1403-01-311403-02-10bool(false) پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : دوشنبه ، 10 ارديبهشت 1403

کد خبر : 113447

 
افتتاح 2 حوضچه تبخیر شیـرابـه در همدان
تاریخ خبر : 1399-08-27
     
 
 
     
متن خبر :


 سرپرست سازمان مدیریت پسماند شهرداری همدان از افتتاح 2 حوضچه مهندسی تبخیر شیرابه در همدان خبر داد.
بابک مهدی‌آزاد در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: به‌طور متوسط به ازای هر تن زباله ۳۰۰ تا ۴۰۰ کیلوگرم شیرابه تولید می‌شود که در شهرها و مناطق مختلف به سبب شرایط آب و هوایی و نوع تغذیه افراد با هم متفاوت است.
وی تصریح کرد: شیرابه جزو ذات زباله است و زباله بدون شیرابه نخواهد بود؛ به‌عنوان مثال پوست میوه رطوبت فراوانی دارد که تبدیل به شیرابه می‌شود؛ اما باید فرهنگسازی صورت بگیرد تا زباله با رطوبت کمتری از منازل خارج شود.
مهدی‌آزاد با با بیان اینکه هرچه رطوبت زباله‌ها کمتر باشد، شیرابه کمتری خواهیم داشت، مطرح کرد: مردم اجازه نمی‌دهند آب زباله تخلیه شود و با آب ظرف‌ها را تمیز می‌کنند؛ اما باید بدانند شیرابه یک عامل اسیدی بوده و برای محیط‌زیست بسیار مضر است.
وی با اشاره به اینکه در ایران روش‌هایی برای تصفیه شیرابه‌ها وجود دارد که فقط پاسخگوی حجم 5/1 مترمکعب است که بسیار کم است، بیان کرد: کمتر شهری در مسأله تصفیه شیرابه‌ها ورود کرده اما در همدان در چند روز آینده 2 حوضچه مهندسی با روش تبخیر شیرابه افتتاح خواهیم کرد.
شیرابه‌های ناشی از زباله‌ها خطری جدی برای خاک، آب و منابع زیرزمینی ما به‌شمار می‌رود. زمانی که زباله‌ها رها می‌شوند، شیرابه‌ای که از آنها سرازیر می‌شود، به زمین نفوذ می‌کند و سفره‌های آب زیرزمینی را آلوده خواهد کرد، همچنین شیرابه‌ها در زمان بارش باران با روان‌آب‌ها همراه می‌شوند و آب‌های سطح زمین را نیز درگیر می‌کنند که این شیرابه‌ها ممکن است حاوی مواد شیمیایی و به‌ویژه فلزات سنگین باشد که برای سلامتی انسان هم بسیار مضر است.
 نمی‌خواهیم روزی زباله‌گردها را قطع کنیم
همچنین رئیس مرکز پردازش سازمان مدیریت پسماند شهرداری همدان از ساماندهی زباله‌گردها خبر داد و هدف از این طرح را تنها رسیدگی به آنان و نه قطع درآمد و روزیشان اعلام کرد.
اقدس خداکرمی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: در برخی اوقات این افراد موجب می‌شوند که بازیافت غیرمجاز از مواد بهداشتی و یکبار مصرف صورت گیرد؛ اما درصورتی‌که ساماندهی شوند شاهد این اتفاقات نخواهیم بود.
وی با بیان اینکه هر شهروند همدانی در هر شبانه‌روز ۷۶۰ گرم زباله تولید می‌کند، اظهار کرد: شیوع کروناویروس یکسری از زباله‌ها را کم و یکسری را زیاد کرده؛ به‌عنوان مثال تولید زباله‌های رستورانی کاهش یافته و در عوض تولید پسماند ماسک و دستکش افزایش داشته است.
رئیس مرکز پردازش سازمان مدیریت پسماند شهرداری همدان تصریح کرد: در یک ماه اخیر افزایش زباله داشتیم اما این افزایش زباله مقتضی فصل بوده و نمی‌توانیم به شیوع کروناویروس ربط دهیم.
وی با بیان اینکه از سال ۸۳ که قانون مدیریت پسماند مصوب شد، ما موظف به اجرای طرح‌هایی برای تفکیک زباله‌ها شدیم، تصریح کرد: این کار به روش‌های مختلفی مانند ایستگاه‌های بازیافت، ساماندهی عوامل سنتی و تفکیک کاغذ در ادارات انجام می‌شود و کار جدیدی که آغاز کردیم و درحال‌حاضر انجام می‌دهیم، راه‌اندازی اپلیکیشن ویژه جمع‌آوری پسماندهای خشک است.
خداکرمی توضیح داد: شهروندان می‌توانند با نصب این اپلیکیشن به‌راحتی مواد مورد بازیافت، آدرس و زمان موردنظر برای تحویل این مواد را مشخص کنند تا راننده‌های ما به آنها مراجعه کنند و ضایعاتشان را تحویل بگیرند.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.