پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : جمعه ، 10 فروردين 1403

کد خبر : 119776

 
آلو برندی برای ملحمدره

برای دومین سال جشنواره آلو در ماسوله غرب کشور برگزار نمی‌شود
تاریخ خبر : 1400-06-30
     
 
 
     
متن خبر :

 اسدآباد- محمدجواد کوهی- خبرنگار همدان پیام: هر سال همین موقع‌ها عطر خوش آلو در روستای ملحمدره می‌پیچد. همانجایی که دایره‌های طلایی آلو سراسر روستا را محصور کرده است. با تمام شدن فصل زیبای تابستان و رسیدن فصل زیباتر پاییز در ملحمدره اسدآباد برداشت محصول آلو و بعد از آن سیب که از شاخص‌ترین محصولات سردرختی هستند فرامی‏رسد.
آلوبخارا یكی از آخرین محصولات كشاورزی است كه همزمان با برداشت محصولات دیگری مثل گردو، بادام، هلو، امرود و گلابی و... برداشت می‏شود كه سهم بسیار مهمی از نظر تولید و درآمد در بخش كشاورزی و اقتصاد را داراست.
فصل پر زحمت برداشت آلو حدوداً 50 روز طول می‏كشد. این محصول كم و بیش در مناطق مختلف ملحمدره پرورش می‌یابد كه دارای انواع مختلفی مثل: آلوبخارا، آلوزرد، آلوسیاه (آلو‌شربتی)، آلوچه و... می‏باشد و در تهیة غذاهای مختلفی مثل: مرغ، كوفته، خورشت به، خورشت سیب، خورشت اسفناج و فسنجان به كار می‏رود.
آلو دارای خواص درمانی چون ضد یبوست، برطرف‌كنندة حرارت تب، صفرا، خشكی مزاج و غلظت خون است، همچنین دارای كالری، قند و ویتامین ث و مقدار زیادی فسفر است. نوشیدن آب آلو در دفع انگل‌های معده بسیار مؤثر می‏باشد.
درختان آلو مملو از آلوهای زرد، همگی حاكی از سختكوشی دهقانان زحمتكش است كه احتیاج به مراقبت و سم‏پاشی و جمع‏آوری به موقع آن دارد كه این عوامل در كیفیت و مرغوبیت محصول بسیار مؤثر است.
برداشت محصول بستگی به شرایط آب‌وهوایی و مراقبت مفید آن دارد كه سرما زدن درختان آلو و آفت در میزان محصول‏دهی بسیار مؤثر است، اما به گفته مدیر جهادکشاورزی اسدآباد به دلیل شرایط کرونا امسال نیز برای دومین سال متوالی، جشنواره آلو روستای ملحمدره معروف به ماسوله غرب کشور برگزار نخواهد شد.
محمدکرم مرادی از پیش‌بینی برداشت 4 هزار تُن آلو از باغات این شهرستان خبر داد و بیان‌کرد: مساحت کل باغ‌های شهرستان اسدآباد بیش از 5 هزارو۲۰۰ هکتار بوده و سالیانه ۶۶ هزار تُن محصولات باغی در اسدآباد تولید می‌شود که شامل 5/7 درصد تولیدات باغی استان است.
وی در گفت‌وگو با ایسنا، گفت: از 5 هزار و۲۰۰ هکتار باغات سطح شهرستان۳۰۰ هکتار به باغات آلو اختصاص داشته که اکثریت پراکنش باغات آلو شهرستان در روستای گردشگری ملحمدره و روستاهای ویرایی، هلور علیا و سفلی و ترخین‌آباد قرار دارد.
مرادی با اشاره به اینکه برداشت آلو در سطح باغات این شهرستان آغاز شده و معمولاً تا ۱۵مهرماه ادامه دارد، افزود: به دلیل شرایط خشکسالی میزان عملکرد باغات آلو شهرستان به نسبت سال گذشته تا حدودی از کاهش برخوردار خواهد بود.
وی تعداد بهره‌برداران آلو شهرستان را ۲۰۰ نفر برشمرد و گفت: در سالجاری برای توسعه باغات آلو شهرستان ۱۰هکتار نهال آلو در باغات منطقه کاشته شد.
مرادی بیان کرد: بخشی از آلو برداشت شده شهرستان به‌صورت تازه‌خوری و بخشی دیگر به صورت سنتی توسط بهره‌برداران این بخش به روش‌های سنتی به صورت آلوی تیزابی، آلوخشک، لواشک، مربا و ترشی به بازار از جمله بازار سایر استان‌ها  عرضه می‌شود.
مدیر جهاد کشاورزی اسدآباد گفت: این فرآوری به دلیل سنتی و دستی بودن بسیار زمان‌بر و دشوار است که ایجاد صنایع فرآوری و بسته‌بندی آلو به صورت مکانیزه موجب افزایش درآمد روستاییان خواهد شد.
وی با اشاره به جای خالی صنایع تبدیلی فرآوری میوه در شهرستان بیان کرد: با توجه به تولید سالیانه ۶۶هزار تن انواع میوه در اسدآباد ایجاد صنایع تبدیلی فرآوری میوه در منطقه با جذب سرمایه‌گذار در این زمینه به‌طورقطع ضرورت دارد.
مرادی همچنین با اشاره به نقش مؤثر صنایع تبدیلی فرآوری میوه و کارگاه‌های بهداشتی فرآوری در افزایش ارزش‌افزوده محصولات تولیدی، گفت: با توجه به ماندگاری پایین آلو و نبود کارگاه‌های بهداشتی فرآوری در سطح شهرستان می‌طلبد برای سودآوری و ماندگاری بهتر محصول کارگاه‌های فرآوری متعدد در شهرستان ایجاد شود چراکه این امر از نقش مؤثری در اشتغال روستاهای شهرستان برخوردار خواهد بود.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.