پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : جمعه ، 7 ارديبهشت 1403

کد خبر : 100103

 
زائران اربعین بخوانند

۳۵هزار همدانی در راه کربلا
تاریخ خبر : 1398-07-16
     
 
 
     
متن خبر :

میزبانی از زائران اربعین حسینی به ویژه در مسیر برگشت از ۲۳ مهرماه آغاز شده و نخستین گروه از زائران ۲۴ مهرماه برای بازگشت به شهرهای خود وارد همدان می‌شوند.
بر اساس آماری که معاون سیاسی امنیتی استاندار همدان اعلام کرده است ،  تاکنون ۳۵ هزار نفر از مردم همدان برای حضور در مراسم اربعین حسینی در سامانه «سماح» ثبت نام کرده‌اند.
تاکنون ۱۵۵ هزار نفر از خراسان رضوی، ۷۰ هزار نفر از مازنداران، ۱۲ هزار نفر از خراسان شمالی، ۲۵ هزار نفر از گلستان و ۷۰ هزار نفر از استان قم در سامانه «سماح» ثبت نام کرده‌اند که پس از مراسم اربعین برای بازگشت به شهرهایشان به استان همدان می‌آیند.
حتما در خبرها از ناآرامی های موجود در عراق شنیده اید. وزارت امور خارجه نیز در این باره توصیه هایی کرده است. اگر قصد دارید امسال راهی پیاده روی اربعین شوید، حتما این نکات را جدی بگیرید:

■ از انتخاب و استفاده از مسیرهای نشناخته و غیر معمول جدا خودداری کنید.
    برای پیاده روی از همان مسیر همیشگی نجف تا کربلا استفاده کنید.
■ توصیه می شود برای خروج، مرز مهران را انتخاب کنید و با ماشین های نجف، خودتان را به این شهر برسانید.
■  در حال حاضر با وجود ناآرامی ها، بازدید از شهرهای زیارتی مانند سامرا و کاظمین اصلا توصیه نمی شود. چرا که تمام تمرکز نیروهای امنیتی عراق بر روی آرام کردن اعتراض هاست و ممکن است بقایای نیروهای داعشی در این شهرها، دست به تحرکات بزنند. یعنی سامرا و کاظمین مانند سال های قبل امنیت ندارد.
■ به هیچ وجه در طول مسیر با عراقی ها بحث سیاسی و مذهبی نکنید.
■  حتی اگر فردی عراقی تلاش داشت سر صحبت را با اختلافات مذهبی و سیاسی با شما باز کند، شما به این صحبت ادامه ندهید و بگویید همه ما زائران و عاشقان امام حسین هستیم و هدفی جز این ندارید.
  ■   تصور نکنید چون عراقی ها عرب هستند از فارسی چیزی نمی دانند و می توانید هر حرفی بزنید. بسیاری حتا اگر عربی حرف بزنند، فارسی هم متوجه می شوند؛ بنابراین مراقب حرف زدنتان باشید.

 هزینه ویزای عراق در سال 1398
تا سال پیش برای سفر به عراق و شرکت در پیاده روی اربعین داشتن ویزای عراق الزامی بود. خبر خوب این که امسال می توانید بدون ویزا به عراق سفر کنید. یعنی نیازی نیست مانند پارسال هزینه 40 دلاری ویزا را بپردازید و فقط کافیست در سامانه سماح ثبت نام کنید.
برای شرکت در پیاده روی اربعین باید به سامانه سماح مراجعه و با ورود اطلاعاتِ خود، ثبت نام کنید. توجه کنید که اگر در این سامانه ثبت نام نکنید، نمی توانید از کشور خارج شوید.
هزینه ثبت نام: برای ثبت نام در سماح باید هزینه ای برابر با 25000 تومان برای بیمه حوادث و خدمات درمانی بپردازید.
مدت اعتبار: از تاریخ 1398/6/19 (10 محرم 1441) تا 1398/8/7 (30 صفر 1441)، می توانید بدون ویزا و فقط با ثبت نام در سماح به عراق سفر کنید.
سال گذشته عوارض خروج از کشور برای زائران اربعین حذف شده بود و به احتمال زیاد امسال نیز نیازی به پرداخت عوارض نداشته باشید.

