پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : پنجشنبه ، 4 ارديبهشت 1404

کد خبر : 137782

 
نقش پررنگ فعالان صنایع دستی همدان در کمک به تحقق شعار سال
تاریخ خبر : 1403-02-19
     
 
 
     
متن خبر :


براساس آخرین آمارها ۴۵ هزار و ۸۳۲ هنرمند صنایع دستی استان همدان در ۸۵ رشته فعال صنایع دستی مانند سفال و سرامیک، منبت و معرق چوب، رودوزی ها، تراش سنگ‌‌های قیمتی و نیمه قیمتی، زیور آلات سنتی، گلیم و چرم فعالیت دارند که ظرفیتی مناسب برای جهش تولید است.

معاون صنایع‌دستی اداره‌کل  ‌میراث‌فرهنگی، گردشگری و  ‌صنایع‌‌دستی همدان گفت: ۵۱۰ میلیارد ریال تسهیلات مشاغل خانگی و تبصره ۱۸ سال گذشته به هنرمندان صنایع دستی استان پرداخت شده است.

محمدرضا خلجی افزود: از این مبلغ ۲۴۰ میلیاردریال تسهیلات در قالب طرح مشاغل خانگی به ۳۶۷ نفر از هنرمندان صنایع دستی استان همدان و نیز ۲۷۰ میلیارد ریال نیز در قالب تسهیلات تبصره ۱۸ به هنرمندان پرداخت شده است. وی ادامه داد: سال گذشته تعداد هزار و ۹۱۹ مجوز تولید انفرادی صنایع دستی در این استان صادر و یا تمدید شد.

معاون صنایع‌دستی اداره‌کل  ‌میراث‌فرهنگی، گردشگری و  ‌صنایع‌‌دستی همدان اظهار کرد: در راستای توسعه و حمایت از هنرهای صنایع دستی استان ۲۵۶ کارت شناسایی، هزار و ۲۸۷ پروانه تولید انفرادی، ۳۶۷ مجوز پروانه تولید کارگاهی و ۹ جواز تأسیس کارگاهی، صادر و یا تمدید شده است.

معاون صنایع‌دستی اداره‌کل میراث ‌فرهنگی، گردشگری و  ‌صنایع‌‌دستی همدان گفت: صادرات غیر رسمی صنایع دستی استان از مبادی سایر استان‌های مرزی در سال گذشته ۳۸ میلیون و ۷۳۰ هزار دلار ارزآوری داشته است.

خلجی اظهار کرد: بیشتر صادرات صنایع‌دستی در رشته‌هایی مانند سفال و سرامیک، منبت و معرق چوب، رودوزی‌ها، تراش سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی، زیور آلات سنتی، گلیم و چرم بوده است.

وی ادامه داد: بیش از ۳۲ ‌میلیون و ۶۰۰ هزار دلار از میزان ارزآوری استان مربوط به صادرات سفال و سرامیک به کشور عراق بخشی از صادرات نیز مُرواربافی به کشورهای آذربایجان، عراق و ترکیه بوده است.

معاون صنایع‌دستی اداره‌کل  ‌میراث ‌فرهنگی، گردشگری و  ‌صنایع‌‌دستی استان با بیان اینکه میزان ۵۰۰ هزار دلار از ارزآوری استان از نمایشگاه‌‌های خارجی بوده است افزود: در سال گذشته ۲ نمایشگاه در ایتالیا و یک نمایشگاه در ایروان ارمنستان برپا شد.

خلجی، بیشتر مشتریان صنایع دستی همدان را از کشورهای عراق، آذربایجان، ترکیه و هلند اعلام و اظهار کرد: صادرات شیشه به عراق و سایر محصولات صنایع‌دستی مانند چرم و رودوزی سنتی به کشورهای عراق، ترکیه، آذربایجان و هلند صورت گرفته است.

وی یادآور شد: میزان صادرات صنایع‌دستی از این استان در سال ۱۴۰۱ میزان ۳۸ میلیون و ۱۵۰ هزار دلار گزارش شد.

