1403-02-071403-02-17bool(false) پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : دوشنبه ، 17 ارديبهشت 1403

کد خبر : 75121

 
اعتبارات مرمت تزریق شود

یخ بودجه در میراث فرهنگی همدان
تاریخ خبر : 1395-09-25
     
   
     
متن خبر :

 دیرهنگام تزریق شدن اعتبارات میراث فرهنگی مانع بزرگی برای به پایان رسیدن به موقع مرمت‌های ضروری در این حوزه است. برودت هوا و از راه رسیدن فصل‌های سرد سال موجب می‌شود پروژه‌های مرمتی میراث با توقف‌های اجباری دست به گریبان شود.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همدان در این زمینه گفت: با توجه به اینکه استان همدان در منطقه سردسیر و کوهستانی قرار دارد باید اعتبارات حوزه حفاظت از بناهای تاریخی به موقع تزریق شود تا بتوان آثار تاریخی استان را با کیفیت مناسب مرمت کرد.
بهرام توتونچی افزود: اعتبارات استان سردسیر و کوهستانی همدان باید در اوایل اردیبهشت هر سال تزریق شود تا بتوان در تابستان که از نظر طولانی بودن روز و مساعد بودن شرایط جوی، بهترین فصل کاری محسوب می‌شود عملیات مرمت آثار تاریخی را به درستی و با کیفیت لازم انجام داد.
به گزارش ایرنا، وی ادامه داد: برودت هوا که از آذرماه در همدان آغاز می‌شود عملیات میدانی و محیط باز را با مشکل مواجه می‌کند و امکان هزینه کرد اعتبارات را جز در فضاهای بسته که تعداد آن انگشت‌شمار است مختل می‌کند. توتونچی اضافه کرد: 31 تیرماه سال آینده پایان سال مالی محسوب می‌شود و تا آن زمان کمتر از 7 ماه فرصت باقی است و با توجه به برودت هوا، این رویکرد ضروری به نظر می‌رسد که اعتبارات حوزه حفاظت از بناهای تاریخی را به موقع به استان همدان تزریق کنند و یا اینکه از زمان ابلاغ بودجه به ما یکسال فرصت عملیات دهند.
معاون اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همدان توضیح داد: با ورود به سال جدید و نزدیک شدن به 31 تیرماه به عنوان پایان سال مالی، تمام اعتبارات سال 95 تزریق می‌شود و حجم زیاد اعتبار و زمان محدود و اندک بودن تعداد پیمانکاران دارای تخصص موجب می‌شود با حجم زیاد اجرایی و عملیاتی مواجه شده و به دلیل تراکم بالای کار، امکان مرمت با کیفیت آثار سلب شود لذا ضروری است اعتبارات به درستی و به موقع تزریق شود. توتونچی بیان کرد: سازمان برنامه و بودجه که متولی پرداخت وجوه اعتبارات است باید راهکاری را فراهم کند که از زمان ابلاغ اعتبارات که به سختی و دشواری به دست ارگان‌ها می‌رسد، یکسال مالی به متولیان حوزه میراث فرهنگی فرصت داده شود تا این بناهای تاریخی با ارزش که میراث گذشتگان است به درستی مرمت و حفاظت شوند. وی اظهار کرد: با کیفیت مناسب مرمت شدن این آثار برای ما بسیار ارزشمند است و ما در این راستا محدودیت مالی نداریم بلکه محدودیت زمان داریم تا آثار تاریخی را از شر هر آسیبی نجات دهیم. معاون میراث فرهنگی عنوان کرد: بناهای تاریخی همدان هر ساله نیازمند مرمت هستند و از آنجا که کالبد بناهای تاریخی استان دچار فرسودگی مفرط است و سال‌ها از ساخت آنها می‌گذرد لذا باید هر ساله مورد مرمت قرار گیرند و بخش عمده اعتبارات در این زمینه هزینه می‌شود.
توتونچی، مرمت گنبدخانه مسجد جامع و ساماندهی بدنه میدان امام خمینی(ره) را از اولویت‌های مرمتی اداره کل میراث فرهنگی استان همدان عنوان کرد و گفت: به محض اختصاص اعتبار، عملیات بهسازی این آثار انجام می‌شود.
 رشد 12 درصدی بودجه میراث فرهنگی در سال 96
بر اساس لایحه بودجه ۹۶، رقمی نزدیک به ۷۸۱ میلیارد و ۲۶۶ میلیون تومان برای سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری پیشنهاد شده است که این مبلغ با مجموع برآورد هزینه‌های سال ۱۳۹۶ (۲۵۳ میلیارد و ۷۵۰ میلیون تومان) و هزینه‌های اختصاصی (۱۱ میلیارد تومان) و با احتساب تملک دارایی‌های سرمایه‌ای (حدود ۵۱۶ میلیارد و ۵۱۶ میلیون) در نظر گرفته شده است. این بودجه برای 3 معاونت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری که در سال گذشته ۱۸۰ میلیارد تومان بوده برای سال آینده ۲۱۸ میلیارد تومان برآورد شده که در مجموع با احتساب تملک دارایی‌های سرمایه‌ای به مبلغ ۵۰۱ میلیارد و ۲۴۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان به رقم نهایی ۷۱۹ میلیارد و ۲۴۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان رسیده است.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.