1403-01-271403-02-06bool(false) پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : پنجشنبه ، 6 ارديبهشت 1403

کد خبر : 73288

 
مدیر توزیع نیروی برق رزن:

بهینه‌سازی مصرف انرژی از شاخص‌های اقتصاد مقاومتی است
تاریخ خبر : 1395-06-14
     
   
     
متن خبر :

 رزن - خبرنگار همدان پیام: مدیر توزیع نیروی برق شهرستان رزن با تأکید بر بهینه‌سازی مصرف انرژی گفت: با توجه به نامگذاری سالجاری به عنوان سال «اقتصاد‌ مقاومتی، اقدام و عمل» بهینه‌سازی مصرف انرژی برق یکی از راهکارهای اقتصاد مقاومتی است.
مازیار بلالی‌مقدم در گفت‌وگو با همدان پیام از افتتاح و بهره‌برداری 14 پروژه با اعتباری بالغ بر 10 میلیارد و 116 میلیون ریال به مناسبت هفته دولت خبر داد و افزود: با گرامیداشت ایام هفته دولت، همگام با تمامی خدمتگزاران به میهن اسلامی که عزم و اهتمام خویش را جهت سربلندی کشور و برافراشته شدن پرچم مقدس جمهوری اسلامی ایران با تلاشی صادقانه و همتی بلند به کار گرفته‌اند تا چرخه‌های توسعه و آبادانی کشور شتاب گیرد توزیع نیروی برق شهرستان رزن نیز در این راستا با افتتاح و بهره‌برداری از چندین پروژه کوشیده است.
وی از افتتاح شبکه مسکن مهر رزن، برق‌دار کردن فیدر دوم کشاورزی از پست برق دمق، برق‌دار کردن فیدر سایان از پست کرفس و... به عنوان پروژه‌های افتتاحی در رزن یاد کرد.
مدیر توزیع نیروی برق شهرستان رزن از بهره‌برداری 2 فیدر در رزن خبر داد و گفت: بهره‌برداری و مانور فیدر سایان از پست کرفس همچنین فیدر کشاورزی از پست دمق در راستای بهبود برق‌رسانی به مشترکان، تعدیل بار، کاهش تلفات و هدررفت انرژی انجام شده است.
وی با اشاره به وضعیت شبکه توزیع برق در رزن، از فعالیت 42 هزار مشترک در سطح شهرستان خبر داد و افزود: رزن با دارا بودن 3 پست فوق توزیع، 20 فیدر 20 کیلوولت، هزار و 268 دستگاه پست هوایی، 597 کیلومتر شبکه فشار ضعیف و هزار و51 کیلومتر شبکه فشار متوسط وظیفه برق‌رسانی به مشترکان در بخش‌های خانگی، صنعتی، تجاری و کشاورزی در سطح شهرستان را عهده‌دار است.
بلالی‌مقدم با اشاره به شاخص‌های اساسی شرکت‌های توزیع گفت: از جمله شاخص‌های شرکت‌های توزیع کاهش تلفات انرژی یا جلوگیری از هدررفت انرژی بوده که در دو بخش فنی و غیر فنی پیگیری و اجرایی شده است.
 کاهش 4 درصدی تلفات برق در رزن
وی از کاهش تلفات برق در رزن خبر داد و افزود: وضعیت تلفات انرژی برق در سال 93 حدود 14 درصد بوده و این در حالی است که این رقم در سال 94 به حدود 5/10 درصد کاهش داشته است.
مدیر توزیع نیروی برق شهرستان رزن در ادامه با اشاره به اقدامات انجام شده برای کاهش تلفات انرژی گفت: از جمله اقدامات می‌توان به کنترل مأمورین قرائت و اصلاح عملکرد سیستم قرائت و بازرسی، اصلاح و تعویض لوازم اندازه‌گیری، جمع‌آوری و ساماندهی برق‌های غیر مجاز، اصلاح ساختار شبکه، تعویض بار و روشنایی معابر، کاهش شعاع تغذیه فیدرهای فشار متوسط و فشار ضعیف، استفاده از ترانسفورماتورهای کم ظرفیت و کم تلفات اشاره کرد.
وی افزود: در بخش فنی بیش از 90 کیلومتر شبکه فرسوده سیمی جمع‌آوری و تبدیل به کابل خودنگهدار شده است.
بلالی‌مقدم با اشاره به مزایای کابل خودنگهدار گفت: بالا بردن ضریب ایمنی شبکه، کاهش اتفاقات و زمان خاموشی و تبدیل خطوط تک فاز به 3 فاز از جمله مزایای کابل خودنگهدار است.
مدیر توزیع نیروی برق شهرستان رزن از کشف 240 انشعاب غیر مجاز در رزن خبر داد و افزود: بیش از 240 انشعاب غیرمجاز کشف و با پیگیری‌های انجام شده تبدیل به انشعاب مجاز شده‌اند.
