پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : پنجشنبه ، 9 فروردين 1403

کد خبر : 101196

 
انتخابات و ترجمه بین‌المللی مشارکت مردم
تاریخ خبر : 1398-08-13
     
   
     
متن خبر :


 معاون سیاسی وزیر کشور و رئیس ستاد انتخابات که مسئولیت برگزاری انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در کشور را بر عهده دارد، بیستمین سفر استانی خود برای بررسی میزان آمادگی ستاد انتخابات استان ها را به استان همدان  اختصاص داد.
اینکه همدان چرا در سفر مسئولان همواره در بین استان های نیمه دوم لیست قرار می گیرد بحث جدایی است اما به نظر
می‌رسد معاون سیاسی وزیر کشور باید سفرهای خود به استان ها را یک دور دیگر تمدید کند که انتظار این است در آن دور استان همدان بین  استان های نیمه اول لیست باشد.
اما جدای از این گلایه، تحلیل معاون سیاسی وزیر کشور که سابقه فعالیت در وزارتخانه های تحلیل محور و امنیتی را دارد در استان قابل تامل و توجه است.
عرف در دیدار با نماینده ولی فقیه در استان، ضمن توضیح شرایط طراحی شده و اهداف وزارت کشور در انتخابات به موضوع مهمی اشاره کرده که توجه به آن لازم است‌.
عُرف گفته است؛ مشارکت مردم در انتخابات پیش رو ترجمه بین المللی خواهد داشت چرا که هر مقدار مشارکت افزایش یابد توطئه هایی که دشمنان برنامه ریزی و تحمیل کردند ، خنثی می شود.
البته انتخابات در ایران هرگز از منظر نگاه خارجی و ترجمان بین الملی تهی نبوده است اما این ترجمان آیا امکان حیات در عرصه سیاسی به همان شکلی که مردم مدنظرشان بوده را یافته یا تنها نگاه ابزاری به آن شده و به افتخار به این حضور بسنده شده است، بحثی دیگر است.
مشارکت مردم در انتخاباتهای ایران همواره حماسه آفرین بوده و در هیچ انتخاباتی نبوده که سخن از مشارکت بالای مردم ، علاقه آنها به تعیین سرنوشت خود و استفاده از حق رای سخن در میان نباشد‌.
اما باید توجه داشت که مردم مشارکت منفعلانه در انتخابات ندارند و برای اینکه رأیی داده باشند به پای صندوق نمی روند بلکه انتظار دارند فکر و اندیشه و برنامه ای که به آن رای می دهند امکان بروز و فعالیت و توسعه در کشور و بین الملل پیدا کند.
اگر تصور شود رأی مردم تزئینی است و هدف از برگزاری انتخابات نمایش مشارکت مردم است و بعد از آن نمایش هم گروه پیروز در انتخابات با رای مردم ، بازنده اصلی در اجرای برنامه ها باشند و مردم رها شوند تا انتخابات بعد که به مشارکت آنها نیاز است دوباره عزیز شده و رادیو و تلویزیون و مسئولان دائم از آنها تعریف کنند، این تصور برخلاف مردمسالاری دینی و حق مهم مردم بر تعیین سرنوشت خود با استفاده از صندوق رای است.
البته منظور معاون سیاسی وزیر کشور این نیست و قطعا مشارکت و رای مردم به یک دیدگاه یا تفکر مبنای مآغازیت و سرمایه آن دیدگاه قانونی در ادامه فعالیت است اما باید همه توجه داشته باشند که انتخابات تنها یکبار اتفاق نمی افتد و تقریبا هر سال انتخابات در ایران برگزار می شود و مردم باید تاثیر رای خود در تغییر شرایط یا تثبیت شرایط را ببینند تا مشارکتهای حماسی خود را تکرار کنند.
از این منظر قطعا مردم شرایط موجود تحریم ها و فشارها را نمی پسندند و حداقل در دو انتخابات گذشته به شکست تحریم ها و تعامل با جهان رای دادند و این بار هم برای رد تحریم ها و فشارها باز در انتخابات مشارکت خواهند کرد اما این مشارکت باید ترجمان داخلی نیز داشته باشد که همان پذیرش خواست اکثریت مردم است که از طریق صندوق رای اعلام شده است.
 

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.