1402-09-081402-09-18bool(false) 1402-09-081402-09-18bool(false) پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : شنبه ، 18 آذر 1402

کد خبر : 132071

 
قیمت‌های محصولات کشاورزی و دامی رشد کرد

اردیبهشت، ماه تغییر قیمت کالاهای اساسی
تاریخ خبر : 1402-02-27
نویسنده : غزل اسلامی
     
 
 
     
متن خبر :


 تن ماهی و رب گوجه فرنگی از جمله محصولات کنسروی کشور هستند که در نیمه دوم فروردین سال‌جاری مشمول قیمت‌گذاری تعزیراتی شده‌اند. تن ماهی و کنسرو گوجه‌فرنگی در نیمه دوم فروردین با افزایش حدود 60درصدی مواجه شدند.

کنسرو ماهی تا پیش از آن بین ۳۰ تا ۵۰هزار تومان بود اما اکنون برخی برندها به ۶۴ تا ۶۹هزار تومان رسیده است. این تغییر همزمان با افزایش قیمت آب معدنی از 4هزار و 200 تومان به 6هزار تومان صورت گرفت.

همچنین با وجود افزایش قیمت قند و شکر از هفته دوم فروردین سال‌جاری و نایابی شکر در اردیبهشت قیمت نهایی هنوز از سوی وزارت جهاد کشاورزی ابلاغ نشده است. اما براساس نامه منتشر شده از سوی انجمن صنفی کارخانه‌های قند و شکر ایران که از بهمن سال گذشته به عنوان تشکل بخش خصوصی متولی تنظیم بازار این کالای اساسی شده، قیمت شکر دولتی هر کیلو از ۱۸هزار تومان به ۲۵هزار و ۵۰۰تومان رسیده (67/41درصد افزایش) مبلغی که دولت این محصول را به شکل فله‌ای خریداری کرده و پس از بسته‌بندی به ۳۸ و ۳۳هزار تومان (به ترتیب قند و شکر) برای مصرف‌کننده نهایی می‌رسد. البته این قیمت‌ها نوسان داشته و هنوز مشخص نیست پس از تعیین نهایی قیمت، نرخ قند و شکر در بازار چه عددی باشد.

در فروردین‌ماه تقریباً کالای دیگری گران نشد و فقط  با کمبود مرغ، زمینه افزایش قیمت آن برای اردیبهشت‌ماه مهیا شد تا اینکه ستاد تنظیم بازار در نیمه دوم اردیبهشت قیمت مصوب آن را از 63هزارتومان به 73هزار تومان رساند. با این وجود اکنون در بازار سرگذر همدان با 85هزار تومان عرضه می‌شود.

بنابراین، اردیبهشت‌ماه زمان تغییر قیمت بیشتر کالاها از جمله محصولات کشاورزی و مواد غذایی است. 2هفته پیش نرخ جدید تعدادی از کالاهای اساسی تعیین تکلیف و برخی‌ها ابلاغ شد. مرغ، تخم‌مرغ، قند و شکر، بازار برنج خارجی و چای از جمله اقلامی هستند که بهمن سال گذشته به تشکل‌های بخش خصوصی مرتبط واگذار شد.

خرید تضمینی گندم هفته گذشته هر کیلو ۱۵هزار تومان از سوی سرپرست وزارت جهادکشاورزی اعلام شد که به دنبال اعتراض کشاورزان و گندمکار موضوع بازنگری قیمت اعلام شده در دستور کار قرارگرفت. قرار است در هفته جاری شورای قیمت‌گذاری کالاهای اساسی محصولات کشاورزی به ریاست سرپرست وزارتخانه به‌عنوان رئیس شورا تشکیل جلسه داده و قیمت توافق شده (۱۷هزار تومان) به امضا تمام اعضای شورا برسد.

قیمت واقعی گندم موضوع مهمی است زیرا این محصول ضمن اینکه قوت غالب مردم است مبنای قیمت‌گذاری برای ۳۲ قلم کالا در کشور است و تعیین قیمت غیرکارشناسی‌، بدون توجه به ابعاد آن، افزایش قیمت در سایر کالاها را به دنبال خواهدداشت.

نرخ شیرخام نیز در هفته جاری تعیین تکلیف شده و هر کیلو، درب دامداری‌ها با افزایش ۲۵درصد ۱۵هزار تومان شد. این نرخ سال گذشته ۱۲هزار تومان بود. به این ترتیب قیمت محصولات لبنی که در چند هفته اخیر برخی از آنها دچار کمبود در بازار بود افزایش قیمت خواهندداشت.

بازار گوشت قرمز، حبوبات و انواع برنج خارجی و ایرانی در چند هفته اخیر آرامش نسبی داشته و تغییری قیمتی نداشته است.

 

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.