پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : شنبه ، 8 ارديبهشت 1403

کد خبر : 113548

 
تهیه اطلس خوراک ایرانی و تعریف مسیر گردشگری مخصوصِ خوش‌خوراک‌ها

دورخیز ایران برای ورود به گردشگری غذا
تاریخ خبر : 1399-08-29
     
 
 
     
متن خبر :



 گردشگری خوراک از جمله حوزه‌های گردشگری خلاق است که گردشگران تنها برای کسب تجربه و خلاقیت و چشیدن طعم غذاهای ملل مختلف سفر می‌کنند و ایران نیز قصد دارد با تکمیل اطلس خوراک، در این حوزه از گردشگری گام بگذارد.
به گزارش ایلنا، هرچند این روزها به‌واسطه شیوع ویروس کرونا، حوزه گردشگری با چالش‌های بسیار روبه‌روست اما این مهم فرصتی است تا بتوان حوزه‌های جدید در گردشگری تعریف کرد و به‌نوعی ایران را که بیشتر گردشگران دنیا آن را به‌عنوان مقصدی در حوزه گردشگری فرهنگی و تاریخی و گاه طبیعت‌گردی می‌شناسند، به‌عنوان مقصدی برای سایر حوزه‌های گردشگری از جمله گردشگری خوراک معرفی کرد.
گردشگری خوراک یکی از انواع گردشگری است که می‌تواند ضمن تنوع بخشیدن به سبد محصولات گردشگری کشورمان سبب شناسایی و احیای دامنه وسیعی از انواع و اقسام غذاهای محلی و نوشیدنی شده و به‌عنوان محصولی جذاب به گردشگران داخلی و خارجی ارائه شود. در این راستا شاهد راه‌اندازی کمیته ملی گردشگری خوراک هستیم که سعی دارد با تکمیل اطلس خوراک ایرانی، در زمینه توسعه گردشگری خوراک گام‌های بلندی بردارد.
مدیر‌کل دفتر همکاری و توافق‌های ملی گردشگری با اشاره به شکل‌گیری کمیته ملی گردشگری خوراک و شورای سیاستگذاری خوراک درباره اطلس خوراک ایرانی و روند پیشروی تکمیل این اطلس گفت: اطلس خوراک ایرانی که اجرای فاز دوم آن آغاز شده است، یک فرهنگ جامع از انواع خوراکی‌ها و نوشیدنی‌های مناطق مختلف ایران است که افزون بر پیشینه، تنوع و روش‌های تهیه، خواص و فواید آنها را سازگار با جغرافیای پهناور ایران معرفی می‌کند. درواقع دراین اطلس همانند ویکی‌پدیا، افراد مختلف از جای‌جای ایران به معرفی و روش‌های تهیه انواع خوراک ایرانی از غذاها و نوشیدنی‌ها و دم‌نوش‌ها گرفته تا شیرینی‌ها، دسر‌ها، نان‌ها و... می‌پردازند. با شناسایی و معرفی خوراک‌های ایرانی می‌توانیم علاوه‌بر تعریف مسیرهای گردشگری با محوریت خوراک، به تدارک برنامه‌های دیگر از جمله استارت‌آپ غذایی و ثبت میراث ناملموس و حتا برگزاری جشنواره‌های ملی و بین‌المللی بپردازیم و سبک خوراک ایرانی که یکی از قدیمی‌ترین سبک‌های خوراک دنیاست، را بیش از گذشته معرفی کنیم.
لیلا اژدری با تأکید بر آنکه یکی از اهداف تهیه اطلس خوراک، تهیه بسته سفر با محوریت خوراک و غذاست، تصریح کرد: قصد داریم تا خوراک را تبدیل به محصولی جدید برای حوزه گردشگری کنیم. هرچند اکنون نیز به‌صورت جسته و گریخته به گردشگری غذا پرداخته می‌شود به این معنا که گردشگران تاریخی و فرهنگی در کنار دیدن آثار و جاذبه‌های گردشگری ایران، به یک روستا هم سفر می‌کنند و طعم غذاهای محلی را می‌چشند اما هدف اصلی سفر آنها به ایران، چشیدن طعم غذاهای ایرانی نیست. درواقع، به مفهوم اصلی گردشگری خوراک که مسافران فقط به‌منظور تجربه کردن این نوع از گردشگری به ایران بیایند، هنوز در حوزه گردشگری ما اتفاق نیفتاده است. در صدد آن هستیم تا بتوانیم تورهایی مخصوص خوراک و غذا تعریف کنیم و در سبد کالاهای گردشگری ایران جای گیرد.
وی با اشاره به آنکه گردشگری خوراک در دنیا از جمله زیرمجموعه‌های گردشگری خلاق است، تصریح کرد: گردشگری خوراک نوعی گردشگری غیرانبوه است، به این معنا که آهسته و کم‌شتاب اتفاق می‌افتد و مسافر به‌دنبال تجربه و یادگیری است. درواقع فقط بیننده‌ای نیست که در هتل اقامت داشته باشد و تنها از جاذبه‌ها دیدن کند و بدون ارتباط برقرار کردن با مردم محلی، بازگردد. در گردشگری خلاق، گردشگر به‌دنبال آن است که زندگی و فرهنگ مردم را لمس کند و حتی در گردشگری خوراک با این هدف سفر می‌کند که روش پخت غذاها را بیاموزد و حتی خلق کند. این نوع از گردشگری در دنیا جدید است و کشورهایی مانند مالزی، فیلیپین، اندونزی و کره در این حوزه فعال هستند و ایران هم باتوجه به قابلیت‌هایی که در این حوزه دارد، می‌تواند جذابیت‌های زیادی برای گردشگران خلاق و گردشگران خوراک داشته باشد.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.