پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : پنجشنبه ، 9 فروردين 1403

کد خبر : 100294

 
کانون خلاقیت و کارآفرینی دانشگاه فنی و حرفه ای شهید مفتح افتتاح شد
تاریخ خبر : 1398-07-20
     
 
 
     
متن خبر :

 کانون شکوفایی و خلاقیت مرکز دانشگاه  فنی و حرفه ای شهید مفتح همدان با حضوروزیر علوم تحقیقات و فن آوری و رئیس دانشگاه فنی حرفه ای کشور افتتاح شده تا شرایط برای تحصیل  5470نفر دانشجو در دانشکده های فنی حرفه ای استان همدان مهیا شود.
وزیر علوم تحقیقات و فن آوری کشور در مراسم افتتاح  کانون شکوفایی و خلاقیت دانشگاه  فنی حرفه ای و انعقاد تفاهم نامه همکاری بین دانشگاه فنی حرفه ای کشوربا استانداری همدان  واقع در دانشکده  فنی حرفه ای زینب کبری همدان گفت:  ما در سال های گذشته در بحث آموزش عالی برای ارائه راه کار اشتغال و تامین نیروی انسانی با مشکل مواجه بودیم .
منصور غلامی در ادامه افزود:  برای حل این مشکل  در بحث آموزش عالی یک مسیر ویژه ای برای آموزش فنی حر فه ای باز شده که تکلیف قانونی و راهکار اشتغال موثر، مفید و سریع برای تأمین نیروی انسانی ماهر از این کانال عبور می کند و دنیا نیز به این موضوع رسیده که نیروهای ماهر جزو نیرو های ارزشمند هر کشورهستند.
وی تب مدرک گرایی در سال های اخیر را یکی از مشکلات بی کاری دانست وخاطر نشان کرد: برای مقابله با این  معضلات در نظر داریم  تحریم ها را به فرصت تبدیل کنیم و از توانمندی افراد با استعداد و اساتید خلاق برای آموزش نیروهای ماهر بهره بگیریم. 
غلامی  رو آوردن صنایع به سمت دانشگاه ها و افزایش ارائه طرح های صنعتی به دانشگاه های فنی حرفه ای را از جمله تغییرات و موفقیت های  دانشگاه های فنی حرفه ای برشمرد.
وی افزود: امروزه کشور ما در جایگاه 16 علمی دنیا قرار گرفته و در بیش از 60 دانشگاه آموزش های فنی و حرفه‌ای تدریش می شود که دراین باره  97 مرکز دانشگاهی ، مؤسسه و آموزش عالی  دولتی  فعال هستند.
 کلاس‌ها را
به کارگاه ببرید
رئیس دانشگاه فنی حرفه ای کشور در دانشکده فنی حرفه ای  زینب کبری ودر جمع اعضای هیأت علمی، دانشجویان ، اساتید دانشگاه فنی حرفه ای استان همدان و مدیران اجرایی استان با قدر دانی از حمایت های وزیر علوم برای ارتقاع دانشگاه های فنی حرفه ای گفت: تو سعه در کشور الزاماتی دارد که یکی از مهمترین آن بحث سرمایه‌گذاری در بخش نیروی انسانی است که کلیدی‌ترین اصل توسعه به شمار می رود.
ابراهیم صالحی عمران بعضی از سرمایه گذاری هارا کلیدی تر از بقیه موارد دانست که  از جمله آن سیستم‌ها و آموزش های مهارتی است و مجموعه آموزشی کشوررا در بازده زمانی کمتری به نتیجه می رساند، بر همین اساس سال های اخیر در کشور ما به طور جدی به موضوع آموزش مهارت پرداخته شده است.
صالحی عمران ادامه داد: دانشگاه فنی حرفه ای یک الزاماتی دارد که جزو وظایف دست اندر کاران این مجموعه آموزشی است. مانند توانمند سازی اساتید، ، تخصصی و به روز شدن  نظام ارزش یابی که درحال حاضر ارزش یابی های ما  به شیوه نظری صورت  می‌گیرد وباید به مرحله عملی سوق داده شوند.
وی افزود دانشجویان امسال ما با شیوه های جدید در کلاس ها حاضر شده اند  و 70 % دروس دانشکده‌های فنی حرفه ای کشور عملی هستند176 دانشکده فنی حرفه ای با 75 هزار نفر دانشجوی دوره کاردانی 45 هزار نفر در کارشناسی نا پیوسته دانشگاه های فنی حرفه‌ای کشور امسال آغاز به تحصیل کرده اند.
صالحی عمران تأکید کرد: براین است دانشگاه بیش از این به سمت آموزش مهارتی سوق داده شود پیش بینی می شود  تعداد دانشجویان دانشگاه  فنی حرفه ای امسال در کشور  به بالای 200  هزارنفر برسد.
صالحی عمران افزود:  2هزارو 200 کار گاه و آزمایشگاه در دانشکده های فنی حرفه ای کشور فعال هستند و این نیاز در کشور احساس می شودکه  دانشجو را به سمت صنعت سوق دهیم و برای محقق شدن از اساتید می خواهیم  لباس کار بپوشند و کلاس ها را به کارگاه‌ها ببرند.
