1403-01-261403-02-05bool(false) پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : چهارشنبه ، 5 ارديبهشت 1403

کد خبر : 115129

 
روستاییان ساکن شهر هم مشمول بیمه روستایی می‌شوند
تاریخ خبر : 1399-10-24
نویسنده : سپیده راشدی
     
 
 
     
متن خبر :


 روستاییانی که عضو صندوق بیمه روستایی هستند اما به شهر مهاجرت کرده‌اند و سکونت آنها تغییر کرده است هم می‌توانند بیمه‌پردازیشان را ادامه دهند. البته اگر با ایجاد شغل جدید تحت پوشش سازمان تأمین اجتماعی قرار بگیرند دیگر نمی‌توانند تحت پوشش بیمه روستایی باشند.
مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر همدان با حضور در دفتر روزنامه همدان‌پیام در جمع اعضای هیأت تحریریه با اشاره به اینکه اغلب مردم از لحاظ اقتصادی در مضیقه هستند و توان پرداخت 2‌حق بیمه را ندارند، گفت: یک فرد نمی‌تواند از 2 سازمان بیمه‌ای استفاده کند؛ کسانی که با 4 سال سابقه بیمه تأمین اجتماعی قصد دارند سوابقشان را به بیمه روستایی و عشایری انتقال دهند این امکان برایشان وجود دارد.

 جذب بانوان و جوانان روستایی
مهدی سماواتی ادامه داد: جذب بانوان روستایی و جوانان در اولویت کاری صندوق بوده و هست.
وی بیان کرد: یکی از بزرگ‌ترین مشکلات در سطح کشور افزایش سن بیمه‌شوندگان است. سعی بر این است که با افزایش آگاهی افراد از طریق تبلیغات هم کارگزاران و هم افرادی که در سطح استان تحت تکفل صندوق هستند از جوانان باشند.
وی افزود: در چند سال گذشته زنان روستایی تصور می‌کردند که اگر همسرشان بیمه باشد کفایت می‌کند اما درحال‌حاضر جامعه بانوان روستایی درحال رشد است، به‌طوری که جذب بانوان روستایی در 2 سال گذشته و نسبت به سال‌های پیش 30 درصد افزایش یافته است.
سماواتی تأکید کرد: سهمیه جذب بیمه‌شدگان روستایی-عشایری در استان همدان، 240 هزار نفر است که از این تعداد، 115 هزار نفر جذب شده‌اند.
وی ادامه داد: در استان همدان 5 هزار و صد خانواده در 3 قالب مستمری‌بگیر ماهانه وجود دارند. یکی از قالب‌های کاری بازنشستگی است. روستاییانی که 15 سال سابقه کاری داشته باشند و 65 سال سن، بازنشسته می‌شوند و این مهم برای تعداد زیادی از خانوارها در سال 99 محقق شد. همچنین در زمینه بازنشستگی پیش از موعد طبق مصوبه مجلس در سال 96، کسانی که ده سال سابقه و 70 سال سن دارند، بازنشسته می‌شوند.
سماواتی خاطرنشان کرد: قالب دوم ازکارافتادگی است که تعداد 500 خانواده از 5 هزار و صد خانواده از مستمری ازکارافتادگی استفاده می‌کنند و در قالب سوم تعداد 3 هزار و 200 خانواده که سرپرست آنها فوت شده است، حقوق دریافت می‌کنند.
وی افزود: هر 25 بخش استان به‌عنوان پایلوت برای تحت پوشش قرار گرفتن صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، ‌روستاییان و عشایر انتخاب شدند. درحال‌حاضر 46 کارگزاری در سطح استان فعالیت می‌کنند. بزرگ‌ترین کارگزاری در شهر همدان با بیش از 5 هزار بیمه‌شده و کوچک‌ترین کارگزاری در دهستان قهورد شهرستان کبودراهنگ است.
 بیمه پرداختی مردم
صرف اشتغال می‌شود
سماواتی خاطرنشان کرد: حق بیمه دریافتی از مردم صرف تولید در کشور می‌شود و اشتغال را برای روستائیان به ارمغان می‌آورد.
وی ضمن تأکید بر اینکه در صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، ‌روستاییان و عشایر، کارفرما دولت است، خاطرنشان کرد: روستاییان به اختیار خودشان بیمه می‌شوند و حق بیمه را به انتخاب خود در یک سطح از 8 سطح پرداخت می‌کنند. دولت هم 2 برابر حق بیمه دریافتی را به‌عنوان یارانه به فرد تخصیص می‌دهد. فرد بیمه‌شده می‌تواند تا زمان بازنشستگی حق بیمه را واریز کند.

