پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : پنجشنبه ، 9 فروردين 1403

کد خبر : 78956

 
پساب بيمارستان‌هامشكل بزرگ سبزي‌هاي فاضلابي
تاریخ خبر : 1396-03-31
     
   
     
متن خبر :

تا وقتي مردم ندانند كه پساب بيمارستان‌ها هم وارد فاضلاب‌ها مي‌شوند و سبزيجات استان همدان به اين پساب‌ها آلوده نيستند، با دغدغه كمتري سبزي مي‌خورند.
اما حالا كه حسينعلي نوروزي، رئيس گروه بهداشت همدان اعلام كرد كه بيمارستان‌ها طبق قانون مي‌توانند پساب خود را پس از پيش تصفيه در بيمارستان، وارد فاضلاب‌هاي شهري كنند، نگراني‌هاي زيادي براي مردم به وجود آمده است.
مسئولان تا پارسال مي‌گفتند سبزي‌هاي همدان از سبزي‌هايي كه از استان‌هاي ديگر وارد مي‌شوند، سالم‌ترند؛ چون پساب‌هاي شيميايي وارد فاضلاب‌هاي همدان نمي‌شوند اما امسال مسئولان طبق گفته‌هاي نوروزي فاضلاب‌هاي همدان علاوه بر آلودگي‌هاي انگلي، آلودگي‌هاي شيميايي و پساب بيمارستان‌ها را هم دارند.
به گفته وي آلودگي‌هاي انگلي كه با مواد ضدعفوني‌كننده پاك مي‌شوند، اما آلودگي‌هاي شيميايي به هيچ طريقي پاك نمي‌شوند و موجب انواع بيماري‌ها و سرطان‌ها مي‌شوند.
اما پساب بيمارستان‌ها موجب شيوع بيماري‌هاي عفوني و مزمن مي‌شوند كه در چند سال گذشته تقريباً بيشتر افراد در معرفي اين بيماري‌ها بوده‌اند. بسياري از مردم همدان در فصل تابستان حداقل يكبار دچار اين بيماري مي‌شوند و كودكان و مسن‌ترها تا چند بار با اين مشكل دست و پنجه نرم مي‌كنند تا جايي كه اين بيماري در برخي مواقع درمان نمي‌شود و افراد را دچار بيماري‌هاي عفوني حاد مي‌كند و سال‌ها ادامه مي‌يابد.
خطر استفاده از سبزي‌هاي فاضلابي تنها به اين موارد ختم نمي‌شود اما با اين حال دستگاه‌هاي مرتبط با كشت، آبياري و استفاده از اين سبزي‌ها تمايل زيادي ندارد كه خودشان را درگير موضوع كشت سبزي با آب‌هاي فاضلاب كنند.
نوروزی ادامه داد: برای حل این مشکل مهم این است که هر دستگاهی وظیفه اش را درست انجام بدهد. یعنی امور آب وظیفه تأمین آب سالم برای استفاده عموم و کشاورزان را دارد و اگر این اتفاق بیفتد و کشاورزان باز هم با آب فاضلاب آبیاری کنند باید با آنها به شدت برخورد کرد و جهاد کشاورزی هم کارش نظارت بر کشت و کیفیت و سلامت محصولات است، بهداشت هم سازمان نظارتی است که باید بهداشت و سلامت محصولات را در نظر بگیرد و در صورت بروز تخلفات به وسیله قوه قضائیه با آنها برخورد کند.
نوروزی عنوان کرد: تاکنون سازمان جهاد کشاورزی لیست سبزیکاری‌هایی که با آب فاضلاب آبیاری می‌شوند را به بهداشت ارایه نکرده بنابراین کارشناسان‌مان به کمک این سازمان رفته‌اند تا هر چه سریعتر آنها را شناسایی کنیم و مراتب شکایت از کشاورزان متخلف را به مراجع قانونی اعلام کنیم تا مقامات اجرایی مانند سال گذشته با آنها برخورد یا مانع کارشان شوند.
نوروزی معتقد است که مراجع قضایی باید جرایمی برای این کشاورزان صادر کنند که بازدارنده باشد و فرد جرأت انجام دوباره تخلف را پیدا نکند.
وی گفت: که سال گذشته از صاحبان 100 هکتار زمین سبزی‌کاری که با آب فاضلاب آبیاری می شوند شکایت کرده‌ایم، 15 هکتار آن تخریب شد و تعدادی هم جریمه نقدی و یا بازداشت موقت شدند اما جریمه‌ها طوری نیست که متخلف را تنبیه کند و همانطور که می‌بینیم همان 15 هکتاری هم که سال گذشته تخریب شدند امسال مجدداً به کار کشت سبزی پرداخته‌اند.
شرکت آب و فاضلاب، شهرداری، سازمان جهاد کشاورزی، بهداشت، آب منطقه ای و قوه قضاییه سهم بزرگی در از بین بردن سبزی های فاضلابی دارند و هر کدام ازآنها در حیطه وظیفه خود باید انگیزه کار داشته باشند و سبزی های فاضلابی در همدان را ریشه کن کنند که در غیر اینصورت اپیدمی سرطانی هم به اپیدمی بیماری های عفونی و ریوی اضافه خواهد شد.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.