پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : چهارشنبه ، 5 ارديبهشت 1403

کد خبر : 64146

 
معاون دامپزشکی استان عنوان کرد

مرغ‌های همدان هورمونی نیستند
تاریخ خبر : 1394-07-21
     
   
     
متن خبر :

معاون سلامت دامپزشکی همدان استفاده از هورمون در تولید مرغ در مرغداری‌های همدان را رد کرد و گفت: ایجاد زنجیره مرغ سبب ارتقا مسائل بهداشتی این محصول می‌شود.
به گزارش تسنیم، امیرحسین مکاری بهار در همایش تولیدکنندگان مرغ گوشتی غرب کشور در همدان اظهار داشت: اگر چرخه مرغ در همدان ایجاد شود سبب می‌شود تا مرغداران به حقوق خود دست پیدا کرده و معیارهای بهداشتی نیز در تولید مرغ به بهترین شکل رعایت شوند.
وی با بیان اینکه زیان مرغداران سبب ایجاد مشکل در رعایت مسائل بهداشتی می‌شود، افزود: اگر مرغداران تولید با ریسک کمتری را داشته باشند به طور قطع ملاک‌ها و اصول بهداشتی نیز به خوبی در تولید مرغ رعایت می‌شود.
مکاری بهار با اشاره به اینکه چرخه تولید مرغ در بسیاری از کشورها در حال بهره‌برداری است، تصریح کرد: امروز نهاده‌های مرغی با پول حاصل از نفت خریداری می‌شود که باید در مصرف آن اصول علمی و کارشناسی حاکم باشد تا بتوان بیشترین بهره‌وری را از آن به دست آورد.
وی عنوان کرد: زیان دادن مرغداران به معنی این نیست که مرغداری حرفه با ضرر و زیان است بلکه شرایط اقتصادی و تلاطم‌های بین‌المللی سبب شده حاشیه سود این بخش کاهش یافته و برخی از مرغداران از چرخه تولید خارج شوند و تولیدکنندگان باقی مانده نیز با مشکلات بسیاری مواجه هستند.
معاون سلامت دامپزشکی استان همدان با بیان اینکه راه‌اندازی چرخه مرغ سبب ارتقا مسائل بهداشتی نیز می‌شود، افزود: با توجه به فرارسیدن فصل سرما در همدان و استفاده از سیستم‌های گرمایشی در مرغداری‌ها، امکان بروز بیماری تنفسی در این واحدها برای جوجه‌ها وجود دارد که باید مراقبت لازم در این زمینه صورت گیرد.
وی با اعلام اینکه ویروس‌ها در فصل سرما قابلیت ماندگاری بالایی دارند، بیان کرد: مصرف‌کنندگان مرغ باید از سالم بودن آن اطمینان داشته باشند و این اعتماد مهمترین سرمایه تولیدکنندگان مرغ است که باید به آن دست پیدا کنند.
مکاری بهار با تأکید بر اینکه هیچ‌گونه هورمونی در تولید مرغ استفاده نمی‌شود، عنوان کرد: تولیدکنندگان مرغ در استان همدان از هیچگونه هورمون در مراحل مختلف پرورش مرغ استفاده نکرده و متأسفانه برخی از پایین بودن اطلاعات مردم در این زمینه سوء استفاده می‌کنند.
وی با اشاره به اینکه جلب اعتماد مردم توسط مرغداران سبب بالا رفتن سود توسط این واحدها می‌شود، عنوان کرد: بسیاری از واحدهای پرورش مرغ در استان همدان از آنتی‌بیوتیک برای پرورش مرغ استفاده می‌کنند ولی چون برای تکمیل پروسه اداری آن به دامپزشکی مراجعه نمی‌کنند، امکان درج این مطلب بر روی بسته‌‌بندی‌های مرغ وجود ندارد. معاون سلامت دامپزشکی استان همدان با تصریح بر اینکه یکی از راه‌های اشاعه بیماری‌ها در مرغداری‌ها از طریق کود مرغی است، عنوان کرد: اگر کود مرغی تولید شده در این واحدها، براساس شرایط خاص باشد می‌توان چرخه انتقال بیماری را در این واحدها کاهش داد. وی تصریح کرد: نگه داشتن بیش از حد مرغ در مرغداری‌ها سبب افزایش وزن مرغ و کاهش راندمان محصول تولیدی می‌شود که این امر در بالا رفتن میزان بیماری در اینگونه مرغ‌ها بسیار مؤثر است.
مکاری بهار تأکید کرد: اگر مرغ در وزن و سن مناسب کشتار شود بسیاری از بیماری‌ها را ندارد اما با بالا رفتن وزن مرغ، شاهد افزایش بیماری‌ها خواهیم بود.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.