1403-02-081403-02-18bool(false) پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : سه شنبه ، 18 ارديبهشت 1403

کد خبر : 75805

 
ایجاد اشتغال 5500 نفری با صنعت قالیبافی در نهاوند
تاریخ خبر : 1395-11-09
     
 
 
     
متن خبر :

نهاوند- خبرنگار همدان‌پیام: در شهرستان نهاوند ۵ هزار و ۵۰۰ نفر در صنعت قالیبافی مشغول فعالیت هستند که از این تعداد، ۱۷۵ نفر قالیباف مرد هستند.
رئیس صنعت، معدن و تجارت شهرستان نهاوند در این‌باره گفت: در سالهای اخیر قالیبافی به عنوان یک صنعت و هنر توانسته به یکی از منابع مهم اشتغالزایی و ارزآوری تبدیل شود و در این زمینه با فعالیت ۱۷ کارگاه قالیبافی و فرش‌بافی، ۵ هزار و ۵۰۰ نفر شامل ۱۷۵ مرد و ۵ هزار و ۳۲۵ بانو زیر نظر اتحادیه قالیبافان مشغول کار شده‎‌اند.
مجتبی رضایی افزود: هزار و ۸۰۰ قالیباف هم تحت حمایت بیمه هستند که البته تعلل و کوتاهی برخی بافندگان موجب شده است که همگی نتوانند از حمایت‌های بیمه تأمین اجتماعی برخوردار شوند.
به گفته وی، هر بافنده در نهاوند سالانه حداقل ۳ تا ۶ مترمربع فرش می‌بافد که در مجموع در شهرستان نهاوند سالانه حداقل ۲۰ هزار مترمربع فرش تولید می‌شود.
رضایی ادامه داد: به‌رغم این میزان تولید، اما متاسفانه همه تولید کنندگان موفق به فروش تولیدات خود نمی‌شوند و یکی از مشکلات بافندگان فرش و قالی در نهاوند، ضعف در بازاریابی است؛ در همین زمینه با رایزنی‌هایی که با مسئولان در مرکز استان داشته‌ایم، قرار است کلاس‌های آموزش بازاریابی برای بافندگان برگزار شود.
وی گفت: به طور قطع برگزاری چنین کلاس‌هایی موجب می‌شود بافندگان با فنون بازاریابی آشنا شوند و ابتدا مشتری و بازار فروش محصولشان را پیدا کنند و پس از آن، آغاز به بافت فرش و قالی کنند که این رویه میزان ارزآوری تولید فرش را هم برای بافندگان و هم شهرستان افزایش می‌دهد. رضایی اظهار کرد: شهرستان نهاوند یکی از قطب‌های مهم تولید فرش است و نباید با داشتن چنین پتانسیلی مورد غفلت واقع شود که امیدواریم با راه‌اندازی کلاس‌های آموزش بازاریابی بتوانیم صنعت فرش و فرش‌بافی را بیش از گذشته فعال کنیم.
وی ادامه داد: قالی و فرش‌های نهاوند به دلیل اصیل بودن نقشه به کشورهای اروپایی، کشورهای حوزه خلیج‌فارس و برخی نقاط کشور صادر می‌شوند که ‌متأسفانه به دلیل نبود بازار فروش تضمین شده، ابتدا فرش‌های بافته شده از طریق اتحادیه و تعاونی فرش به تهران ارسال و از طریق تهران صادر می‌شوند که کلاس‌های فنون بازاریابی به تدریج این مشکل را حل خواهد کرد. البته امیدواریم پس از این بدون واسطه فرش‌های نهاوند صادر شوند.
رضایی، مهمترین برندهای فرش نهاوند را برند فرش عشوند و گل حیدری برشمرد و افزود: در حال حاضر بافندگان با آموزش‌های فرش‌بافی، نقشه بیجار و تبریز را هم به خوبی پیاده می‌کنند.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.