پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : شنبه ، 1 ارديبهشت 1403

کد خبر : 81077

 
شهر زنگنه برندسازی را کلید زد

پذیرایی با طعم آلبالو
تاریخ خبر : 1396-05-22
     
 
 
     
متن خبر :

پنجشنبه و جمعه هفته گذشته بخش زند و شهر زنگنه ملایر به مدت دو شب میزبان نخستین جشنواره آلبالو در شهرستان ملایر بودند.
آیین شکرگزاری برداشت آلبالو برای نخستین بار در استان همدان در پارک کریمخان زند شهر زنگنه با حضور مسئولان و شرکت گسترده شهروندان و اهالی روستاهای اطراف و گردشگرانی از سراسر ایران، همزمان با پخش زنده برنامه از شبکه سراسری رادیو جوان با اجرای برنامه زنده "‌موج جوونی" برگزار شد.
برپایی غرفه‌های مختلف در محل جشنواره و عرضه سوغات زنگنه و شهرستان ملایر شامل آلبالو، لواشک، ترشی، صنایع دستی مانند قلمزنی، منبت کاری گلیم و دیگر سوغات شهرستان، پخت آش محلی و ... از برنامه‌های جانبی جشنواره بودند که با استقبال بسیار خوب بازدیدکنندگان هم رو به رو شدند.
همزمان با اجرای برنامه زنده موج جوونی در شهر شکوفه‌های گیلاس و پخش زنده این برنامه از شبکه رادیو جوان اجرای موسیقی سنتی زنده و برگزاری مسابقات مفرح و ارائه جوایز مختلف به شرکت کنندگان، فضایی پر از انرژی و شادی را در این شهر ایجاد کرده بود که با استقبال پر شور حاضران هم همراه بود.
 صادرات روزانه 80 تن آلبالو از شهر زنگنه
فرماندار ملایر در این مراسم با اشاره به موقعیت فعلی شهر زنگنه گفت: این شهر به واسطه موقعیت تاریخی و جغرافیایی که دارد در حال پیشرفت بوده و توانمندی‌های آن برای همه محسوس است.
عبدالعظیم رضایی ضمن اشاره به برنامه‌های مسئولان برای جلوگیری از مهاجرت افراد مستعد افزود: مهمترین دغدغه و اولویت ما در برنامه‌های شهرستان بحث اشتغال است و تمامی مسئولان در کنار نمایندگان به دنبال رفع مشکل بیکاری هستند و امیدواریم بتوانیم شرایط خوب و بستر مناسبی برای اشتغال جوانان فراهم کرده و ضمن جلوگیری از مهاجرت آنها سرمایه‌های انسانی شهرستان را هم حفظ کنیم.
وی اضافه کرد: تمامی مسئولان در هر جایگاهی وام‌دار مردمند و موظفند در خدمت مردم باشند و صادقانه و صمیمانه به رفع مشکلات آنها بپردازند و اگر مدیری توان، انگیزه، آمادگی و کارایی لازم را نداشته باشد باید از چرخه مدیریت کنار گذاشته شود.
رضایی افزود: شهرستان ملایر یک شهرستان فرهنگی و مطرح در سطح کشور است و پتانسیل‌ها و چهره‌های ارزشمند فرهنگی و هنرمندی نه تنها در شهرستان بلکه در سطح کشور در پست‌های مدیریتی دارد. با توجه به این همه ظرفیت‌های طبیعی و انسانی ملایر وظیفه مسئولان دو چندان می‌شود و تلاش ما بر این است که شهرستان ملایر جایگاه واقعی خود را به دست آورد.
وی بیان کرد: شهرستان ملایر در 2 ماه گذشته به عنوان شهر ملی و منبت ثبت شده است و این افتخاری برای هنرمندان و تولیدکنندگان ملایر بوده و در همین راستا نیز تولیدات مبل و منبت رونق بسیار خوبی پیدا کرده است.
وی با بیان اینکه ملایر به زودی به عنوان شهر جهانی انگور ثبت خواهد شد، گفت: محصول آلبالو حدود 450 هکتار از باغات شهرستان را به خود اختصاص داده است و هم اکنون روزانه 80 تن از این محصول از زنگنه به تهران و سایر نقاط کشور صادر می‌شود. شهرزنگنه ظرفیت بسیار خوبی در رابطه با محصولات آلبالو و گیلاس دارد و باید به تمام کشور معرفی شود.مصمم هستیم که سرمایه‌گذاریهای خوبی را در حوزه صنایع تبدیلی و کشاورزی  به ویژه محصولاتی مانند انگور، آلبالو و گیلاس عرضه کنیم.
