پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : جمعه ، 31 فروردين 1403

کد خبر : 83158

 
هر سال 374 هزار گردشگر سلامت از عراق به ایران می آید
تاریخ خبر : 1396-08-20
     
 
 
     
متن خبر :

قائم مقام وزیر بهداشت،درمان و آموزش پزشکی گفت: هر سال دو میلیون و 200 هزار گردشگر از عراق به ایران می آیند که 17درصد آنها معادل 374 هزار نفر گردشگر سلامت هستند و برای درمان به ایران می آیند.
به گزارش ایرنا، محسن اسدی لاری، افزود: آمار دقیقی از کل گردشگران سلامت خارجی در ایران وجود ندارد اما حدود نیمی از بیماران خارجی که به ایران می آیند از عراق هستند که البته افراد دیگری نیز به عنوان همراه با آنان به ایران می آیند. وی گفت: در افغانستان نیز تقاضا برای درمان بیماران این کشور در ایران وجود دارد، وزیر بهداشت افغانستان نیز نسبت به افزایش حضور بیماران افغانستانی در ایران اظهار تمایل کرده است اما تعداد پروازهای روزانه کابل به تهران یا مشهد اندک است و سختگیری های زیادی وجود دارد، به همین علت بیش از 90 درصد گردشگران سلامت افغانستانی برای درمان به هندوستان می روند.
اسدی لاری افزود: علاوه بر آن رواديد ایران برای افغانستانی ها 80 دلار است در حالی رواديد هند برای آنان رایگان است به همین علت، گردشگران سلامت افغانستانی اغلب به هند می روند و سالی 500 میلیون دلار در این کشور هزینه می کنند.
وی گفت: در مورد اتباع کشور آذربایجان نیز با اینکه نزدیکی قومی و تاریخی با آنان داریم، مشکلات زیادی به خصوص در سطح مدیران میانی این کشور وجود دارد و به علت برخی کارشکنی ها حدود 90 درصد گردشگران سلامت در دو سال گذشته به جای ایران، ترکیه را انتخاب کرده اند.
قائم مقام وزیر بهداشت در امور بین الملل افزود: رقبای ایران در حوزه جذب بیمار خارجی به خصوص ترکیه در سالهای اخیر بسیار فعال شده اند و برای 10 سال آینده برنامه ریزی دقیق کرده اند و اگر به صورت دقیق و فعالانه و با برنامه وارد این عرصه نشویم، نمی توانیم موفق شویم.
وی گفت: تقاضا برای درمان در ایران در کشورهای دیگری مانند قرقیزستان،اوکراین، ارمنستان، بلاروس و کشورهای حاشیه خلیج فارس به خصوص عمان و قطر و حتی برخی کشورهای آفریقایی مانند اتیوپی و الجزایر وجود دارد، در لبنان نیز بیماران زیادی هستند که تمایل دارند برای درمان به ایران بیایند و در سوریه نیز که به تدریج مشکلات امنیتی را پشت سر می گذارد، تقاضا برای درمان بیماران در ایران وجود دارد.
اسدی لاری افزود: بازار گسترده ای برای جذب بیمار خارجی و همچنین صادرات دارو در منطقه داریم ولی تاکنون نتوانسته ایم از این ظرفیت بزرگ به درستی استفاده کنیم شرکت های تولید دارو، بیمارستان های خصوصی، شرکت های خدمات مسافرتی باید در این زمینه بیش از گذشته فعال شوند، خدمات پس از درمان و پاسخگویی به بیماران پس از بازگشت باید تقویت شود و تعرفه های خدمات سلامت برای گردشگران خارجی باید مشخص باشد.
وی گفت: باید واسطه ها را به حداقل برسانیم و با برخورد محترمانه و خدمات هتلینگ با کیفیت که جزئی از زنجیره خدمات گردشگری سلامت است برای ورود گردشگران سلامت از کشورهای دیگر به ایران جاذبه ایجاد کنیم.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.