1403-02-281403-03-07bool(false) 1403-02-281403-03-07bool(false) پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : دوشنبه ، 7 خرداد 1403

کد خبر : 47357

 
با وجود افتتاح نخستین مدرسه کبدی کشور

امكانات موجود در شأن كبدي ملاير نيست
تاریخ خبر : 1393-04-08
نویسنده : سمانه رضایی
     
 
 
     
متن خبر :

همدان‌پیام: کبدی همان ورزش زو ایرانی است كه نیاز به قدرت و مهارت دارد و در عين حال ورزشي کم‌خرج و ساده است. اين ورزش بومي و محلي ترکیبی از کشتی و راگبی است. ريشه كلمه كبدي از واژه «كائون بادا» به معناي مبارزه با حريف است و یک رشته هندی‌الاصل است.
اين ورزش همزمان با بازي‌هاي المپيك برلین در سال 1936 به نمايش درآمد و براي نخستين بار نيز در بازي‌هاي آسيايی پكن در سال 1990 به عنوان يك رشته رسمي شركت داده شد.
اما كبدي در استان همدان و شهرستان ملایر بيش از يك دهه پيشينه دارد و به دليل شناسايي استعدادهاي خوب و توانمندي‌هاي ورزشكاران در اين رشته؛ سال گذشته نخستين مدرسه كبدي كشور در سامن راه‌اندازي شد.
در سال‌هاي اخير كبدي ملاير با درخشش ورزشكارانش توانسته هر سال چند كبدي‌كار را در تيم ملي داشته باشد و در چند دوره در ليگ‌ برتر نیز حضور داشته باشد و مقام‌هاي متعددي كسب کند.
 امسال نيز ورزشكاران اين رشته براي حضور در ليگ برتر آماده مي‌شوند. به همين بهانه گفتگويي با رئيس هيأت كبدي شهرستان ملایر انجام داده‌ايم که می‌خوانید.
رضا پيرحياتي با اشاره به اينكه از سال 80 ورزش کبدی در شهرستان ملاير راه‌اندازی شد، گفت: در آغاز كار از ورزش‌هاي مختلف استعدادهاي كبدي شناسايي و جمع‌آوري شد و بعد از دو سال با تلاش كبدي‌كاران نتايج خوبي به دست آمد.
پيرحياتي ادامه داد: در سال 89 كه هيأت را تحويل گرفتم با ركود محسوسي مواجه بودیم که آن وضعیت درخور شهرستاني با قهرماني‌هاي كسب شده نبود، به همين دليل ريشه‌يابي كرديم و دليل اين ركود را رفتن قهرمان‌هاي اوليه و با سابقه بنا به دلايلي چون تحصيل، مهاجرت، ازدواج و... از كبدي شهرستان يافتيم.
وي راهكار خروج از اين بحران را تقويت نوجوانان و جوانان بيان داشت و خاطرنشان کرد: برای خروج از ركود، بزرگسالان را به ليگ برتر آورديم و به‌گونه‌ای ورزش کبدی را در شهرستان احیا کردیم که این کار سبب شد مقام‌هايي خوبي در كشور به دست آوريم.
رئيس هيأت كبدي ملاير از افتتاح مدرسه كبدي در بهمن‌ماه سال گذشته با حضور مسئولان خبر داد و گفت: خوشبختانه نخستين مدرسه كبدي كشور در ملاير راه‌اندازي شد چهار نقطه ملاير، جوكار، سامن و زند به عنوان پايلوت در نظر گرفته شدند و در نهايت نخبگان شناسايي شدند.
پيرحياتي گفت: در حال حاضر 240 ورزشكار كبدي در شهرستان فعاليت مي‌كنند كه 180 نفر در مدرسه كبدي هستند و از اين تعداد بيش از 30 نفر شناسايي شده‌اند كه اميدواريم در آينده نزديك مدال‌آوري‌هاي گذشته را تكرار كنند و جاي پيشكسوتان را بگيرند.
وي به حضور غزل خانجاني، عاليه اسدي و ليلا تركاشوند در اردوي تيم ملي ساحلي اعزامي مسابقات گوانگ‌ژو اشاره کرد و از دعوت دو كبدي‌كار جوان، رابعه بختياري و زهرا توفيق به تيم ملي خبر ‌داد.
پيرحياتي در خصوص قهرماني‌هاي كبدي ملاير به سوم جوانان كشور در سال 89، دوم جوانان كشور در سال 90، سوم بزرگسالان كشور در سال 91 اشاره کرد و اينكه متأسفانه در آن سال به دليل برخي كمبودها تيم بزرگسالان به دسته يك سقوط كرد اما در سال 92 با تلاش مستمر به ليگ برتر راه یافت و مقام پنجم و سهميه ليگ برتر امسال را كسب كرد.
وي در ادامه در خصوص برنامه‌هاي كبدي گفت: در حال حاضر مشغول آماده‌سازي تيم بانوان براي حضور در ليگ برتر هستيم كه در آبان يا آذرماه برگزار مي‌شود و نيز در مسابقات كشوري جوانان و نوجوانان تير و مردادماه نيز شركت مي‌كنيم.
رئيس هيأت كبدي ملاير با گلایه از نبود امكانات گفت: در بحث مالي به كمك نياز داريم؛ چرا كه امكانات موجود در شأن كبدي ملاير نيست. سالن اختصاصي، تاتومي، لباس و هزينه رفت و برگشت به مدرسه كبدي از جمله نيازهاي شهرستان است.
در دو ليگ برتري كه حضور داشتيم آقايان افتخاري و منعم كمك كردند، شركت كرديم و در ليگ نيز مانديم. يك هيأت 15 نفره را به يك آمار 300 نفري رسانديم و نخستين مدرسه كبدي كل كشور را افتتاح كرديم كه افتخار هيأت براي استان و شهرستان است. در حال حاضر نيز با فاصله‌ 25 تا 30 كيلومتري مدرسه از شهر، سه روز در هفته تمرين و تلاش مي‌كنيم.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.