 نگاه روستاییان را تغییر دادیم
سماواتی اظهار کرد: در بدو تأسیس صندوق اغلب روستاییان شناخت کافی از مزایای بیمه نداشتند و این امر به نگاه منفی آنها به صندوق منجر می‌شد. از طریق اصحاب رسانه، معتمدین، روحانیون و سازمان‌های مردمی مستقر در روستاها برای روستاییان انگیزه ایجاد شد که از مزایای صندوق استفاده کنند، به‌طوری‌که درحال‌حاضر در سطح استان 115 هزار خانوار تحت پوشش صندوق هستند.
وی با اشاره به اینکه ساکنان شهرهای کمتر از 20 هزار نفر جمعیت توسط صندوق روستاییان و عشایر بیمه می‌شوند، افزود: تنها محدودیت در شهرستان‌ها وجود کارگاه‌هایی است که تحت پوشش سازمان تأمین اجتماعی هستند و همزمان از 2 شرکت حق بیمه واریز می‌کنند.
سماواتی اضافه کرد: مزایای استفاده از بیمه روستایی و عشایری را با روستاگردی، آموزش به‌روز کارگزاران، اهدای احکام و ارسال پیامک‌های تبلیغاتی در روستاهای استان فرهنگ‌سازی کرده‌ایم.
وی ضمن تأکید بر اینکه افراد می‌توانند حق بیمه خود را در اقساط 3 و 6 ماهه پرداخت کنند، گفت: اگر بیمه‌شده فوت کند بازماندگان مادام‌العمر می‌توانند حقوق فرد متوفی را از بیمه دریافت کنند.
سماواتی اعلام کرد: از جمله مزایای کوتاه‌مدتی که صندوق به بیمه‌شدگان ارائه می‌دهد این است که افرادی که در کنکور سراسری رتبه کمتر از 2 هزار را کسب کنند تا 4 سال با پرداخت کمک‌هزینه تحصیلی آنها را حمایت می‌کنیم. همچنین 700 خانوار آسیب‌دیده از کرونا که مستمری‌بگیر صندوق بودند تسهیلات بانکی دریافت کردند.
وی با اشاره به اینکه درحال فرهنگ‌سازی بیمه در سنین پایین هستیم، افزود: لازم است روستاییان بدانند با عضویت در صندوق چرخ اقتصاد خانواده‌های عضو راحت‌تر می‌چرخد. ماندگاری روستاییان در روستاها حفظ شده و تولید دوباره به روستاها برمی‌گردد. به جای اینکه یک روستایی در حاشیه شهر زندگی کند و با مشکلات حاشیه‌نشینی درگیر شود در روستا بدون دغدغه مالی زندگی می‌کند.
در ادامه روابط عمومی صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر همدان هم گفت: با حمایت‌های صندوق 5 هزار و صد خانوار نیارمند بی‌نیاز شدند و از این تعداد ده درصد تمکن مالی خوبی دارند.
حاتم شکری خاطرنشان کرد: نتیجه گسترش صندوق در روستاها لبخند روستاییانی است که در دوران کهولت با دریافت حقوقی که نتیجه عضویت در صندوق است، عزتمند شده‌اند.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.