این مقام مسئول، رفع دغدغه هنرمندان در حوزه بازاریابی و عرضه محصولات تولیدی صنایع‌دستی را از اولویت‌های کاری این اداره کل برشمرد و افزود: ۱۶ بازارچه دائمی و ۱۲ بازارچه موقت صنایع دستی در ایام نوروز در شهرستان‌ها برای فروش صنایع‌دستی ایجاد شد.

معاون صنایع‌دستی اداره‌کل میراث ‌فرهنگی، گردشگری و  ‌صنایع‌‌دستی استان همدان با بیان اینکه ۲۶ تشکل، انجمن و تعاونی صنایع دستی در استان ثبت شده است گفت: هم اکنون 8 تشکل انجمن‌ها، اتحادیه‌ها و انجمن از جمله مبل و منبت ملایر، اتحادیه سفال و سرامیک و تعاونی چرم در استان فعال است.

وی اظهار کرد: ۹۲ دوره آموزش رایگان تخصصی و عمومی صنایع‌دستی برای هزار و ۱۶۱ نفر از شاغلان و علاقه مندان به این حوزه در سال گذشته برگزار شد.

معاون صنایع‌دستی اداره‌کل  ‌میراث‌فرهنگی، گردشگری و  ‌صنایع‌‌دستی همدان ادامه داد: هزار و ۱۵۲ نفر زن و ۹ نفر مرد در دوره ‌های آموزش عمومی و تخصصی صنایع‌دستی حضور یافتند.

خلجی از برگزاری تعداد 8 دوره تخصصی در اردوگاه‌های کاردرمانی و کانون ‌های اصلاح و تربیت، با حضور بیش از ۱۶۰ نفر هنرجو در سال گذشته خبر داد و افزود: تعداد 5 دوره آموزشی ویژه کارکنان وظیفه با حضور بیش از ۵۰ نفر هنرجو و ۱۸ دوره تخصصی ویژه شاغلان با حضور ۴۴۳ نفر (۴۰ نفر آقا) نیز برگزار شده است.

وی، فراهم کردن شرایط فعالیت را برای شاغلان در حوزه صنایع دستی ضروری برشمرد و یادآور شد: در حوزه آموزش‌ها امسال با آسیب شناسی‌‌های انجام شده علاوه بر اینکه به جایگاه آموزش عمومی و ابتدایی پرداختیم نگاه ویژه‌ای به آموزش‌‌های تخصصی ویژه شاغلان انجام شده است تا بتوانیم فضا و زمینه را برای فروش وعرضه محصولات ارائه کنیم.

معاون صنایع‌دستی اداره‌کل  ‌میراث‌ فرهنگی، گردشگری و ‌صنایع‌‌دستی همدان ادامه داد: در سال‌جاری بیشتر دوره‌های آموزشی در حوزه آموزش شاغلان به سمت و سوی بازاریابی و فروش اینترنتی و استفاده از درگاه‌‌های   فضای مجازی برای فروش، فروش‌های آنلاین و برند سازی، بسته بندی و نحوه ارتباط گیری مستقیم برای عرضه محصولات صنایع‌دستی بوده است.

خلجی اظهار کرد: امسال نگاه ویژه ما به آموزش‌ها برای شاغلان صنایع‌دستی است زیرا اعتقاد داریم خلأ و کمبودی که طبق نیازسنجی که انجام شده در چرخه بازرگانی وجود دارد مربوط به ارائه و فروش محصولات صنایع‌دستی است و بر همین اساس نگاه ما معطوف است به اینکه دوره‌های آموزشی ویژه نحوه ارتباط‌گیری درست با مشتری، برندسازی، بسته‌بندی، استفاده از درگاه و فضای مجازی برای فروش‌های اینترنتی و بازارهای آنلاین برگزار شود و در این حوزه اقدامات چشمگیری در حال انجام است.

وی با اشاره به اینکه در حوزه‌‌های آموزش عمومی نیز اقدامات مطلوبی در حال انجام است، ادامه داد: طبق برنامه‌ریزی‌ها امسال برگزاری ۱۱۵ دوره تخصصی برای هزار و ۳۸۰ نفر پیش‌بینی شده است و انعقاد قراردادها و تفاهم‌نامه‌های صنایع‌دستی کشور و مهارت‌آموزی کارکنان وظیفه، قرارگاه جهادی، وزارت کشور تکلیف ما را در این حوزه سنگین می‌کند.

 

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.