 کرایه از کربلا تا مرز چقدر است؟
برای مسیر برگشت (کربلا به مرز) می توانید انتظار هزینه ای در حدود 15,000 دینار عراق
تا 30,000 دینار عراق322,000تومان همراه داشته باشید 

 از کدام پایانه مرزی برای خروج از کشور استفاده کنیم؟
از سال 96، برای عبور زائران از مرزها یک تقسیم بندی بر اساس استانِ محلِ سکونت انجام شده است. گرچه اعلام شده بود که زائران فقط بر اساس این دسته بندی می توانند از کشور خارج شوند، اما محدودیت ها برای عبور، چندان جدی به نظر نمی رسید. به هر حال آگاهی از این دسته بندی خوب است که در ادامه می بینید.

راه های دسترسی به نجف و کربلا
برای آن که در پیاده روی چند روزه اربعین شرکت کنید، ابتدا باید به شهر نجف بروید. برای رسیدن به شهر نجف، دو راه در پیش دارید:
    هوایی: شما از شهرهایی چون تهران، مشهد، اصفهان، تبریز، اهواز، شیراز، ساری، کرمان، یزد و آبادان می توانید به صورت مستقیم به نجف پرواز کنید.
    زمینی: برای سفر زمینی به نجف، می توانید از پایانه های مرزی مهران، شلمچه، چذابه و خسروی عبور کنید. مسافران پیاده عمدتا از مرزهای مهران و چزابه عبور می کنند. پس از عبور از مرز با استفاده از ماشین های گذری که زیاد هستند، خود را به شهر نجف برسانید.

 هزینه سفر از مرز تا نجف چقدر است؟
کرایه اتوبوس، ون و ماشین های سواری از مرز تا پایانه شهر نجف حدود 15000 دینار عراق (معادل 161,290 تومان ) تا 50000 دینار عراق (معادل 537,630 تومان ) است.از

 مرزهای مشترک ایران و عراق کدامند؟
ایران و عراق 4 پایانه مرزی مشترک دارند که محل قرارگیری و دسترسی هر یک به شهر نجف متفاوت است.
■ مرز مهران: مهم ترین و شلوغ ترین مرز است که در جنوب استان ایلام قرار دارد. از این مرز تا نجف حدود 4 تا 6 ساعت راه در پیش دارید.
■ مرز شلمچه: در استان خوزستان قرار دارد و از این مرز تا شهر نجف 5 تا 8 ساعت راه پیش روی شماست.
■ مرز چذابه: این مرز نیز در استان خوزستان قرار گرفته و با شهر نجف فاصله ای 4 تا 7 ساعته دارد.
  ■  مرز خسروی: این مرز در استان کرمانشاه است و با نجف فاصله ای 5 تا 7 ساعته دارد.

خدمات درمانی به زواران اربعین در همدان
قرار است در این روزها  در شهر مریانج یک درمانگاه و ۲ داروخانه شبانه‌روزی فعالیت داشته باشند و  درمانگاه شهر جورقان نیز تا ساعت ۲۳ فعال است و علاوه بر آن آمبولانس نیز در این دو شهر مستقر خواهد بود.همچنین یک بیمارستان صحرایی بسیج جامعه پزشکی استان همدان در میدان فرودگاه مستقر خواهد بود و در ورودی شهر بهار نیز آمبولانس مستقر می‌شود.

 پذیرایی از زوار ۴ موکب با نظارت اوقاف و امور خیریه
همزمان با ایام اربعین حسینی ۴ موکب با نظارت اوقاف و امور خیریه آماده پذیرایی از زوار اباعبدا...(ع) است.
موکب «قمر بنی‌هاشم» واقع در اتوبان همدان- تهران، سه راهی روعان، مسجد امام خمینی، در خدمت زوار عتبات عالیات خواهد بود.
موکب «حضرت زینب(س)» واقع در حسینیه چهارده معصوم(ع)، سه راهی فرهنگیان و موکب «شهید قهاری سعید» در محل اتوبان همدان- کرمانشاه، گردنه اسدآباد- مسجد امام خمینی از دیگر مواکب فعال در ایام اربعین است.
در ۴ موکب این مجموعه علاوه بر اسکان، انواع خدمات نیز به زوار ارائه می‌شود، ادامه داد: موکب «فاطمه الزهرا(س)»، واقع در بهشت هاجر، اتوبان ملایر- اراک به عنوان آخرین موکب آماده ارائه خدمات به زوار اباعبدلله(ع) است. فعالیت رسمی موکب‌ها از یک هفته مانده به اربعین آغاز و تا یک هفته پس از اربعین آماده ارائه خدمات به زوار اباعبدا...(ع) هستند.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.