1403-01-201403-01-30bool(false) پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : پنجشنبه ، 30 فروردين 1403

کد خبر : 75486

 
کاهش تولید با راکد شدن ۳۰ واحد مرغداری بی‌مجوز در نهاوند
تاریخ خبر : 1395-10-19
     
 
 
     
متن خبر :
 نهاوند- میترا عباسی- خبرنگار همدان‌پیام: نهاوند با ۷۸ واحد مرغداری فعال، سالانه ۶ هزار و ۵۲۹ تن گوشت مرغ تولید می‌کند و با این میزان تولید، رتبه ششم را در استان دارد؛ این در حالیست که پیش از این در سال‌های گذشته، نهاوند با ۱۰۸ واحد مرغداری، 2 برابر وضعیت فعلی، گوشت مرغ تولید می‌کرد و رتبه دوم و سوم را در استان داشت.
مرغداران با ابراز نارضایتی از این وضعیت، حمایت نکردن دولت را مسبب این وضعیت می‌دانند و معتقدند: «دولت مرغداران را کاملاً رها کرده است.»
علی پیرزادی، مسئول 2 واحد مرغداری ۷۰ هزار قطعه‌ای و ۲۰ هزار قطعه‌ای است که می‌گوید: متأسفانه چند سالی است که دولت هیچ حمایتی از مرغداران نمی‌کند.
به گفته وی، در حال حاضر بیمه هر قطعه جوجه از ۱۲۰ تومان به ۳۰۰ تومان رسیده که با این شرایط، هیچ کدام از مرغداران توان بیمه کردن واحدهای مرغداری را ندارد و اگر بیماری در مرغداری‌ها شیوع کند، هیچ کسی خسارت حاصله را تقبل نمی‌کند و این مسأله، مرغداران را متضرر می‌کند.
پیرزادی که پیش از این در مرغداری‌اش، سالانه هزار تن گوشت مرغ تولید می‌کرد، در حال حاضر بنا بر اظهاراتش، میزان تولیدش به ۶۰۰ تن کاهش یافته است.
وی با ابراز نارضایتی از این وضعیت می‌گوید: دولت پیش از این مرغ را به صورت تضمینی از مرغداران می‌خریدند، اما در حال حاضر سود مرغداری فقط نصیب دلالان و واسطه‌ها می‌شود که همه این مسائل موجب رکود بازار مرغ در نهاوند شده است.
ابوالفتحی هم مسئول یکی دیگر از مرغداری ۲۰ هزار قطعه است، نوسانات قیمت نهاده‌ها، کمبود نقدینگی، گران شدن بیمه، بدهی‌های معوق و... را علت عمده این نابسامانی می‌دادند و می‌گوید: اگر این وضعیت ادامه یابد همین تعداد مرغداری نیز راکد خواهد ماند.
ابوالفتحی وارد شدن مرغ یخی را نیز یکی از سیاست‌های دولت می‌داند که به ضرر مرغداران تمام می‌شود و می‌گوید: امیدواریم دولت اول این نوسات را کنترل کند و بتواند تعادلی بین بازار عرضه و تقاضا برقرار کند تا مرغداران به شرایط مطلوب برسد.
یکی دیگر از مرغداران که تولیدات سالانه از ۵۰۰ تن به ۳۰۰ تن رسیده است، می‌گوید: مسئولان هم در بحث پرداخت تسهیلات و هم در بحث پرداخت نهاده‌های دولتی مرغداران را رها کردن و در حال حاضر نظارت چندانی بر مرغداری‌ها وجود ندارد.
 تعطیلی ۳۰ واحد مرغداری بی‌مجوز در نهاوند
به هرحال از نظر مرغداران به عنوان یکی از ارکان چرخه تولید و اقتصاد، حمایت نشدن از سوی دولت بود که چنین شرایطی را رقم زده و رکودی را بر بازار مرغ حاکم کرده است.
اما مدیر جهادکشاورزی نهاوند در ادامه با تأیید کاهش میزان تولید گوشت مرغ در سال‌های اخیر در شهرستان می‌گوید: در نهاوند ۷۸ واحد مرغداری فعال است که سالانه حدود ۷ هزار تن گوشت مرغ تولید می‌کند.
احمد باقری، علت این کاهش تولید را غیرفعال شدن ۳۰ واحد مرغداری برشمرد و افزود: در یک مهلت ۱۰ ساله دولت خواست تا مرغداری‌ها پروانه و مجوز بهره‌برداری بگیرند. در نهاوند هم ۳۰ واحد مرغداری پس از این فرصت، به دلیل نداشتن مجوز و پروانه فعالیت، راکد و تعطیل شدند که در حال حاضر هیچ نوع تسهیلاتی به این واحدها داده نمی‌شود و همین مسأله میزان تولیدات را کاهش داده است و متأسفانه برای این واحدهای غیرفعال نمیتوان هیچ اقدامی انجام داد.
 مصرف‌کننده متضرر می‌شود!
حمایت نکردن دولت از مرغداران در بحث تسهیلات، نهاده‌ها و افزایش بیمه است که موجب نوسان شدید قیمت مرغ شده است.
به گفته کارشناسان اقتصادی، این نوسان قیمت اگرچه ضرر ‌مرغداران را به دنبال دارد، اما مصرف‌کننده هم تا حدودی متضرر می‌شود. در مجموع این مصرف‌کننده است که باید مابه تفاوت این قیمت را پرداخت کند و در حال حاضر مرغ را به قیمت ۶ هزار و ۲۰۰ تومان و کمتر و بیشتر از بازار مرغ بخرد.
 
 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.