 تولید پنج هزار تن آلبالوی مرغوب در بخش زند شاخصه مهم ملایر در بخش کشاورزی
نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی هم ضمن اشاره به پتانسیل‌های ملایر برای معرفی به کشور گفت: شاخص اول شهرستان ملایر صنایع دستی از جمله مبل و منبت، سبدبافی و فرش بافی است. ملی شدن مبل و منبت ملایر در شرف رسمی شدن است و حدود 8 هزار نفر از جوانان مستعد شهرستان در این بخش فعالیت می‌کنند. ویژگی دوم ملایر، کشاورزی است که سالانه 250 هزار تن از مرغوبترین انگورهای دنیا در این شهرستان برداشت می‌شود.
حجت الاسلام احد آزادیخواه افزود: شاخص دیگر معادن شهرستان است که از آن جمله می‌توان به معادن سیلیس ازندریان اشاره کرد. تولید سالانه 5 هزار تن آلبالوی مرغوب بخش زند یکی دیگر از ویژگی‌های شهرستان است.
وی افزود:  شهرستان ملایر دارای شهر زیرزمینی سامن است و نمایندگان و فرماندار با کمک استاندار همدان و سایر مسئولان در تلاش هستند که برای این ناحیه جذب گردشگر داشته باشند، در این زمینه با رئیس سازمان میراث فرهنگی کشور دکتر احمدی پور که از دیگر افتخارات ملایر هستند صحبت هایی صورت گرفته است که امیدواریم که این ناحیه به رونق برسد و با جذب گردشگر تحول خوبی در حوزه گردشگری شهرستان ملایر ایجاد شود.
وی در رابطه با مسئله اشتغال بیان کرد: در حوزه اشتغال و بنگاه‌های زود بازده در تعاملی که بین دولت و مجلس صورت گرفته است 5/1 میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی بعد از لایحه دولت و توصیه رهبری برای ایجاد اشتغال در روستاها و شهرهای زیر 10 هزار نفر مصوب شده است.
آزادیخواه ادامه داد: از تمام همشهریان دعوت می‌کنم اگر مایل به راه‌اندازی شغل در حوزه کشاورزی، صنایع دستی و موارد این چنینی هستند برای دریافت این تسهیلات اقدام کنند.
وی اظهار کرد: مسئولان شهرستان ملایر با وحدت کلمه پذیرای سرمایه‌گذار در خصوص صنایع غذایی و تبدیلی هستند و با تمام توان با سرمایه‌گذاران مساعدت و همکاری خواهیم کرد.
معاونت بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان همدان هم ضمن اشاره به ظرفیت‌های استان در کشاورزی گفت: استان همدان با 2/1 سطح زیر کشت کشور 5/2 درصد از تولید محصولات کشاورزی را دارد. شهرام پرورش افزود:  شهرستان ملایر یکی از شهرستان‌های مهم استان است و خاستگاه ویژه‌ای در بخش باغبانی دارد حدود 750 هزار هکتار از اراضی استان به باغات اختصاص دارد که سهم شهرستان ملایر بیش از 21 هزار هکتار است. وی افزود: انگور ملایر در حال ثبت جهانی شدن است. بیش از 10 هزار هکتار از باغات انگور استان در شهرستان ملایر واقع است و در استان رتبه نخست را دارد. در سال زراعی گذشته بیش از 330 هزار تن کشمش در کشور تولید شده است که 33 هزارتن آن تولید ملایر بوده است و بعد از استان قزوین در کشور دومین تولید کننده کشور شناخته می‌شود.
وی اظهار کرد: به دنبال ارتقای دانش کشاورزان و بهره برداری از سرمایه ها و دانش فنی استان و فارغ التحصیلان کشاورزی در تمامی برنامه ریزی ها هستیم. بسیاری از از نیروهای سازمان در حال بازنشستگی هستند و نیاز به استفاده از تفکر و نیروی جوانان است و تلاش سازمان بر این است که هر چه بیشتر از این نیرو استفاده کند.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.