1403-02-151403-02-25bool(false) پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : سه شنبه ، 25 ارديبهشت 1403

کد خبر : 120789

 
دستانی که از خاک هنر می‌آفرینند
تاریخ خبر : 1400-09-03
     
 
 
     
متن خبر :

 شهناز کرمی- خبرنگار همدان‌پیام: لالجین یکی از شهرهای گردشگری و یکی از افتخارات استان همدان به حساب می‌آید به دلیل آنکه مردمانی دارد که خاک را به هنر کیمیا می‌کنند و آوازه جهانی صنایع‌دستی دارند.
مدیر بازرگانی و پخش صنایع‌دستی خاک‌نگار یکی از تلاشگران این عرصه است که به مناسبت هفته کارآفرینی در مصاحبه‌ای با روزنامه همدان‌پیام درخصوص فعالیت‌های انجام داده مباحثی را مطرح کرد.
مصطفی ولی‌پور گفت: با توجه به اینکه اکثر مردم لالجین به هنر سفال‌گری اشتغال دارند به فکر رشد و شکوفایی بیشتر آن هستند.
وی ادامه داد: از سال 1360 در حوزه تولید، ساخت و فروش صادرات با اشتغالزایی برای بیش از 50 نفر خوشبختانه توانسته‌ایم در راستای رونق اقتصادی منطقه به‌خصوص شهر لالجین قدم‌های مؤثری برداریم و با توجه به اینکه هنر سفال و سفالگری در لالجین پیشینه‌ای دیرینه دارد به نوعی می‌توان گفت که هنر آبا و اجدادی ما است و ما نیز از اشتغال به آن افتخار می‌کنیم.
ولی‌پور در ادامه برای پیشبرد اهداف خود گفت: همواره بر این نکته تأکید داشته‌ایم که مشتری‌مداری باید سرلوحه کار قرار گیرد و توجه به سلایق مشتری‌ها و نیازهای اساسی آنها باید در اولویت کار باشد تا بتوانیم ضمن مشتری‌مداری محصول موردپسند آنها را تولید و عرضه نمائیم.
وی در زمینه صادرات هم بیان کرد: در این مورد هم گام‌های خوبی برداشته‌ایم و اکثر کارگاه‌های تولیدی سفال لالجین به این موضوع توجه کافی داشته و دارند که تولیدات خود را در عرصه جهانی عرضه کنند، اما با توجه به افزایش شدید ارز و دلار در چند سال اخیر و شیوع کرونا متأسفانه صادرات سفال کمتر شده است که موجب کندی اشتغال و درآمدزایی کمتر در سطح جامعه شده است.
ولی‌پور در ادامه از دولتمردان و حامیان صنایع‌دستی استان و کشور درخواست کرد که از هنر سفال و سفالگری و از کارآفرینی و کارآفرینان این صنعت حمایت‌های خاص و بیشتری صورت بگیرد که هم در زمینه اشتغال و هم درآمد شاهد رشد در این صنعت و این بخش باشیم. متأسفانه توجه به کارآفرینی آن‌گونه که انتظار می‌رفت نبوده است و امیدواریم که توجه به کارآفرینی موجب رونق اقتصادی پیش از پیش استان باشد.
وی که کار تولید سفال را از سال 1356 آغاز کرده است، گفت: نخستین محموله صادراتی خود را در سال 1370 به ترکیه صادر کرده است.
ولی‌پور که تا سال 1384 صادرات خود را توسط پیله‌وران مرزی به کشورهای مقصد ارسال می‌کرد در سال 1384 با اخذ کارت بازرگانی، صادرات خود را به‌طور رسمی آغاز کرد و از همان سال تاکنون در ردیف برترین‌های صادراتی استان قرار گرفت.
وی در سال 1386 موفق به اخذ رتبه نخست صادرات سفال کشوری و در سال 1387 موفق به اخذ رتبه دوم کشوری در زمینه صادرات شد.
ولی‌پور که 80 درصد از صادراتش به مقصد عراق و مابقی به کشورهای آذربایجان و افغانستان است، بیان کرد: شرکت در نمایشگاه‌های داخلی و خارجی و سفر به کشورهای خارجی برای بازاریابی عمده فعالیتی است که توانسته است برای پیشبرد کارهای خود در حوزه رونق کسب‌وکار  از آن بهره ببرد.
وی در پایان گفت: کارآفرینان نخبگان جامعه هستند که باید حمایت شوند و این کار رونق گردشگری و ارزآوری را به همراه دارد و شایسته است که از کارآفرینان حوزه گردشگری بیشتر حمایت شود.

 

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.