پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : جمعه ، 10 فروردين 1403

کد خبر : 101896

 
پای لنگ فرهنگ مشاوره کسب‌وکار
تاریخ خبر : 1398-09-05
     
   
     
متن خبر :


 در استان همدان هنوز صندوق نوآوری و شکوفایی برای حمایت از ایده‌ها وجود ندارد و تعدادی از صنایع توانمند از نظر اقتصادی برای ایجاد واحدهای فناورانه و نوآورانه وارد عمل شده‌اند تا با حمایت از ایده پردازان، کسب و کار خود را توسعه دهند و در سود حاصل از فناوری جدید با ایده پردازان شریک شوند.
مدیر ارتباط با صنعت دانشگاه فنی و حرفه‌ای استان همدان در نشست «بررسی موانع کارآفرینی» که در دفتر ایسنا برگزار شد، بیان کرد: تربیت نیروهای تکنسین و دستان توانا برای اجرای ایده‌های ارائه شده توسط مهندسان و طراحان، وظیفه دانشگاه فنی و حرفه‌ای است و نیروهای متخصص با پیاده‌سازی ایده‌های کارآفرینی به عنوان حلقه واسط میان مهندسان و طراح ایده خواهند بود.
حمید مجیدی به برخی موانع موجود در مسیر کارآفرینی اشاره کرد و گفت: آگاهی نداشتن جوانان از ظرفیت‌های بالقوه کسب و کار، نبود انجام کار فرهنگی اثرگذار در راستای تغییر نگرش و ایجاد انگیزه و خودباوری جوانان، نبود سیستم بیان‌کننده اطلاعات کارآفرینان و حمایت از آنان در مواجهه با قوانین خشک و دست و پاگیر بیمه، مالیات و تأمین اجتماعی از جمله مشکلاتی است که بر سر راه کارآفرینان وجود دارد.
 حمایت از کسب و کارهای نوآورانه رسالت پارک علم و فناوری
کارشناس شرکت‌های دانش‌بنیان پارک علم و فناوری استان همدان نیز با بیان اینکه رسالت پارک و علم و فناوری حمایت از کسب و کارهای نوآورانه است، اظهار کرد: در حال حاضر در مراکز R&D براساس تقاضای بازار ایده‌پردازی صورت می گیرد و پیاده سازی این دو برنامه در پارک علم و فناوری در قالب شتاب دهنده، پشتیبانی و تسهیلگری است.
مجتبی فراهانچی شرکت‌های کنترل گاز اکباتان، فاران شیمی، سحر و آگات را به عنوان شرکت‌های پیشرو استان در زمینه ایجاد واحدهای R&D معرفی کرد و یادآور شد: این شرکت‌ها با ایجاد فضایی مستقل در کنار مجموعه صنعتی خود، به ایده‌پردازان فرصت می‌دهند تا با استفاده از امکانات، سرمایه و مشاوره ایده‌های توسعه‌ای برای مجموعه ارايه دهند و پس از موفقیت و رسیدن به سود در آن شریک باشند. 
فراهانچی اظهار کرد: افراد برای انتخاب مشاغل و راه‌اندازی کسب‌و‌کار خود مشاوره می‌کنند اما در ادامه کار و در هنگام بروز موانع از مشاوره استفاده نمی‌کنند و جا نیفتادن فرهنگ مشاوره کسب و کار یکی از نقاط ضعف اکوسیستم کارآفرینی استان است. 
وی با بیان اینکه در هفته جهانی کارآفرینی از سال ۲۰۰۷ بین ۵۰ کشور با ایجاد کمپین به اجرای برنامه‌هایی در این زمینه پرداخته می‌شود، گفت: ایران پنج سال است که به این کمپین پیوسته و برنامه‌هایی در جهت ارتقای کارآفرینی انجام می‌دهد.
عباس جعفری‌هنر تعداد کشورهای مشارکت‌کننده در هفته جهانی کارآفرینی را ۱۳۸ کشور عنوان کرد و افزود: این هفته فرصتی برای تقدیر از فعالیت‌های کارآفرینان و معرفی این افراد و الگوهای موفق کسب و کار به جوانان برای استفاده از تجربیات آنان است.
وی با تأکید بر اینکه معرفی مراکز فنی و حرفه‌ای می‌تواند گام مؤثری در ارتقای بازار کار حرفه‌ای برای دانش‌آموزان باشد، ادامه داد: در هفته کارآفرینی سعی شد دانش‌آموزان با این فضا آشنا شده و بازدید از مراکز فنی و حرفه‌ای استان توسط این قشر از دیگر فعالیت‌های انجام شده بود. جعفری‌هنر اضافه کرد: طرح باشگاه نوجوانان برای آموزش مهارت‌های لازم در محیط کسب و کار که با نام «رهیار» پیش‌بینی شده و به دنبال ایجاد بستری مناسب برای یادگیری این قشر جامعه است که می‌تواند گام مفیدی در زمینه کارآفرینی بردارد.
یک کارآفرین و مشاور اتاق بازرگانی استان همدان نیز با تأکید بر اینکه نقطه تلاقی صنعت و دانشگاه ضعف های فراوانی دارد، گفت: یکی از نقاط منفی که در جامعه وجود دارد، عدم مشورت‌پذیری در راهبری کسب و کار است.
محمدجواد وثاق ادامه داد: در استان همدان سه مرکز مشاوره و خدمات کارآفرینی در حال فعالیت هستند و با وجود اینکه این استان از لحاظ مدرس و مشاور غنی است و ظرفیت‌های کافی دارد اما فرهنگ مشاوره هنوز در این عرصه به جایگاه واقعی خود نرسیده است.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.