1403-02-071403-02-17bool(false) پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : دوشنبه ، 17 ارديبهشت 1403

کد خبر : 104479

 
نظر رئیس مرکز مطالعات شورای شهر همدان درباره سواره رو شدن خیابان اکباتان

مولوی: اقدام شورای ترافیک غیرکارشناسی است
تاریخ خبر : 1398-10-26
     
 
 
     
متن خبر :

 در حال حاضر پس از حدود ۲ سال از تبدیل شدن خیابان اکباتان به پیاده راه در یک تصمیم گیری غیرکارشناسی ضمن بی‌توجهی به تمام جوانب امر و بدون اطلاع مدیریت شهری پیاده راه اکباتان با توجیه ایجاد رونق اقتصادی به روی خودروها باز شده است !
رئیس مرکز مطالعات شورای شهر همدان در گفت‌و‌گو با همدان پیام با عنوان این مطلب  گفت:
 در این اقدام هزینه‌های بسیار بالای مدیریت شهری و زحمات فراوان متولیان امر نادیده گرفته شده و باعث هدر رفت این همه سرمایه شده‌اند. طرح‌های شهری برای جا افتادن و موفقیت نیاز به گذر زمان داشته تا به شکوفایی کامل برسند که در این امر در برنامه‌های توسعه پایدار و شکوفایی شهری سازمان ملل نیز اشاره شده است.
ابراهیم مولوی عنوان کرد : براساس طرح تفصیلی شهر همدان و با مصوبه شورای عالی شهرسازی و معماری در راستای حفظ، حراست و صیانت بناهای فاخر، میراث کالبدی، ساختمان‌های واجد ارزش تاریخی، مسجد جامع، بازار و سراها و کاروانسراها و در مجموع بافت تاریخی همدان رینگ مرکزی تصمیماتی برای  مرکزی ترین نقطه شهر اتخاذ شد.
وی گفت : تصمیم بر این اساس بود که رینگ مرکزی شهر که شامل میدان مرکزی و خیابان‌های 6گانه منشعب از آن است به پیاده‌راه تبدیل شود .
پیرو این مصوبه و دستورالعمل شورای اسلامی دوره چهارم،  اجرای فاز اول مصوب شد تا خیابان بوعلی، میدان مرکزی شهر و خیابان اکباتان به یک محور فرهنگی با اولویت انسان‌محور تبدیل شود .
مولوی عنوان کرد : بر این اساس شهرداری  با همت مدیران و مهندسانِ قابل خود و پیمانکاران زحمتکش خود توانست در مدت زمان قابل قبول با بهترین کیفیت این کار را با صرف ده‌ها میلیارد تومان از جیب شهروندان همدانی به سرانجام رساند . این امر میتوانست باعث شکوفایی شهری و ماندگاری بیشتر توریست و گردشگر در کهن‌شهر همدان گردد.
این محور فرهنگی قرار بود باعث ایجاد تعاملات اجتماعی مثبت بین شهروندان عزیز و دیدارهای چهره به چهره خانواده‌ها و اقوام گردد.
 حالا شورای ترافیک شهرستان در یک کار غیرکارشناسی بدون در نظر گرفتن زحمات فراوان و هزینه‌های انجام شده از منابع شهرداری به عنوان حقوق عامه اقدام به بازگشایی خیابان اکباتان به روی خودروهای ون و تاکسی تا مسجد حضرت صاحب‌الزمان(عج) نموده است .
تصمیمی که توجیه این کار از سوی آنها کمک به رونق کسب‌وکار مغازه‌داران و کسبه خیابان اکباتان می‌باشد .
این تصمیم در حالی اتخاذ شد که باید میدانستند که اجرای طرح‌های شهری برای به نتیجه نهایی رسیدن و شکوفایی اقتصادی نیاز به گذر زمان دارند .
وی تاکید کرد: در صورتی که اگر طرح پیاده راه به قوت خود باقی میماند ،  رونق جذب توریست و گردشگردر این محور به طور قطعی موجب رونق اقتصادی و کسب درآمد از صنعت گردشگری و منابع بالای آن خواهد داشت .
علاوه بر آسیبی که این تغییر اجرای طرح پیاده راه به خودرو محور شدن در اکباتان خواهد داشت . تردد خودروها در این محور باعث ایجاد ناامنی ذهنی و روحی، روانی برای شهروندان و خانواده‌ها خواهد بود و باعث هدررفت زمان و منابع مالی شهرداری میشود .
رئیس مرکز مطالعات شورای شهر همدان گفت: بازگشایی پیاده راه اکباتان به روی خودروها طرحی غیرکارشناسی است و هزینه های صرف شده را هدر می دهد.
ابراهیم مولوی با بیان اینکه کلان شهر همدان به عنوان پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین دارای ظرفیت‌های گوناگونی است که باید با برنامه ریزی دقیق و استفاده از نظرات صاحب نظران در حوزه مدیریت شهری و با یک نگاه کلان و همه جانبه در حوزه‌های متعدد شهری به آنچه که در شأن این شهر پرآوازه هست رسید، گفت: کارآمد سازی شهری برای ارائه خدمات بهتر به شهروندان به عنوان سهامداران اصلی فرآیند توسعه پایدار و متوازن شهری از اهداف اصلی مدیران شهری است.
وی گفت: در این راستا با توجه به بعد انسان‌محورانه و نقش شهروندان مطالبه‌گر و حذف بخشی از وسایط نقلیه از معابر شهری همدان خیابان‌های بوعلی، اکباتان و میدان امام به تاکید شورای اسلامی دوره چهارم به پیاده راه تبدیل شد.
مولوی اضافه کرد: پیاده راه‌های ایجاد شده امروزه به عنوان یک محور زیبای فرهنگی تفریحی توریستی مورد استقبال همشهریان و گردشگران قرار گرفته است.
وی گفت: این طرح گامی بلند در راستای بازگرداندن هویت تاریخی میدان مرکزی و ۶ خیابان منشعب از آن به عنوان نخستین طرح شهرسازی ایران بوده به طوری که این محور فرهنگی، تفریحی و توریستی از آرامگاه بوعلی سینا شروع و با گذر از خیابان شبانه روزی بوعلی و معماری بی‌بدیل میدان امام و بافت کالبدی بازار سنتی همدان به عنوان بارانداز اقتصادی غرب کشور و قلب اقتصادی جاده جهانی ابریشم و مسجد زیبای جامع و بنای آخرین آن و سراها، راسته‌ها و کاروانسراها و ده‌ها بنای ماندگار به قلب مدنیت شهرنشینی و حکومت داری ایرانیان باستان یعنی تپه باستانی هگمتانه می‌رسد.
مولوی اجرای پیاده راه را باعث ماندگاری گردشگران در شهر همدان به مدت طولانی‌تری دانست و گفت: در این طرح بافت‌های فرسوده و ناکارآمد شهری نیز احیا شده و باعث تمرکز زدایی از هسته مرکزی شهر شده است.
وی تاکید کرد: ایجاد یک بستر و محور فرهنگی برای تردد پیاده فضایی بی‌نظیر در شهر را فراهم ساخته و ضمن افزایش ضریب ایمنی تردد باعث ایجاد سرزندگی و نشاط اجتماعی و فراهم شدن دیدارهای چهره به چهره با تعاملات اجتماعی شده است.
مولوی تاکید کرد: احیا و بازنده سازی بافت‌ها و بناهای ارزشمند به مثابه ثروت‌های فرهنگی جامعه سبب افزایش استفاده از فرصت‌های مغفول مانده گردشگری در شهر همدان شده است.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.