1403-02-061403-02-16bool(false) پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : يكشنبه ، 16 ارديبهشت 1403

کد خبر : 128768

 
مدیر کل بهزیستی استان:

55 درصد از رفتارهای خودکشی ناشی از سابقه خانوادگی است
تاریخ خبر : 1401-09-22
نویسنده : زهرا چهارمحالی
     
 
 
     
متن خبر :


 خودکشی از آسیب های مهم فردی و اجتماعی است که به طور متوسط در میان معتادان و بیماران روانی بیشتر است. فرد خودکش بر این باور است که در زندگی به اهداف و امیال خود  نرسیده است و زندگی مفهوم خود را از دست داده است ومرگ بهترازآن قلمداد می شود.

استان همدان نیز از سالیان گذشته به واسطه سخنان مسئولان کشوری از جمله دبیر کمیته پیشگیری از خودکشی انجمن علمی روانپزشکان ایران، معاون وزیر کشور و رئیس سازمان امور اجتماعی و رئیس مرکز فوریت‌های اجتماعی بهزیستی کشور از سال ۱۳۹۶ تا ۱۴۰۰، شرایط مطلوب و آرامی را در حوزه اقدام به خودکشی در کشور ندارد؛ جزء یکی از استان هایی است که درصدر آمار خودکشی کشور قرار دارد و متأسفانه در سال 98 با میزان 9.43 درصد رتبه چهارم فوت ناشی از خودکشی را در کشور را به خود اختصاص داده است.

مدیر کل بهزیستی استان همدان در همایش توجیهی تسهیل‌گران گفت: ژنتیک در خطر خودکشی نقش به‌سزایی ایفا می‌کند، به گونه‌ای که سابقه خانوادگی خودکشی افزایش خطر تمایل به خودکشی در بین سایر اعضای خانواده را به همراه دارد که تا ۵۵ درصد از رفتارهای خودکشی را شامل می‌شود.

محمد مهدی شاهقدمی گفت : معاونت پیشگیری بهزیستی استان و پهلوساری در جهت پیشگیری از آسیب های اجتماعی به ویژه در حوزه پیشگیری از خودکشی از هیچ تلاشی فرو گذاری نخواهند کرد .

 توانمندسازی و ارتقاء محلات نقش مهمی در کاهش خودکشی دارد

معاون دفتر پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی سازمان بهزیستی کشوردر این همایش گفت: خودکشی پدیده جهانی و پیچیده‌ای است که زیربنا و علت اصلی چنین اقدامی نیز درهم‌تنیده و متعدد است، اما قابل پیشگیری است، و یکی از رویکردهای اصلی در کنترل و کاهش آسیب های اجتماعی برنامه‌های مبتنی بر مشارکت اجتماعی، تقویت پیوندهای اجتماعی و همیاری اجتماعی است به این معنی که در فعالیت‌های توانمندسازی و ارتقاء محلات مردم نقش اصلی را ایفاء می‌کنند. آرزو ذکایی فر اقدامات دفتر پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی در موضوع خودکشی گفت: اقدامات دفتر پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی متمرکز بر آگاه‌سازی، آموزش بر محور محله و خانواده، برگزاری کمپین‌ها و کارزاهای رسانه‌ای برای ارتقای سطح دانش، آگاهی و اطلاع عموم مردم است.

 تعداد محلات آسیب خیز از ۵ محله به ۵۰ محله

معاون پیشگیری بهزیستی استان نیز در این همایش توضیح داد: از سالیان پیش اقدامات بسیاری در حوزه پیشگیری از آسیب های اجتماعی انجام شده است ولی در حوزه خودکشی کافی نبوده است و باید کار ویژه ای انجام می شد.

مجتبی پهلوساری افزود: تعداد محلات آسیب‌خیز را از ۵ محله به ۵۰ محله ارتقاء داده ایم و با برگزاری جلسات توجیهی و آموزشی با شرکای اصلی ازجمله استانداری و فرمانداری و… به این نتیجه رسیدیم که تیم های تخصصی با حضور ۲۵۰ نفر جهت انجام غربال، ارجاع، آموزش، آگاه سازی وپیشگیری در محلات ارائه خدمات نمایند.

 

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.