پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : شنبه ، 1 ارديبهشت 1403

کد خبر : 107304

 
اقدامات و برنامه دولت برای مقابله با ویروس کرونا

مدیریت کرونا شاید طولانی‌تر از آن باشد که انتظارش را داشتیم
تاریخ خبر : 1399-01-20
نویسنده : محمد ترابی
     
 
 
     
متن خبر :


 روز گذشته ۱۹ فروردین‌ماه طرح فاصله‌گذاری هوشمند در ادامه طرح فاصله‌گذاری اجتماعی از ۲۳ فروردین در استان‌ها و از ۳۰ فروردین در تهران اجرایی می‌شود و در این مرحله تنها مشاغل « کم‌خطر» با التزام به رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی مصوب وزارت بهداشت اجازه فعالیت خواهند داشت.
هرچند که سیاست کلی ستاد ملی مبارزه با کرونا همچنان "در خانه بمانیم" و خروج از منزل تنها در مواقع اضطرار و با رعایت موازین بهداشتی است، اما در گام اجرای فاصله‌گذاری اجتماعی باعنوان طرح فاصله‌گذاری هوشمند مقرر شد، بخش‌های تولیدی - اصناف و مشاغل مشخص شده در طرح برای خدمت‌رسانی به مردم با اجرای دستورالعمل‌های وزارت بهداشت، امکان فعالیت کسب‌وکار داشته باشند.
با اعلام ستاد ملی مقابله با کرونا مقرر شد بازگشایی ادارات دولتی نیز به‌صورت پلکانی انجام شود و از تاریخ ۲۳ فروردین‌ماه، دوسوم کارمندان در محل کار خود حاضر شده و یک‌سوم اقدام به دورکاری کنند و تعطیلی‌های پایه (شامل تعطیلی مدارس، دانشگاه‌ها، ورزشگاه ها، مراکز فرهنگی، هنری، مشاغل پرخطر و ... ) و همچنین ممنوعیت ترددهای بین استانی، تا اطلاع ثانوی ادامه خواهد یافت.
این در حالی است که به گزارش ایرنا، ستاد ملی کرونا روز جمعه اعلام کرده بود که فعالیت تمامی واحدهای تولیدی" با رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی اعلام شده از سوی ستاد ملی کرونا" از تاریخ ۱۶ فروردین‌ماه بلامانع خواهد بود.
یکی‌ دیگر از موارد اعلام شده توسط ستاد ملی مقابله با کرونا این است که تمامی صنوف موظف به ثبت‌نام و دریافت تعهد از صاحبان کارگاه‌ها و صنوف در سایت وزات بهداشت (مبنی بر رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی) خواهند بود و پس‌از دریافت کد، مجوز فعالیت صادر خواهد شد.
در مورد دریافت تعهد و صدور مجوز فعالیت به صنوف اعلام شده در اطلاعیه ستاد ملی کرونا، دوشنبه ۱۸ فروردین معاون بهداشت وزارت بهداشت در ارتباط ویدئو کنفرانسی با خبرنگاران توضیح داده بود که در گام دوم برای همه صنوف برنامه‌ریزی شده و مشاغل به ۲ دسته کم‌خطر و پرخطر تقسیم‌بندی شده‌اند.
علیرضا رئیسی با بیان اینکه هنوز سامانه‌ای به‌طور رسمی معرفی نشده و قرار است اطلاعات تکمیلی ظرف مدت کوتاهی از سوی وزارت بهداشت به صنوف و مشاغل، اعلام شود، گفته بود: صنوف مختلف بر اساس ریسکی که در روند انتقال بیماری دارند، می‌توانند فعالیت خود را آغاز کنند. اولویت با مشاغلی است که دارای ریسک کمتری باشند و  بر اساس طبقه‌بندی‌هایی که ستاد ملی مبارزه با کرونا انجام داده است این انتخاب صورت خواهد گرفت. در همین راستا قرار است به‌زودی سامانه‌ای طراحی شود تا ۵ میلیون و ۲۰۰ هزار صنعت، صنف و کارگاه در آن ثبت‌نام کنند و بر اساس پروتکل‌های ابلاغی درصورتی‌که مجاز به آغاز فعالیت شدند، کار خود را آغاز کنند.
وی توضیح داد: در این سامانه تعهد نامه الکترونیکی از متقاضیان دریافت می‌شود که آنها را ملزم به رعایت نکات بهداشتی می‌کنند. همچنین این اختیار ایجاد می‌شود که بتوانیم برای هر صنعت و صنف به آدرس قید شده در سامانه پروتکل‌های بهداشتی مخصوص را ارسال کنیم و مهم‌ترین موضوع این است که می‌توانیم با کمک ۷ هزار و ۲۰۰ کارشناس بهداشت محیط نظارت قاطعی بر صنوفی که فعالیتشان را آغاز کرده‌اند داشته باشیم.
 در مرحله مدیریت بهینه کرونا هستیم نه مرحله مهار و کنترل آن
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روزگذشته  در صحن علنی مجلس شورای اسلامی در توضیح درباره عملکرد دولت برای مقابله با ویروس کرونا گفت: اکنون در مرحله مدیریت بهینه بیماری هستیم. در روزهای آینده در برخی استان‌ها به مهار و کنترل می‌رسیم و امیدواریم تا پایان اردیبهشت بتوانیم به نقطه مهمتری دست پیدا کنیم.
