پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : جمعه ، 14 ارديبهشت 1403

کد خبر : 111600

 
ترس از کرونا بینایی‌سنجی کودکان همدانی را کاهش داد
تاریخ خبر : 1399-06-19
     
 
 
     
متن خبر :


 درحالی کمتر از یک ماه از فرصت تعیین‌شده برای اجرای طرح غربالگری تنبلی چشم در همدان باقی مانده که تنها 2 هزار کودک از جامعه ۴۶ هزار نفری این طرح در سنجش بینایی شرکت کرده‌اند.
به گزارش مهر، برنامه ملی سنجش بینایی کودکان 3 تا ۶ ساله در سراسر کشور با توجه به هشدارهای وزارت بهداشت مبنی بر احتمال اوج‌گیری شیوع ویروس کرونا در نیمه دوم سال تغییر کرد، به‌نوعی که تاریخ اجرای برنامه کشوری پیشگیری از تنبلی چشم در کودکان از ۱۵ تیرماه تا پایان مهرماه انتخاب شده است.
سنجش بینایی ۲ هزار کودک 3 تا ۶ ساله همدانی در سال‌های گذشته به مدت 2 ماه اجرا می‌شد اما امسال با توجه به ضرورت رعایت پروتکل‌های بهداشتی طرح به شیوه جدید اجرا و به مدت 4 ماه افزایش یافت.
سرپرست معاونت امور فرهنگی و پیشگیری بهزیستی استان از آغاز سنجش بینایی کودکان در پایگاه‌های ثابت و سیار استان همدان از نیمه تیرماه سالجاری خبر داد و گفت: علاوه‌بر آن گروه‌های سیار نیز در روستاها حضور می‌یابند و در واقع همه روستاهای استان زیرپوشش طرح غربالگری بینایی قرارگرفته‌اند.
شجاع احسانی سن طلایی تشخیص و درمان تنبلی چشم را 3 تا 6 سالگی دانست و افزود: درصورتی‌که این اختلال به‌موقع شناسایی و درمان نشود، پس از ۹ سالگی قابل درمان نخواهد بود؛ بنابراین هر اندازه سن تشخیص تنبلی چشم پایین‌تر باشد درمان کوتاه‌تر و مؤثرتر خواهد بود و هرچه سن تشخیص بالاتر رود درمان به‌مراتب دشوارتر و طولانی‌تر خواهد شد، پس ضروری است کودکان از سن 3 سالگی سالی یک‌بار معاینه شوند. وی با بیان اینکه سال گذشته گذشته ۴۶ هزار و ۱۲۰ کودک ۶-۳ ساله در استان همدان در ۱۲۷ پایگاه سنجش بینایی معاینه شدند، گفت: برای سالجاری نیز جامعه هدف برای انجام سنجش بینایی ۴۶ هزار و ۶۰۰ نفر است.
سرپرست معاونت امور فرهنگی و پیشگیری اداره کل بهزیستی استان همدان با تأکید بر اجرای طرح غربالگری تنبلی چشم با رعایت تمامی تمهیدات بهداشتی گفت: تاکنون سنجش بینایی ۲ هزار کودک 3 تا ۶ ساله همدانی به انجام رسیده است.
احسانی با بیان اینکه با توجه به شیوع ویروس کرونا تمامی تمهیدات لازم اندیشیده شده است، از والدین خواست تا فرزندانشان را در گروه‌های سنی ۳ تا ۶ سال برای سنجش بینایی به پایگاه‌های مربوطه برده و از بابت رعایت پروتکل‌های بهداشتی نگران نباشند؛ زیرا فاصله‌گذاری مناسب و رعایت دیگر پروتکل‌های بهداشتی اندیشیده شده است.
کارشناس امور اجتماعی استان همدان نیز در این زمینه عنوان کرد: با توجه به سبک زندگی جدید و استفاده بیشتر کودکان از بازی‌های تلفن همراه این روزها شاهد روند افزایشی مشکلات بینایی در آنها هستیم و این موضوع در روند افزایشی تعداد کودکانی که نیاز به بررسی‌های تخصصی بینایی یا استفاده از عینک داشتند، نمود پیدا می‌کند.
فاطمه مرادی ادامه داد: حال که با توجه به شیوع ویروس کرونا از یکسو، شاهد استفاده بیشتر از دنیای مجازی و ارتباط گرفتن با مربیان مهدهای کودک از طریق فضای مجازی هستیم و از سویی دیگر نیز با توجه به تأکید بر در خانه ماندن‌ها، استفاده کودکان از تلفن همراه و پای تلویزیون نشستن‌هایشان بیشتر شده، توجه به سنجش بینایی به موقع و پیشروی براساس آن برای کودکان لازمه‌ای است که این روزها باید بیشتر مورد توجه باشد.
وی با تأکید بر اینکه اگر والدین به تغییر زمان اجرای این طرح توجهی نداشته باشند و اجرای این طرح تا مهرماه روند مناسبی پیدا نکند، باز سر خانه اول برمی‌گردیم، افزود: در این صورت، باز هم در نیمه دوم سال که احتمال شکل‌گیری روند افزایشی و پیک شیوع کرونا وجود دارد، باید شاهد اجرای طرح سنجش بینایی باشیم.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.