1403-02-091403-02-19bool(false) پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : چهارشنبه ، 19 ارديبهشت 1403

کد خبر : 71922

 
مطالبات بزرگان پيگيري شود
تاریخ خبر : 1395-04-05
     
   
     
متن خبر :

1- بر اساس تصميم كارگروه تسهيل و رفع موانع توليد، كميته‌اي براي پيگيري مصوبات اين كارگروه تشكيل شده و اين كميته مؤظف است در جلسه هر كارگروه نتیجه پيگيري‌هاي خود را اعلام كند.
اين تصميم درست از آن نظر قابل اهميت است كه به خوبي كارنامه كارگروه تسهيل و رفع موانع توليد استان را مشخص مي‌كند و اين كارگروه را در دستيابي به اهداف، جدي نشان مي‌دهد.
2- بروكراسي اداري به‌گونه‌اي تعريف شده كه تنها امكان پيگيري مصوبات جلسات آن هم در صورت قيد شدن در صورتجلسه، به صورت عادي وجود دارد.
حال آنكه برخي از دستورات مقامات ارشد استان در مراسم و آيين‌هايي است كه حالت جلسه نداشته و در نهايت گزارشي از آن منتشر مي‌شود.
به همين دليل ديوان‌سالاري نادرست، امكان پيگيري اين دستورات را ايجاد نكرده و اين مراسم مصداق بارز نشستند و گفتند و برخاستند، مي‌شود.
3- در مراسم و آيين‌هايي كه حالت جلسه ندارند و صورتجلسه‌اي هم نوشته نمي‌شود معمولاً يا مديران ارشد استان و يا نماينده ولي فقيه در استان سخنراني مي‌كنند و به فراخور جلسه پيشنهادها يا دستوراتي هم ارائه مي‌دهند.
حال اين دستورات كه اهميت مضاعفي براي مخاطبان آن مراسم دارد، چگونه بايد پيگيري شود، موضوعي است كه مي‌توان از روش كارگروه تسهيل و رفع موانع توليد براي آن كمك گرفت.
4- در تجليل از توليدكنندگان نمونه بخش كشاورزي در سال 94، استاندار همدان خواستار اقداماتي شد، اما تكرار برخي از اين مباحث در شوراي اداري سازمان جهادكشاورزي استان، حكايت از جا افتادن سيستم جلسه‌اي و پيگيري‌هاي مصوبه‌اي در استان همدان دارد.
در واقع اگر همان مواردي كه از سوي استاندار مطرح شده بود با پيگيري‌ نهادهاي مربوطه مواجه مي‌شد، نيازي به تكرار و تبديل آن به مصوبه از سوي استاندار نبود، بلكه گزارش پيشرفت پيگيري‌ها به استاندار ارائه مي‌شد.
5- روند پيگيري‌هاي مصوبات جلسه‌اي و بي‌توجهي به مراسم و آيين‌ها باعث هدررفت زمان و فرصت در استان مي‌شود.
به عنوان نمونه در جلسه سال 94 كشاورزي، استاندار خواستار تخصيص 25 درصد تسهيلات بانك‌هاي استان به كشاورزان شد و اين را بر اساس قانون، سهم كشاورزي دانست يا در همين جلسه، خواستار ساماندهي درآمد روستاييان كه چندين برابر بودجه كل استان است، شد اما در اين موارد و موارد ديگر هنوز هيچ اقدامي صورت نگرفته تا اين گمانه كه شايد استاندار مجبور به تبديل آنها به مصوبه شده، قوت بگيرد.
6- مصوبات شوراي اداري سازمان جهادكشاورزی استان و درخواست‌هاي استاندار از مديران اين سازمان براي تداوم نقش‌آفريني كشاورزي در توسعه استان، بسيار اهميت دارد.
به همين دليل انتظار مي‌رود تا اين مطالبات كه مي‌تواند، كشاورزي استان را دگرگون كند و كشاورز را به نقش واقعي خود در توسعه برساند، با جديت هرچه تمام‌تر پيگيري شود.
كشاورزي و صنايع تبديلي با توجه به درآمد بالايي كه در كل دارند، مي‌توانند اقتصاد استان را متحول كرده و با تزريق اين درآمدها به حوزه‌هاي مورد نياز، تسريع بخش توسعه و حلال مشكلات اقتصادي مردم باشند.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.