پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : پنجشنبه ، 13 ارديبهشت 1403

کد خبر : 127723

 
در بازدید کمیسیون گردشگری شورای شهر همدان از کاشان صورت گرفت

تبادلات سرمایه‌گذاری و گردشگری 2کهن شهر همدان و کاشان
تاریخ خبر : 1401-08-12
     
 
 
     
متن خبر :


 ظرفیت‌های غنی تاریخی دو شهر همدان و کاشان و تفاوت مدیریت بناهای تاریخی ، حفظ و بهره برداری از بناها شرایطی را برای بازدید برخی اعضای شورای شهر ، شهرداری و کارشناسان گردشگری از کاشان برای بهره‌گیری از داشته های تاریخی این شهر فراهم کرد .   

رئیس کمیسیون سرمایه‌گذاری، گردشگری و مالی شورای اسلامی شهر همدان  با اشاره به بازید برخی  اعضای کمیسیون سرمایه‌گذاری، گردشگری و مالی به همراه معاونین خدمات شهری و شهرسازی و معماری شهرداری، سرپرست شهرداری بافت و تعدادی از کارشناسان کمیته گردشگری مرکز مطالعات و پژوهشهای شورای شهر همدان گفت : در این بازدید خاضران به تبادل تجربیات دو شهر در حوزه های سرمایه‌گذاری و گردشگری، عمرانی، درآمدی و امور مدیریت شهری پرداختند.

حمید بادامی‌نجات افزود : عملکرد مسئولین شهر کاشان بویژه مدیریت شهری در احیای بافت‌های تاریخی و گردشگری قابل تقدیر است و می تواند الگویی برای دیگر شهرها باشد.

وی همچنین  با اشاره به اینکه در شهرداری همدان حدود 25 درصد درآمدها پایدار است، اضافه کرد: متأسفانه همدان از شهرهایی است که کمترین ارزش افزوده را دارد که حدود 5 درصد درآمد شهرداری را شامل می‌شود. با توجه به پیشینه‌ی شهر همدان «پایتخت تاریخ و تمدن ایران» عمده وظایفی که در سند آمایش برای این شهر تعریف شده بحث گردشگری است.

بادامی‌نجات با اشاره به اینکه سیاست‌های کمیسیون سرمایه‌گذاری و گردشگری شورای شهر همدان بهره‌برداری و استفاده درست از داشته‌های گردشگری این کهن شهراست، اظهار داشت: در این راستا اقداماتی برای رونق صنعت گردشگری صورت گرفته که در حال حاضر پیگیر پرونده ثبت جهانی مسیر گردشگری همدان با عنوان "منظر شهری، تاریخی هگمتانه تا همدان" هستیم و کارهای مقدماتی آن انجام شده و در مرحله‌ی طی فرایند ثبت جهانی است.

رئیس کمیسیون سرمایه‌گذاری، گردشگری و مالی شورای شهر همدان ادامه داد: این مسیر گردشگری به طول 3 کیلومتر بلندترین مسیر ثبت جهانی خواهد بود که که انتظار می‌رود با همت مسئولین به ثبت جهانی برسد. مسیر گردشگری تعریف شده در گذشته شاهرگ پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین بوده که در این مسیر آثار حدود ۳ هزار سال پیش تا دوره معاصر وجود دارد و ما می‌توانیم از تجربیات شهر تاریخی کاشان در زمینه احیای بافت‌های واجد ارزش این مسیر استفاده کنیم.

وی همچنین در خصوص ایجاد پیاده‌راه‌های همدان، اظهار داشت: این پیاده‌راه‌ها قابل ارزیابی با پیاده‌راه‌ها جهان است که می‌تواند الگویی برای دیگر شهرهای ایران باشد.

 تحقق شهر هوشمند از برنامه‌های مدیریت شهری همدان است

معاون شهرسازی و معماری شهرداری همدان نیز در این جلسه با اشاره به اجرای ابر پروژه‌ی زیر گذر کاشان، اظهار داشت: دقت در جزئیات و کیفیت سازی این پروژه از نکات ارزشمندی است که قابل توجه است.

امیر فتحیان نسب با اشاره به پیشینه‌ی تاریخی همدان و ظرفیت‌های این شهر در حوزه‌های مختلف گردشگری یادآور شد: همدان علاوه بر بعد تاریخی فرهنگی و مذهبی به باغ شهر نیز معروف است و جزو شهرهایی است که هنوز ماشین محور نشده است و ما به دنبال این هستیم که شهر پاکیزه در حمل و نقل عمومی و انسان محور داشته باشیم.

فتحیان‌نسب همچنین اضافه کرد: در طرح‌های جامع تعریض معابر را نداریم رسیدن به شهر هوشمند از برنامه‌های شورای شهر و شهرداری همدان است.

وی اظهار داشت: نخستین سایت موزه‌ی کشور در میدان مرکزی همدان احداث شده که با اشیاء یافت شده بدون دستکاری در معرض دید عموم به صورت رایگان قرار‌گرفته است.

گفتنی است؛ در ادامه این نشست چند ساعته دیگر اعضای شورای اسلامی شهر کاشان هم به بیان نظرات خود در حوزه تعامل و استفاده از تجربیات دو کهن شهر کاشان و همدان پرداختند و در این دیدار علاوه بر ارائه گزارش اقدامات انجام شده از سوی دو طرف، تبادل تجربیات نیز درخصوص فعالیت‌های سرمایه گذاری و گردشگری هم انجام شد.

 

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.