از جشنواره شوریجات و ترشیجات تا جشنواره شیرهپزی در ملایر
ملایر- سحر یوسفی- خبرنگار همدان پیام : پاییز را میتوان فصل جشنوارههای ملایر نامید ، جشنوارههایی از جنس محصولات کشاورزی و با طعمهایی از شوری و ترشی تا شیرین ... با برگزاری این جشنوارهها از شهر سامن گرفته تا روستاهای ازناوله ، جوزان و علیآباد شور و نشاطی خاص در این شهرستان رقم میخورد و علاوه بر رونق و پویایی اقتصاد محلی ، ظرفیتهای بینظیر ملایر به گردشگران معرفی میشود .
رئیس میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری ملایر اظهار کرد : ملایر شهر جشنوارهها است و در طول سال در این شهرستان جشنوارههای متنوعی متناسب با ایام مختلف از جمله بازیهای بومی و محلی در ایام نوروز ، جشنواره آلبالو در فصل بهار ، جشنوارههای مبل و منبت در نقاط مختلف شهرستان در تابستان و ۴ جشنواره خوشه برتر ، شوریجات ترشیجات سامن ، شیرهپزی سنتی ، گردو و بادام علیآباد در پاییز برگزار میشود .
ابراهیم جلیلی با اشاره به اینکه ۵ مهرماه ، روز جهانی جهانگردی است ، افزود : در ایران نیز به همین مناسبت از سوی وزرات میراث فرهنگی از ۵ تا ۱۱ مهرماه به نام هفته گردشگری نامگذاری شده و برنامههای متنوعی اجرا میشود که در این راستا شهرستان ملایر نیز میزبان برگزاری ۴ جشنواره در کنار برنامههای متعدد دیگر است.
وی با اشاره به برگزاری دومین جشنواره شوریجات و ترشیجات سامن ، گفت : سیزدهمین جشنواره شیرهپزی سنتی ملایر در ۶ و ۷ مهر ماه در دره جوزان برگزار میشود .
جلیلی با بیان اینکه ، در استان همدان ۲ جشنواره در سامانه ثبت رویدادهای میراث فرهنگی به ثبت رسیده که یکی از آنها جشنواره شیرهپزی سنتی ملایر است ، گفت : امسال اعضای جلسه هماهنگی برگزاری جشنوارههای پاییزه ملایر به این نتیجه رسیدند که جشنواره شیرهپزی سنتی در روستای توریستی ازناوله که دروازه ورود به دره جهانی جوزان است برگزار شود .
وی بیان کرد : بخش اعلام برندگان یازدهمین دوره جشنواره خوشه برتر و رونمایی از سند ثبت جهانی انگور (جیاس) ، در ۱۱ مهر با همت جهاد کشاورزی و شرکت پیمان گستر در روستای جوزان برگزار میشود.
جلیلی ، جشنواره بعدی را ، جشنواره گردو و بادام علی آباد عنوان کرد که با همکاری دهیاری و شورای اسلامی و بخشداری جوکار در ۱۳ مهرماه در روستای علیآباد برگزار میشود.
رئیس میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری ، پویایی اقتصاد جامعه محلی، معرفی ظرفیتهای گردشگری ، تاریخی، فرهنگی ، کشاورزی ، صنایع دستی و افزایش ماندگاری مسافر را از اهداف برگزاری این جشنوارهها عنوان کرد و گفت : باید با همکاری مردم ، اصحاب رسانه و مسئولان ، به بهترین شکل ممکن داشتهها و توانمندیهای ملایر را به کشور معرفی کنیم .
رئیس میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری ملایر در پایان ، بازدید رایگان از موزه تاریخ و فرهنگ و ارگ باستانی نوشیجان ، برگزاری ایستگاه نقاشی در موزه لطفعلیان ، تور بازدید خبرنگاران از ظرفیتهای گردشگری و دیدار با مسئولان را از جمله برنامههای این شهرستان در هفته گردشگری برشمرد .
|