 تدریس 24 رشته در دانشکده
فنی و حرفه‌ای استان
رئیس دانشگاه فنی حرفه ای استان همدان نیز در این مراسم گفت:  در سطح استان 22 هکتار عرصه در اختیار دانشکده های فنی حرفه است که در  6 آموزشکده  استان 54700 نفر دانشجو در حال تحصیل هستند.
 شهاب کاظمی افزود: 24 رشته در 6 دانشکده فنی حرفه‌ای استان همدان تدریس می شود  و در این  آموزشکده ها به مرحله ای رسیده ایم که نقطه قوت ما  کارگاه ها و آزمایشگاه ها ی ما هستند که دانشجویان در  118 آزمایشگاه فعالیت های عملی انجام می دهند و 24 نفر کادر آموزشی موظف در هیأت علمی در این آموزشکده ها فعالیت دارند.
وی خاطر نشان کرد  69 رشته محل دراین دانشگاه تدریس می شود و  از سال 90 تا به امروزاساتید موفق شده اند 11 هزارو 700 نفر دانشجو را به مرحله فارغ‌التحصیلی برسانند  و روانه بازار کار کنند.
کاظمی ادامه داد: ما در دانشکده های فنی حرفه ای استان کمبود کادر هیأت علمی داریم.
در بعد خدمات دانشجویی 4 آموزشکده ما فاقد فضای ورزشی مناسب هستند که تقاضا داریم از سوی وزارت خانه اعتبارات مناسب تخصیص دهد چرا که در سال جار ی افزایش غیر قابل پیش بینی دانشجویان دختر داریم.
وی در ادامه اظهار داشت هر کار مادی زمینه فرهنگی نداشته باشد ابتر می ماند وما به عنوان دست اندر کاران  دانشگاه فنی به دانشجو به عنوان امانت نگاه می کنیم که باید سرویس دهی به آنها به نحو احسن صورت گیرد.
کاظمی افزود:همه اساتید و دست اندر کاران دانشگاه فنی حرفه ای همدان خود را موظف کرده ایم  که پس از فارغ التحصیلی دانشجویان را بر ای  ورود به بازار کار آماده کنیم تا ارتباط بین دانشگاه و صنعت در استان همدان برقرارشود و همه تلاش ما بر این است تجهیزات به روز در اختیار دانشجویان قرارگیرد بر همین اساس آزمایشگاه‌هایمان با 1 میلیاردو 200 میلیون تومان تجهیز و در اختیار دانشجویان قرار گرفته اند.
در ادامه معاون پژوهش و فن آوری دانشگاه فنی حرفه ای استان در گفتگو با همدان پیام اظهار داشت: کانون شکوفایی و خلاقیت مرکز دانشگاه  فنی شهید مفتح به نام شهید احمدی روشن  با حضوروزیر علوم تحقیقات و فن آوری و رئیس دانشگاه فنی حرفه ای کشور با هزینه حدود 400 میلیون تومان با 20 غرفه کار آفرینی افتتاح شد.
در این غرفه ها کسانی که ایده هایشان  در برنامه ایده فنی مورد تأیید قرار می گیرد و اختراعاتشان ثبت  می‌شود می توانند با بازارکار و صنعت ارتباط بگیرند و از دانشگاه به عنوان محلی برای ورود به حوزه صنعت و عملیاتی کردن ایده ها و تفکراتی که به آن پرداخته اند وارد بهره‌مند شوند.
رحیم دائمی مژدهی افزود: با توجه به طرح تحول بنیادی( 2) خوابگاه ها که امسال مورد دستور قرار گرفته تعمیرات اساسی برای همه خوابگاه های دانشجویان انجام شده و 530 میلیون تومان تعمیرات و تجهیزات در 4 طبقه دانشجویی برای 250  دانشجو انجام شده است که در این باره از سوی وزیر دستور داده شد که اعتبار مناسب برای تکمیل سالن اجتماعات شهید مفتح دانشگاه تخصیص یابد.
وی افزود امسال  54700نفر دانشجو در دانشکده های فنی حرفه ای استان همدان در حال تحصیل هستند که نسبت به سال گذشته 18% افزایش داشته با توجه به اینکه دانشجویان فنی حرفه ای دانشگاه شهید مفتح و سایردانشگاه‌ها با عملیاتی شدن در بحث انتخاب رشته‌های دانشگاهی‌در اولویت‌ها قرار می‌گیرند.
درپایان مراسم  مهسا همتی مقام دوم رشته صحیفه سجادیه،عادل باخدا مقام دوم رشته عکاسی، سامان سلیم پور مقام اول رشته طراحی پوستر، آرمینا بازافکن عضو تیم ملی تکواندو، دانشجویانی بودند که مورد تقدیر وزیر علوم  تحقیقات و فن آوری، رئیس دانشگاه فنی حرفه‌ای استان و کشور قرار گرفتند.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.