پرواز همدان- مشهد هم زیر ابر وعدهها ماند. آسمان فرودگاه همدان باز هم از هواپیما بینصیب ماند . مردم از وعدههای تکراری برای فعال شدن فرودگاه خسته شدهاند .
28 تیر ماه 1403، وعده این بود که (برقراری پرواز فرودگاه همدان به مقصد نجف اشرف در ایام اربعین حسینی نهایی شده است و پس از اعلام برنامه تقویمی، این پروازها در هفتههای آینده برقرار میشود.)
آنروز مسئولان استانی با اشاره به آمادگی فرودگاه همدان برای میزبانی از پروازهای نجف و مشهد خبر دادند؛ پرواز همدان - نجف نیمه نخست مرداد ماه امسال برقرار میشود.
آنها گفتند، مذاکرات نهایی با سازمان هواپیمایی کشور برای برقراری پروازهای اربعینی حسینی انجام و نخستین برنامه پرواز مسیر 2سویه همدان-نجف اشرف پس از جلسه با رئیس سازمان اعلام میشود.
اما پنجشنبه ۸ شهریورماه، آخرین پرواز به نجف اشرف از فرودگاه همدان انجام شد، طبق وعده مسئولان مقرر بود در کنار پرواز نجف، پرواز مشهد مقدس نیز انجام شود اما این اتفاق نیفتاد، باوجود اینکه برنامه پرواز فرودگاه همدان برای پرواز مشهد اعلام شده بود اما شرکت هواپیمایی آوا پرواز مشهد را لغو کرد و باید گفت پای پرواز همچنان در فرودگاه همدان لَنگ می زند.
تعطیلیهای طولانی مدت فرودگاه همدان برنامهریزان و متولیان مرتبط را به این رخوت عادت داده است. این را مردمی میگویند که تابلوی فرودگاه بینالمللی همدان در بدو یکی از ورودیهای همدان برای هر فرد گردشگر و بومی سؤالبرانگیز شده است .
برقراری پروازهای گاه و بیگاه حج و زیارتی هرگز دردی از رخوت این پایانه حمل و نقل هوایی درمان نمیکند .
فرودگاه همدان که در سطح بینالملل با کد شناسایی OIHH تعیینشده توسط سازمان بینالمللی هواپیمایی کشوری شناخته میشود با توجه به جایگاه منحصربهفرد خود یکی از مهمترین و همیشه تعطیل ترین فرودگاههای غرب کشور بهشمار میرود.
این فرودگاه در حالی امتیازدار قدمت در کشور است که در برقراری پروازها همچنان لنگ میزند و نه تنها شاهد برقراری پروازهای بینالمللی از این فرودگاه نیستیم، بلکه از برقراری پروازهای داخلی نیز خبری نیست.
فرودگاه همدان سالیان سال است که سهمی از پروازها ندارد؛ در نخستین راهکار راهاندازی شرکت هواپیمایی اختصاصی و خرید هواپیما از گزینههایی است که میتواند پروازهای همدان را دائمی و فرودگاه را از مرگ تدریجی نجات دهند اما این مهم مستلزم توجه سازمان هواپیمایی کشوری است.
سال گذشته پس از برگزاری مراسم افتتاح پرواز همدان- مشهد از فرودگاه همدان توسط شرکت هواپیمایی آتا همدانیها تصور کردند راه هوایی همدان بازخواهد شد و این آغاز کار است، اینگونه شد که انتظار برای تحقق وعدههای مسئولان برای برقراری پرواز کیش و نجف هم رقم خورد اما دیری نپایید که این وعده مسئولان و این آرزوی همدانیها باز هم در همان شکل و شمایل آرزو ماند و همان پرواز مشهد نیز پس از 2پرواز لغو شد.
امروز هم کل وعده پرواز همدان مشهد به فنا رفت و آب پاکی روی دست مردم شهر و گردشگران ریخته شد .
از فرودگاه به عنوان بستر و زیرساخت اصلی و مهم برای رشد و توسعه هر استان یاد می شود و بدون داشتن یک فرودگاه فعال هرگز نمیتوان به سرمایهگذاری در آن نقطه فکر کرد.
از آن گذشته چطور ممکن است استانی عنوان پایتخت تاریخ تمدن ایران را یدک بکشد و مهمترین زیرساخت گردشگری آن در حمل ونقل هوایی فعال نباشد.
فرودگاه بینالمللی همدان به لحظ زیرساخت و نورپردازی و باند فرود وچیزی کم ندارد، اما باید گفت مهمترین شاخص را که فعالیت مستمر و مداوم است، کم دارد
پس از سالها کش و قوس پرواز در فرودگاه همدان، مسئولان یقین پیدا کردهاند که همدان نیاز به شرکت هواپیمایی اختصاصی برای تداوم و دائمی شدن پروازهایش دارد اما این مهم مستلزم همت مسئولانی است که به جای عملی کردن پرواز فقط وعده میدهند .
فعال شدن فرودگاه همدان حتی با آخرین وعده این روزهای مدیران همدان هم فعال نشد. فرودگاه همدان بدون هیچ پروازی در تعطیلی سالهاست به سر میبرد و این در حالی است که متقاضیان زیادی در استان همدان تقاضای پرواز حداقل کیش و مشهد را از همدان داشته و دارند .
اگر فرودگاه فعال نباشد کدام سرمایهگذار برای حضور در استان از خودروی شخصی و با پیمودن مسافت راه حاضر است به پایتخت تاریخ و تمدن و پایتخت گردشگری آسیا گام بگذارد.
بهراستی فرودگاه همدان که بارها بارقههای امید را در رونق دوباره سفرهای هوایی در دل مردم ایجاد کرده و بارها نیز این امیدها را خاموش کرده چه زمانی قرار است رونق بگیرد؟ اگر در حال حاضر موضوع کوتاهی مسیر همدان تا تهران و برعکس مطرح است پس چرا پروازها به دیگر استانها و مقاصد گردشگری داخلی مهیا نمیشود تا در گردشگریهای داخلی همدان هم سری در میان سرها داشته باشد؟
آیا در همدان عزم راسخی برای رونق فرودگاه همدان با هزینه کردها و خرجهای بالای ۸۰ میلیارد تومان وجود ندارد و قرار است مادام شاهد خاموشیها و امتداد خواب زمستانی در این فرودگاه باشیم؟
استان همدان در صورت برنامهریزیهای مناسب میتواند رونقبخش گردشگری سلامت، گردشگری پاییزه، گردشگری زمستانه، گردشگری ورزشی، گردشگری روستایی و... با توجه به پروتکلهای بهداشتی و البته گردشگری ایمن و سلامتمحور باشد؛ بهطوریکه میتوان تورهای گردشگری را به سمت استان روانه ساخت کما اینکه هماکنون در استانهای گردشگرپذیر کشورمان و البته در بسیاری از کشورهای جهان به این مهم توجه شده است، اما بازهم همدان مانده و وعده وعیدهایی از جنس گردشگری، اشتغال و توسعه که یکی پس از دیگری در باند فرودگاه همدان پرواز میکنند!
|