پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : جمعه ، 28 ارديبهشت 1403

کد خبر : 62667

 
چرا وزیر ارشاد به همدان نیامد؟

یک غیبت و چند نکته
تاریخ خبر : 1394-06-15
     
   
     
متن خبر :

سفر رئیس‌جمهور و وزیران دولت تدبیر و امید به همدان مواهب زیادی برای استان داشت. بسیاری از پروژه‌ها افتتاح وبعضی دیگر وارد پروسه آماده‌سازی شدند. وزرایی هم که به همدان آمده بودند هر کدام به یک شهرستان رفته و به کارها رسیدگی و نظارت کردند. قول‌های خوبی هم داده شد و مردم به حل بعضی مشکلات امیدوارتر شدند.
با گذشت 2 هفته از این سفر اما، هنوز یک پرسش اساسی بی‌پاسخ مانده است: چرا وزیر ارشاد به همدان نیامد؟
1- استان همدان از دیرباز به داشتن تاریخ و تمدن کهن شهره بوده و به فرهنگ و هنر خود می‌بالیده است. تاریخ استان پر است از مشاهیر و عارفان و هنرمندانی که بالاتر از زمانه و مرزهای سرزمین خود حرف‌ها برای گفتن داشتند. همدان پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین نامگذاری شده است؛ زیرا هر آنچه که یک خطه نیاز دارد که به فرهنگ و تاریخ خود افتخار کند در این استان جمع است. نگاهی به بزرگانی که در این منطقه می‌زیسته‌اند و بررسی آثار و تأثیرات آنها در تمدن ایران‌زمین و بیش از آن، در ممالک دیگر، این حقیقت را بیشتر از قبل آشکار می‌کند که استان همدان با تاریخی کهن و تمدنی غنی، از لحاظ فرهنگی هم قدرتمند است و بیراه نیست که بزرگان و مقامات کشوری همواره به همین دلیل استان را مورد ستایش قرار داده‌اند.
در سفر هیأت دولت به همدان هم شاهد بودیم که رئیس‌جمهور با نام بردن از بزرگان استان، از همدان به نیکی یاد کرد. بنابراین تکرار مکررات خواهد بود اگر برای یادآوری وضعیت فرهنگی استان تلاشی مجدد کنیم.
2- می‌توان ادعای فرهنگی بودن استان همدان را با رویکردی دیگر نیز تحلیل کرد. به این معنا که فرض شود اینکه همدان استانی با تاریخ کهن و تمدنی قدیمی است لزوماً به آن معنا نیست که در حال حاضر هم شهری استانی فرهنگی به حساب آید. در این نگاه وضعیت فرهنگی هر شهر با داشته‌ها و پتانسیل‌های فعلی و در زمانه حال سنجیده می‌شود. اما در این وضعیت باز هم همدان در کشور جایگاهی بالا خواهد داشت.
در همه سال‌های گذشته اتفاقات و برنامه‌های فرهنگی کم در همدان اجرا نشده است. در 7، 8 سال اخیر به‌ویژه برگزاری جشنواره‌های فیلم و تئاتر پتانسیل استان را بیشتر از قبل نشان داده است. برگزاری چند ساله جشنواره فیلم کودک و نوجوان و بعد از آن جشنواره تئاتر کودک و نوجوان گواهی بر این مدعاست. این وضعیت امسال هم تشدید شده است. واگذاری بخش نوجوان جشنواره فیلم کودک و نوجوان در کنار جشنواره تئاتر که چند سالی است در همدان برگزار می‌شود در کنار همایش بزرگداشت میر سید علی همدانی که همگی تا یک ماه آینده برگزار می‌شوند نشان‌دهنده این واقعیت است که استان همدان جایگاهی ویژه در فرهنگ و مراسمات فرهنگی کشور پیدا کرده است.
3- به پرسش نخست بازگردیم. برای چرایی نیامدن وزیر ارشاد به همدان می‌توان فرض‌های مختلفی متصور بود. مثلاً اینکه شاید وزیر فرصت مناسب‌تری برای سفر به همدان در نظر گرفته است. یا پروژه یا برنامه خاصی وجود نداشته که وزیر برای افتتاح یا بررسی آن به همدان سفر کند. اما دلیل این نیامدن هرچه باشد نباید باعث فراموش کردن این نکته شود که در یک ماه آینده استان میزبان چند مراسم مهم و کشوری در حوزه فرهنگ است. بنابراین بهتر نبود وزیر با هیأت دولت به همدان می‌آمد تا خود از نزدیک شاهد اقدامات در حال انجام برای برگزاری جشنواره‌ها و همایش‌ها باشد؟ این سفر می‌توانست چند ویژگی مثبت داشته باشد:
اول اینکه وزیر وضعیت و اقدامات استان را مشاهده می‌کرد. فراموش نکنیم بازگشت جشنواره فیلم نوجوان به همدان با مساعدت و اعتماد شخص وزیر اتفاق افتاد. بنابراین وزیر باید شاهد می‌بود که همدان به اعتماد او پاسخی روشن، شفاف و مثبت داده و از حالا برای برگزاری مناسب و آبرومندانه جشنواره‌ها تلاش می‌کند. از طرف دیگر این سفر می‌توانست در 2 قسمت کمک بزرگی به استان و متولیان فرهنگی آن کند. حضور مقام ارشد در هر پروژه می‌تواند به وضوح باعث تسریع در انجام کارها و حل مشکلات باشد. به این معنا که این حضور جان تازه‌ای به کارها می‌دهد. از سوی دیگر آمدن وزیر فرصت مناسبی برای مدیران همدان بود که می‌توانستند مشکلات موجود را با شخص اول فرهنگ و هنر کشور در میان گذاشته و از کمک‌های خاص او بهره‌مند شوند.
در نهایت اما وزیر به همدان نیامد. اما این پرسش هنوز بی‌پاسخ مانده که چرا این اتفاق رخ نداد. اما پرسشی دیگر هم می‌تواند طرح شود: آیا مسئولان استان تلاشی برای دعوت وزیر و رایزنی با او برای حضور در همدان انجام دادند؟ یا ترجیح دادند فعلاً وزیر به همدان نیاید؟

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.