1403-02-081403-02-18bool(false) پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : سه شنبه ، 18 ارديبهشت 1403

کد خبر : 101018

 
هزینه‌کرد چندصد میلیونی برای «هیچ»!

پایانه‌ای که به «پایان» نرسید
تاریخ خبر : 1398-08-09
     
   
     
متن خبر :

قرار بود در همدان پایانه‌ای برای جابجایی زائران اربعین حسینی در مسیر برگشت راه‌اندازی شود که متأسفانه با وجود هزینه‌کرد چندصدمیلیونی ادارات، این طرح به دلایل نامشخصی اجرا نشد.
 به گزارش فارس، همدان شهر معین 6 استان کشور در انتقال زائران مسیر برگشت اربعین، راه‌اندازی پایانه موقت اربعین در مریانج، بزرگترین موکب کشور در همدان ایجاد می‌شود اینها تیترهایی بودند که در ایام اربعین در خروجی اکثر مطبوعات و رسانه‌های همدان نقش می‎بست زیرا قرار بود پایانه بزرگ و البته موقت اربعین در کنار بزرگترین موکب کشور در شهر مریانج راه‌اندازی شود.
مسئولیت این کار ابتدا بر روی دوش ستاد اربعین استان همدان قرار گرفت و دبیر این ستاد با برگزاری ده‎ها جلسه مختلف برای اجرای این طرح بزرگ همه دستگاه‌های مرتبط را بسیج کرد تا هرچه سریعتر زیرساخت‌های آن فراهم شود.
اداره کل راهداری و حمل ونقل جاده‌ای، شرکت برق، شرکت آبفا، شهرداری مریانج، شهرداری همدان، پلیس راهور و اداره کل ورزش استان همه بسیج شدند تا زمینه‌ساز راه‌اندازی این پایانه موقت باشند تا در کنار آن موکب بزرگی هم برای پذیرایی از 300 هزار زائر دایر شود.
قرار اولیه بر آن بود که این پایانه، ابتدای کمربندی مریانج و در مجاورت مجموعه ورزشی شهیدحاجی‌بابایی دایر شود تا بتوان از ظرفیت این مجموعه به منظور اسکان موقت زائران استفاده شود، البته این مکان زیرساخت لازم را نداشت و برای راه‌اندازی آن راهی جدید توسط شهرداری مریانج مالکیت شد و توسط اداره راهداری و شهرداری همدان نیز آسفالت‌ریزی صورت پذیرفت.
اداره برق مأمور انتقال برق به این مکان شد، اداره آبفا باید خط انتقال آب و پساب آن را به این فضا می‎رساند، قریب به 60 چشمه سرویس بهداشتی توسط راهداری خریداری و نصب شد و زیباسازی منحصر به فردی هم از سوی شهرداری مریانج در این مکان صورت گرفت، هلال احمر با تمام توان خود آماده اسکان زائران شد، اداره ورزش فضاهای خود را در اختیار قرار داد، بنرهای خوش‌آمدگویی و تمثال شهدای استان همدان توسط شهرداری مریانج نصب شد و حتی نمازخانه‌ای یک‌هزار متری هم آماده شد تا آماده پذیرایی از زائران اربعین باشند.
پخت روزانه 35 هزار غذا در سه وعده توسط ستاد اربعین انجام می‌شد تا در موکب شهید علیرضا حاجی‌بابایی میزبان زائرانی باشند که قرار است برای انتقال به شهرهای خود وارد این پایانه شوند و با سوار شدن به اتوبوس‌های جدید راهی استان‌های معین شوند.
اما دریغ از یک اتوبوس که زائری را از این پایانه پیاده و یا سوار کند، همه حسرت به دل ماندند که حتی یک روز هم پذیرای زائران باشند.
با یک حساب سرانگشتی می‌توان فهمید در این وانفسای اقتصادی، صدهامیلیون از بیت‌المال خرج بی‌تدبیری مسئولانی شد که تصمیم بر این کار گرفتند که از همان ابتدا با شکست مواجه شد.
اربعین امسال مانند سال‌های گذشته صحنه‌های زیبایی از ایثار و عشق و دلدادگی عاشقان اباعبدالله(ع) را به خود دید که تمام نقاط استان همدان به ویژه مریانج در این زمینه سهم بسزایی داشتند، ورود دستگاه‌های اجرایی در ایجاد زیرساخت برای تردد زائران نیز حتماً در همین حوزه بوده و کسی منکر زحمات آنها و دست‌اندرکاران طرح ایجاد پایانه موقت نیست، اما آیا لازم نبود برنامه‌ریزی و تدبیر بیشتری در این اتفاق می‌شد که شاهد خرج از جیب بیت‌المال نباشیم بدون آورده‌ای؟!

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.