پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : جمعه ، 14 ارديبهشت 1403

کد خبر : 49811

 
مدیر امور سرمایه‌گذاری جهاد کشاورزی استان همدان اذعان كرد:

فرار سرمايه‌گذار بخش كشاورزي
تاریخ خبر : 1393-06-10
     
 
 
     
متن خبر :

 روند كند رسيدگي به امور مربوط به پرداخت تسهيلات بخش كشاورزي، سبب فرار سرمايه‌گذار از اين بخش شده است.
مدیر امور سرمایه‌گذاری جهاد کشاورزی استان همدان اظهار كرد: از دیگر مشکلات، کم بودن اختیارات بانک‌هاست؛ به طوری که بانک‌های عامل استان اختیارات لازم برای تصمیم‌گیری در خصوص طرح‌های بزرگ را نداشته و باید این طرح‌ها را برای کارشناسی به تهران بازگردانند که این امر موجب طولانی شدن پروسه پرداخت تسهیلات و در نهایت معطل شدن سرمایه‌گذار می‌شود.
علی‌اصغر نقی‌یی اضافه كرد: همچنین در برخی بانک‌ها ارزیابی اسناد محل اجرایی طرح و حتی اسناد خارج از طرح بسیار پایین محاسبه می‌شود و این امر موجب استفاده بهره‌بردار یا سرمایه‌گذار از اسناد دیگر همچون اسناد شهری شده که بروکراسی طولانی دستگاه‌های خدمات‌رسان را به همراه دارد.
وی در بخش دیگری به مشکلات موجود پیش روی سرمایه‌گذاری و توسعه بخش کشاورزی پرداخت و گفت: این مشکلات مربوط به بانک‌های استان همدان نیست و قانونگذار هم خوب قانونگذاری می‌کند، اما قوانین بودجه سنواتی توسط بانک‌های عامل مرکزی تفسیر به رأی شده و برخی از قبول اسنادی همچون اسناد مشاع و اراضی کشاورزی امتناع می‌کنند.
وي با بيان اينكه مشارکت بانک‌ها نسبت به پرداخت تسهیلات بخش کشاورزی افزایش یافته است، گفت: امسال حجم سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی به‌شدت افزایش داشته و دو هزار و 697 فقره پروانه تأسیس واحدهای تولیدی صنعتی و کوچک روستایی با سرمایه‌گذاری افزون بر 353 میلیارد تومان صادر شده که در نهایت برای چهار هزار و 477 نفر اشتغالزایی به همراه دارد.
نقی‌یی عنوان کرد: این طرح‌ها در بخش‌هاي مختلف شامل دام و طیور، دامداری صنعتی، گوساله‌پرواری، مرغداری، پرورش شترمرغ، آبزی‌پروری، زنبورداری، گلخانه‌های صنعتی، تولید قارچ، احداث و اصلاح باغ‌ها، تولید بذر و مکانیزاسیون بخش کشاورزی است.
وی از بهره‌برداری این طرح‌ها در دو سال آینده خبر داد و گفت: ردیف‌های اعتباری برای پرداخت تسهیلات در سال 93 در ماه‌های خرداد و تیر اعلام شده و کار نیز از همان زمان آغاز شده است.
وي عنوان کرد: سال گذشته در نتیجه صدور دو هزار و 871 فقره پروانه تأسیس صنعتی و کوچک روستایی 152 میلیارد تومان سرمایه‌گذاری در استان همدان اجرایی شده و برای سه هزار و 438 نفر اشتغالزایی به همراه داشته است.
وی با اشاره به اینکه 110 هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان مجهز به سیستم آبیاری تحت فشار شده‌اند، بیان کرد: 250 هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان مستعد اجرای آبیاری تحت فشار است.
مدیر سرمایه‌گذاری جهاد کشاورزی استان همدان با اشاره به اینکه 85 درصد اعتبارات اجرای سیستم آبیاری تحت فشار به صورت بلاعوض توسط دولت پرداخت می‌شود، گفت: امسال نیز براساس برنامه پنجم توسعه 10 هزار هکتار از اراضی کشاورزی مجهز به این سیستم آبیاری می‌شوند.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.