«پیک نوروزی نداریم»، جملهای است که این روزها از زبان مسئولان آموزش و پرورش میشنویم؛ اما برخی مدرسهها و معلمها، تکالیف نوروزی را در راستای اهداف آموزشی، واجب میدانند و معتقدند تکالیف نوروزی، بهانهای است برای اینکه زحمت بچهها در طول ششماه اول سال تحصیلی، هدر نرود.
برخی از معلمها هم بهجای تکالیف کمارزشی مثل رونویسی از فلان درس و حل دوباره فلان تمرین، تکالیف عملی و تحقیقهای مرتبط با موضوعهای درسی به بچهها دادهاند و آنها را وادار کردهاند تا به این بهانه، بخش کمی از تعطیلات را به حضور در حال و هوای درس و مشق، بگذرانند.
حالا چه کنیم تا بچهها، تکالیف ریز و درشت خود را برای روزهای آخر تعطیلات نگذارند؟
روزهای خالی
اگر برنامههای تعطیلات عید، پر از سفر و دید و بازدید و گشت و گذار در طبیعت باشد، طبیعی است که تکالیف نوروزی بچهها، برای روزهای آخر عید میماند. اولین پیشنهاد برای شما این است که از همان آغاز تعطیلات، روزهایی را به حضور در خانه اختصاص دهید و بچهها را در جریان آن روزها بگذارید.
عزت نفس
برای ایجاد عزتنفس و تقویت روحیه خودباوری، لازم نیست در روزهای تعطیل، پابهپای بچهها، تکالیف انجام شده را کنترل کنید. پیشنهاد این است که بهجای اینکار، در برنامهریزی اولیه به بچهها کمک کنید.
مکتوب کردن
از بچهها بخواهید برنامه عیدانه خود را مکتوب کنند و بنویسند در چه روزهایی قرار است برای درس و مشقشان وقت بگذرانند.
تهیه لوازم اولیه
برخی والدین تصور میکنند اگر بخشی از تکالیف بچه ها را انجام دهند، در حق آنها لطف کردهاند؛ اصلاً اینطور نیست! پبشنهاد ما این است بهجای اینکار، شرایط انجام تکالیف را برای بچه ها فراهم کنید. مثلاً اگر معلم درسی مثل کار و فناوری، ساختن یک وسیله چوبی کوچک را به بچهها پیشنهاد داده، شما حتماً وسایل اولیه آن کاردستی را برای فرزند خود تهیه کنید.
|