پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : پنجشنبه ، 30 فروردين 1403

کد خبر : 115135

 
نرخ باسوادی همدان بالاتر از میانگین کشور
تاریخ خبر : 1399-10-24
     
 
 
     
متن خبر :


■ امام جمعه همدان: به مشکلات معلمان سوادآموزی رسیدگی شود
  در همدان بیش از ۲۰ مرکز یادگیری محلی سوادآموزی وجود دارد که سبب شده تا نرخ باسوادی در استان حدود یک درصد بیشتر از میانگین کشوری باشد.
نماینده ولی فقیه در استان همدان با بین اینکه مسئولان به مشکلات معلمان نهضت سوادآموزی رسیدگی کنند، گفت:‌ هر چقدر جهل در جامعه‌ای توسعه پیدا کند، ماندگاری فرهنگ غیردینی و بقای سیاست‌های ضد انسانی بیشتر خواهد شد.
به گزارش روابط عمومی آموزش و پرورش استان همدان، حجت‌الاسلام والمسلمین حبیب‌ا... شعبانی در دیدار با مدیرکل آموزش و پرورش و مدیران نهضت سوادآموزی استان، با اشاره به جایگاه بالای علم آموزی در دین اسلام، اظهار کرد: فرهنگ دینی و سیاست نظام اسلامی، با علم‌آموزی و نخبگی دارای تناسب است و هم‌خوانی دارد.
وی با بیان اینکه برخی از سیاستمداران و قدرت‌ها بر توسعه جهل تأکید دارند، گفت: برخلاف فرهنگ دینی، ماندگاری برخی از قدرت‌ها و فرهنگ‌ها در گرو توسعه جهل است.
امام جمعه همدان افزود: هر چقدر جهل در جامعه‌ای توسعه پیدا کند، ماندگاری فرهنگ غیردینی و بقای سیاست‌های ضدانسانی بیشتر خواهد شد و این موضوعی است که برخی از قدرت‌ها همیشه به‌دنبال آن بوده‌اند.
وی با تأکید بر اینکه علم‌آموزی یک فضیلت ذاتی است، عنوان کرد: متأسفانه گاهی اوقات مشاهده می‌شود که علم به‌عنوان ابزاری برای کسب درآمد تلقی می‌شود.
وی با قدردانی از اقدامات معلمان فعال در نهضت سوادآموزی، گفت: معلمان نهضت سوادآموزی به‌لحاظ شرایط موجود و جامعه هدفشان با سختی‌های خاص و مشقت‌هایی روبه‌رو هستند که باید از آنها به‌دلیل صبر و تحملشان قدردانی کرد.
شعبانی با تأکید بر لزوم رسیدگی و توجه به مشکلات این قشر توسط مسئولان، اظهار کرد: تحمل این مشقت‌ها و ایجاد انگیزه برای مخاطبان توسط معلمان نهضت سوادآموزی همه و همه تأکیدی برآن است که مسئولان درباره رفع مشکلات این قشر به‌ویژه بحث استخدام آنها، برنامه‌ریزی لازم را داشته باشند.
مدیرکل آموزش و پرورش استان گزارشی از فعالیت مراکز نهضت سوادآموزی در سطح استان و تلاش برای رفع بی‌سوادی، ارائه کرد.
محمد پورداود گفت: بیش از ۲۰ مرکز یادگیری محلی سوادآموزی در این استان فعالیت می‌کنند.
وی با اشاره به اینکه توسعه سوادآموزی از برکات و دستاورد‌های بزرگ انقلاب اسلامی است، اظهار کرد: پس از صدور فرمان حضرت امام خمینی(ره) مبنی بر تشکیل نهضت سوادآموزی، در اجلاس جهانی نیز از این فرمان تاریخی الگو گرفتند.
پورداود با بیان اینکه پس از انقلاب اسلامی گام‌های سترگی برای ریشه‌کنی بی‌سوادی برداشته شده است، به‌گونه‌ای‌که اکنون میزان سواد در کشور به ۹۴/۷ درصد رسیده است، ادامه داد: میزان سواد در استان همدان ۹۵/۶ درصد است که نسبت به میانگین کشوری 9/0 درصد بالاتر است.
وی با بیان اینکه در سند تحول بنیادین نیز تأکید خاصی بر بحث سوادآموزی شده است، عنوان کرد: بخش قابل توجهی از بسته‌های تحولی آموزش و پرورش طرح‌ها و برنامه‌های مختلفی است که به‌منظور ریشه کنی بی‌سوادی به اجرا درآمده‌اند.
مدیرکل آموزش و پرورش استان با اشاره به اینکه ۲۰ مراکز یادگیری محلی در نقاط مختلف استان فعال هستند، بیان کرد: آموزش مهارت‌های حرفه‌ای از جمله برنامه‌های این مراکز است که علاوه‌بر سوادآموزی، دنبال می‌شود.
پورداود با بیان اینکه میزان باسوادی در استان همدان بالاتر از میانگین کشوری است، ادامه داد: امیدوارم در آینده نزدیک شاهد ریشه‌کنی بی‌سوادی در سطح کشور و استان باشیم.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.