وی از جایگزینی بیش از هزار و500 کنتور دیجیتالی به جای کنتورهای فرسوده و قدیمی برای کاهش تلفات خبر داد.
بلالی‌مقدم از واگذاری انشعاب به صورت ولتاژ اولیه، نصب کنتور بر روی فیدرهای روشنایی معابر کل شهرستان و کنترل مشترکان فعال با مصارف غیر متعارف به عنوان دیگر اقدامات اجرایی در زمینه کاهش تلفات یاد کرد. وی افزود: شاخص دیگری که به دنبال آن بوده‌ایم کاهش میزان خاموشی و انرژی توزیع نشده و ارائه برق با کیفیت و مناسب به مشترکان بوده که در این راستا اقداماتی مانند تعمیرات پیشگیرانه، اصلاح و بهینه‌سازی نقاط آسیب پذیر شبکه و به‌کارگیری تجهیزات و سیستم‌های نوین نظیر احداث شبکه 20 کیلو ولت با کابل فاصله‌دار و استفاده از کلیدهای قطع‌کننده با قابلیت کنترل از راه دور انجام گرفته است.
مدیر توزیع نیروی برق شهرستان رزن بیان کرد: نصب سیستم‌های آشکارساز خطا بر روی خطوط 20 کیلوولت، تعدیل بار خطوط توزیع و از دیگر اقدامات در این زمینه GIS پست‌های هوایی و اجرای طرح‌های اتوماسیون به ویژه پیاده‌سازی سیستم زمینه است.
وی با اشاره به نامگذاری سالجاری توسط مقام معظم رهبری با عنوان سال «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» گفت: بهینه‌سازی مصرف انرژی یکی از راهکارهای اقتصاد مقاومتی است.
 رعایت الگوی صحیح مصرف برق از شاخص‌های توسعه و آبادانی
بلالی‌مقدم با تأکید بر رعایت الگوی صحیح مصرف برق بیان کرد: ساعات اوج مصرف برق از ساعت 20 الی 24 است که مشترکان با مدیریت مصرف در این ساعات می‌توانند ما را در تأمین برق پایدار یاری کنند.
وی همچنین با بیان اینکه ساعات اوج مصرف ادارات ساعات 11 تا 15 است، یادآور شد: با توجه به این امر ادارات شهرستان باید به این موضوع توجه ویژه داشته باشند و مصرف برق خود را مدیریت کنند.
مدیر توزیع نیروی برق شهرستان رزن افزود: رنگ‌آمیزی روشن برای اتاق‌ها و استفاده از لامپ‌های کم مصرف و LED، توجه به برچسب انرژی تجهیزات مورد استفاده، قراردادن سیستم‌های کامپیوتری در حالت آماده‌باش، استفاده از سیستم‌های هوشمند برای کنترل حضور افراد در اتاق‌ها جهت روشنایی از راهکارهای مدیریت مصرف برق ادارات است.
وی بیان کرد: با توجه به اینکه رعایت نکردن و مدیریت مصرف انرژی از جمله برق موجبات تحمیل هزینه گزاف به کشور می‌شوند بنابراین اگر هر مشترک نسبت به خاموش کردن یک لامپ اضافی و جایگزینی و استفاده از لامپ‌های کم مصرف اقدام کند با این عمل می‌توان از احداث یک نیروگاه با هزینه چند میلیارد ریالی جلوگیری کرد. بلالی در ادامه از برگزاری جلسات آموزشی در بخش کشاورزی، صنعتی، تجاری، خانگی، فرهنگیان و دانش‌آموزان برای ترویج مدیریت مصرف بهینه خبر داد و گفت: همچنین در این راستا بیش از 37 هزار بروشور در بخش‌های مختلف شهرستان توزیع شده است.
 تسهیلات توزیع برق به کشاورزان رزنی و اعطای برق رایگان
وی با بیان اینکه شهرستان رزن قطب کشاورزی است، گفت: هر ساله مشترکان کشاورزی جهت مدیریت مصرف انرژی و بهای برق مصرفی می‌توانند با عقد تفاهم‌نامه از 15 خرداد تا 15 شهریور ماه و خاموش کردن موتور چاه آب خود در ساعات اوج بار از ساعت 20 الی 24 در 30 روز متوالی بهای برق مصرفی خود را رایگان کنند.
مدیر توزیع نیروی برق شهرستان رزن بیان کرد: با توجه به خشکسالی‌های اخیر و برداشت بی‌رویه آب از منابع زیرزمینی اداره برق با هماهنگی اداره منابع آب شهرستان اقدام به نصب و تعویض تابلو و کنتورهای هوشمند آب و برق کرده و در حال حاضر نیز در حال انجام و پیگیری است.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.