به گزارش ایسنا، سعید نمکی وضعیت کشور را مدیریت بیماری عنوان کرد و گفت: هنوز به مرحله مهار و کنترل نرسیده‌ایم، برخی دچار توهم نشوند. ما در مرحله مدیریت بیماری هستیم. خدا را شاکرم که به نحو احسن و در اوج تحریم‌ها بیماری را مدیریت کردیم. کسی باور نمی‌کرد که جمهوری اسلامی در شرایطی که سخت در تحریم است بیماری را مدیریت کند. وقتی می‌خواستیم ماسک و لباس مخصوص پرستار به کشور بیاوریم این ۲ کالا را در فلان فرودگاه مصادره کردند. اما حالا سازمان بهداشت جهانی تماس می‌گیرد تا ما تجربه خود را به آنها منتقل کنیم. این عزتی است  که پس‌از دفاع مقدس به شیوه‌ای جهادگرایانه نصیب ما شده است.
وی ادامه داد: ما توانستیم نمازجمعه، مدارس و دانشگاه‌ها و حتی حرم مقدس امام رضا و حضرت معصومه(س) اعتکاف، سفرهای راهیان نور را برای نخستین‌بار پس‌از دفاع مقدس تعطیل کنیم. حاصل این همکاری مدیریت اژدهای سرکش کرونا بود. دومین عامل توفیق ما، غربالگری عمومی بود.
وی درباره طرح غربالگری عمومی گفت: ما بعضی بیماران را در مراحل اولیه تشخیص دادیم. در راه که به مجلس می‌آمدم از رادیو شنیدم که دکتر عزیزی اظهار کردند آمارهای ما رو به افزایش است. باید به ایشان بگویم که دلیل این افزایش بیماریابی فعال ما بوده است. به‌جای این‌که بنشینیم که کرونا به سراغ ما بیاید ما به سراغ کرونا رفتیم. امروز ۷۱ میلیون نفر از مردمان ما پرونده الکترونیک سلامت دارند و این مطابق پروتکل جهانی است. یعنی تشخیص زودرس و ایزوله کردن.
نمکی گفت: در آینده شاهد نمایش و ویترین زیباتری در موضوع کرونا در کشور خواهیم بود و آن هم فاصله میان مرگ‌ومیر و موارد مثبت است. امروز رتبه ما در حوزه ابتلا به این ویروس هفتم و در مرگ‌ومیر نیز رتبه ششم را داریم. این رتبه هر روز به نقطه مطلوب‌تری ارتقا پیدا می‌کند.
وی عنوان کرد: ما در گام نخست بحث فاصله‌گذاری اجتماعی و در گام دوم فاصله‌گذاری هوشمند را مطرح کردیم. این موضوع برای تمام متخصصان دنیا امری روشن است که ما باید این فاصله‌گذاری‌ها را ادامه دهیم اما متاسفانه به‌دلیل این حصر اقتصادی که با آن روبه‌رو هستیم برای مثال نمی‌توانیم یک جوراب‌فروش را که معاش خود را با فروختن جوراب می‌گذراند، رها کنیم. یا باید او را تامین کنیم یا بگذاریم به کسب‌وکار خود ادامه دهد. به همین دلیل ما نمی‌توانیم صنعت و تولید را تعطیل کنیم. از این رو ما موضوع فاصله‌گذاری هوشمند را تبیین کردیم تا هم بتوانیم هم از نظر اقتصادی دچار فروپاشی نشویم و هم کرونا را کنترل کنیم.
نمکی عنوان کرد: مدیریت کرونا شاید طولانی‌تر از آن باشد که برای خود تصویرسازی کردیم. هیچ پدیده‌ای برای اقتصاد سهمگین‌تر از طولانی‌تر شدن مدت کرونا نیست. باید کاری کنیم که این موضوع در حداقل زمان مهار شود تا به اقتصاد هم کمک کرده باشیم. البته شاید مجبور باشیم قسمت‌های اقتصاد را با فضای بازتری مورد توجه قرار دهیم. اکنون در مرحله مدیریت بهینه بیماری هستیم. در روزهای آینده در برخی استان‌ها به مهار و کنترل می‌رسیم و امیدواریم تا پایان اردیبهشت بتوانیم به نقطه مهمتری دست پیدا کنیم.
 روند کرونا در خیلی از استان‌ها کاهشی شده است
به گزارش فارس، وزیر کشور نیز در جلسه علنی روزگذشته مجلس در توضیحات خود نسبت به عمکرد دولت گفت: وزارت کشور با توجه به جایگاهش در ساختار اداری استانداری و فرمانداری شهرداری و بخشداری‌ها هماهنگی و پیگیری‌ها در سطح استان‌ها انجام داد.
عبدالرضا رحمانی فضلی ادامه داد: در روزهای نخست اقدامات زیادی در طرح کاهش فاصله اجتماعی از جمله تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها و مراکز تجمع صورت گرفت در مرحله دوم که از ۷ فروردین شروع شد. این طرح با شدت بیشتری  دنبال شد هماهنگی‌های خوبی بین مردم، مسئولان و دستگاه‌های اجرایی وجود داشت ۱۰ روز از این طرح می‌گذرد و شرایط خیلی مناسب‌تر است؛ لازم است از نیروی انتظامی، بسیج، سپاه، وزارت بهداشت، فرمانداران، استانداران و شهرداران تشکر کنم.
وی ادامه داد: روند کرونا در خیلی از استان‌ها کاهشی است، مثلا از گیلان پرسیدم که گفتند در ایام عید ۲ هزار نفر در تخت بیمارستانی بستری بودند که اکنون به ۴۰۰ تخت رسیده است. وضعیت مازندران وخراسان هم همین‌گونه است؛ البته این بدان معنا نیست که شرایط به‌گونه‌ای است که فعالیت‌ها عادی باشد، باید  کار را ادامه دهیم؛ از یک طرف نظام حاکمیت و مسئولان هستند و از طرف دیگر مردم که به‌خوبی مشارکت داشته و باید ادامه دهند. امیدواریم طول عمر بیماری و میزان فوتی‌ها و هزینه‌های انسانی کم شود.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.