پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : چهارشنبه ، 12 ارديبهشت 1403

کد خبر : 120643

 
رئیس فراکسیون فرهنگیان مجلس:

حال آموزش‌وپرورش کشورمان خوب نیست
تاریخ خبر : 1400-08-26
     
 
 
     
متن خبر :



  اکنون در استان 300 کلاس خالی است که هنوز معلمی ندارد
حال آموزش‌و پرورش کشورمان خوب نیست و این حال خوب نبودن آن نتیجه تفکر غلط و نه فقط عملکرد غلط است، بلکه در 8 سال گذشته تفکر مسئولان وقت فروش آموزش‌وپرورش و خصوصی‌سازی بود.
به گزارش خانه ملت؛ رئیس فراکسیون فرهنگیان مجلس در نشست این فراکسیون گفت: مجلس در تدوین و تصویب برنامه 5 ساله ششم توسعه مصوباتی را در حوزه آموزش‌وپرورش داشت که حتی قبل از انقلاب و نه بعد از انقلاب، چنین قوانینی وجود نداشت، 11برنامه در کشور در حوزه آموزش‌وپرورش وجود داشت که نتوانستند طی این سال‌ها به میزان مصوبات برنامه ششم برای این وزارتخانه اثرگذار باشند.
نظام رتبه‌بندی معلمان و سند بنیادین ازجمله مصوبات بود که وزارت آموزش‌وپرورش اجازه نداشت جز سند بنیادین کار دیگری انجام دهد و هر کاری غیر از این سند تخلف محرز است.
رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با تأکید بر اینکه جایگاه آموزش‌وپرورش فرو ریخته است، گفت: من برای هر کسی که حتی یک روز معلمی در این کشور کرده باشد، شأن قائل هستم، حال می‌خواهد این معلم از طریق خرید خدمات، شرکتی، پیش دبستانی و... باشد، حتماً از جایگاه این معلم در مجلس دفاع خواهیم کرد، اما همین معلمان جوان ما باید از طریق دانشگاه فرهنگیان به عرصه معلمی وارد می شدند.
حمیدرضا حاجی‌بابایی ادامه داد: دانشگاه فرهنگیان یک راهکار تحولی از 131راهکار تحول در کشور است، 68 پردیس در یک سال راه افتاد، اما متأسفانه در 8 سال گذشته هرآنچه که بود بر سر دانشگاه فرهنگیان آمد و آن را به تعطیلی کشاندند.
وی تصریح کرد: یک نفر در روزنامه اطلاعات طی نقدی خطاب به من اعلام کرده بود؛ شمایی که بیان کردی 300 هزار معلم امروز برای کشور نیاز است، خود شما در زمان وزارت این موضوع را تدارک می‌دیدی. یعنی من در سال 1392 که وزارت آموزش‌وپرورش را تحویل می‌دادم به اندازه 10سال معلم اضافه استخدام می‌کردم تا دچار مشکل نشویم!
وی گفت: شیوع کرونا اتفاق بسیار بدی برای کشور بود، اما برای آموزش‌وپرورش خوب بود، زیرا درصورت وجود نداشتن کرونا، امروز مصیبت بزرگی برای تأمین معلم داشتیم و در یک استانی مانند همدان اکنون 300 کلاس خالی وجود دارد که هنوز معلمی در آن حضور نیافته است، بنابراین افرادی که با آموزش‌وپرورش چنین برخوردهایی کردند، ظلم کردند.
حاجی‌بابایی ادامه داد: قرار بود از سال 1392 مهندسی نیروی انسانی را در آموزش‌وپرورش از طریق دانشگاه فرهنگیان اجرایی کنند، به‌صورت میانگین هر سال 30هزار معلم بازنشسته می‌شود و باید در ازای آن هر ساله 30 هزار معلم جذب وزارتخانه شوند. هر کدام از دانشگاه‌ها افتخار ایران هستند، اما هر کدام در تخصص خودش به کار می‌آید، در جمهوری اسلامی، هر دستگاهی برای خودش نیرو تربیت می‌کند، پس چگونه به خود جرأت داده و می‌گوییم نیاز به تأمین معلم و جذب آنها نداریم.
وی بیان کرد: در دوره خود بیش از 200 هزار نفر را براساس قانون استخدام یا تبدیل وضعیت کردیم و دانشگاه فرهنگیان نیز فعال بود. اگر دوره ما و این نیروها استخدام نشده نبودند، اکنون هیچ نیرویی در آموزش‌وپرورش وجود نداشت. اکنون کل آموزش‌وپرورش 570 هزار معلم دارد که به کلاس می‌روند.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.