استفاده از حمل‌ونقل عمومی زمانی تحقق می‌یابد که این ناوگان بتواند در خدمت به مردم بیشترین کارایی را داشته و تسهيل در رفت‌وآمد آنان را ایجاد کند.
اما آنچه از حال‌وهوای حمل‌ونقل عمومی شهر پیداست این است که خیابان‌های شهر بویژه خیابان شریعتی با نابسامانی زیادی مواجه است و این نابسامانی در کنار شلوغی و ازدحام بیش از ظرفیت، هم باعث نارضایتی راننده و هم نارضایتی شهروندان شده است که انتظار می‌رود در این فصل سرد که گام به گام تا رسیدن فصل جدید و خریدهای نوروزی پیش می‌رویم چاره‌ای در این ارتباط اندیشیده شود.

 

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.