پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : پنجشنبه ، 13 ارديبهشت 1403

کد خبر : 106384

 
کرونا، ویروسی با سرایت بالا و لزوم پیشگیری
تاریخ خبر : 1398-12-07
     
 
 
     
متن خبر :


 معاون توسعه سلامت دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تأکید بر اینکه مرگ و میر ناشی از ویروس کرونا 2 درصد است، معتقد است مسری بودن این ویروس بیشتر از ویروس‌های مشابه است و از این رو باید نکات پیشگیری بیشتر رعایت شود.
نفیسه حسینی‌یکتا در گفت‌وگو با ایرنا با بیان این مطلب که مطالعه جدید مرکز پیشگیری و کنترل بیماری چین نشان می‌دهد از زمان شیوع ویروس جدید کرونا در این کشور، کمترین آمار مرگ و میر مربوط به گروه سنی زیر ۹ سال و بیشترین آن متعلق به افراد بالای ۸۰ سال بوده، خاطرنشان کرد: دلیل اصلی کم بودن آمار ابتلا در میان کودکان این است که سیستم ایمنی کودکان برای مقابله با بیماری‌های ویروسی آماده‌تر است اما این بدان معنا نیست که هیچ کودکی تا کنون مبتلا نشده است.
 آمادگی ابتلا به کرونا در چه افرادی بالا است؟
وی ادامه داد: سالمندان، گروه سنی هستند که احتمال ابتلا در آنان بیشتر است و در صورت ابتلا، بروز عوارض جدی‌تر در این افراد بیشتر دیده می‌شود.
حسینی‌یکتا درباره چرایی این امر توضیح داد: به‌طور معمول با افزایش سن، نقص سیستم ایمنی جدی وجود دارد به همین دلیل در میان سالمندان، این بیماری هم بروز و هم شدت عوارض بیشتری دارد.
وی تأکید کرد: همانقدر که این بیماری یک بیماری با قدرت سرایت بالا است، رسیدن آن به مرحله مرگ و میر 2 درصد است که نسبت به بسیاری از بیماری‌های عفونی همانند آنفلوآنزا درصد پایین‌تری است.
معاون توسعه سلامت دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت یادآور شد: مسری بودن کرونا بیشتر از انواع مشابه آن است که برای مقابله با آن، نکات پیشگیری باید بیشتر رعایت شود.
 مردان بیشتر مراقب باشند
حسینی‌یکتا یادآور شد: مطالعات انجام‌شده نشان می‌دهد میزان مرگ و میر ناشی از ویروس کرونا در میان مردان بیشتر از زنان است که برای چرایی این مطلب، دلایل بسیاری همچون ضعف سیستم ایمنی، سبک زندگی نادرست، بیشتر بودن مراودات مردان در سطح جامعه و ... وجود دارد.
وی ادامه داد: سیستم ایمنی زنان مقاوم‌تر است اما نمی‌توان کلیتی بر این امر داشت زیرا علاوه بر این که باید این آمارها به نقطه‌ای برسد که تفاوت‌های معنادار در آن مشخص شود بلکه بررسی و تحلیل و تحقیق بسیار نیاز دارد، پس به این دلیل که هنوز شواهد علمی قطعیت را ثابت نکرده است، نباید روی این موضوع مانور داد.
 علائم عمومی ویروس کرونا چیست؟
حسینی‌یکتا در بخشی دیگر از این گفت‌وگو درباره علائم عمومی ویروس کرونا خاطرنشان کرد: این ویروس در ابتدای امر، علائمی شبیه سرماخوردگی ساده دارد و در پیشرفت روند بیماری، علائم به سمت اختلالات تنفسی پیش می‌رود.
وی توضیح داد: ممکن است با علائمی همچون گلودرد، تب و لرز و علائمی که در سرماخوردگی یا آنفولانزا یا هر نوع بیماری ناشی از عامل ویروس بروز کند. در واقع علائم خاص و ویژه‌ای ندارد و در صورتی که فردی دچار تب بالا یا مشکلات تنفسی شد باید برای بررسی این موضوع مراجعه جدی داشته باشد.
ویروس کرونا از دی‌ماه گذشته تا کنون بیش‌از 2 هزار قربانی گرفته است. تقریبا تمامی جانباختگان از چین، ‌کشوری که ویروس از آنجا شیوع پیدا کرد، هستند. 4 نفر نیز در ایران بر اثر ابتلا به این بیماری جان باخته‌ اند. ایران پس‌از چین دومین آمار فوتی کرونا در جهان را دارد.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.