1403-02-271403-03-06bool(false) 1403-02-271403-03-06bool(false) پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : يكشنبه ، 6 خرداد 1403

کد خبر : 52598

 
فرهنگ ضعيف كتابخواني
تاریخ خبر : 1393-08-10
     
 
 
     
متن خبر :

 ملاير- سمانه رضايي- خبرنگار همدان پيام- علي‌رغم اينكه كتابخواني در كشور فرهنگ ضعيفي دارد اما امروز شهرستان تمام تلاش خود را برای ايجاد اين فرهنگ مي‌كند.
معاون سياسي اجتماعي فرمانداري ملاير در جلسه مشترك انجمن كتابخانه‌هاي عمومي شهرستان با بيان اين مطلب گفت: بهترين راه كار براي كتابخواني را بايد از از دل قرآن بيرون اورد و با جمع‌آوري يك مجموعه حديث كتاب با موضوع قداست و ارزش مطالعه اين امر را در جامعه ترويج داد.
محمدقاسم عبدلي با بيان اينكه كتاب مهمترين سنگر امروز براي تربيت خود و جامعه است اظهارکرد: با كتاب مي‌توان جامعه را تقويت كرد هر چند امروز كمبود كتاب داريم اما نه به نسبت كمبود كتابخوان و بايد كتابخوان‌ها را در جامعه افزايش دهيم.
به گفته وي بايد از ظرفيت‌هايي چون مدارس، دانشگاه‌ها، مساجد و ... استفاده كرد در حالي كه متأسفانه برنامه‌ريزي خوبي براي استفاده از اين ظرفيت‌ها نداريم.
عبدلي به ظرفيت‌هايي چون كنگره شهدا، فضا‌سازي در هفته كتاب در بوستان‌ها و ايجاد كتابخانه بانوان اشاره كرد و افزود: نمايشگاه پيشاني فرهنگ كتابخواني است كه بايد برپا باشد، برگزاري نشست با ناشران بومي، توجه به كتاب وكتابخواني در بخشداري‌ها،شوراها و دهياران، ايجاد ايستگاه‌هاي كتاب در نمازجمعه، ادارات، پاسگاه‌ها، ساختمان پزشكان و سيستم حمل و نقل از جمله اقدامات مؤثر در اين امر است.
وي كتابخانه مرحوم محمد ملايري را ظرفيت مناسبي براي ايجاد كتابخانه تخصصي و الكترونيك عنوان كرد و گفت: هديه كتاب نيز يك راهكار بسيار مفيد است كه در شهرستان بايد فرهنگ‌سازي شود.
معاون مدير كل كتابخانه‌هاي عمومي استان هم با بيان اينكه در هفته كتاب امسال دو موضوع موج‌آفريني و تقدير و تشكر از فعالان حوزه كتاب و كتابخواني را در برنامه خواهيم داشت گفت: كتاب و كتابخواني موضوعي است كه با مردم در طول سال در ارتباط است و موج‌آفريني و ايجاد فضا بسيار در تشويق مردم به كتاب كمك كننده است.
حسن عرفاني اظهار کرد: شهرستان ملاير در حوزه كتاب و كتابخواني از شهرهاي خوب استان است و همه ادارات و مسئولان همراه هستند كه افتتاح چندين كتابخانه در امسال نشان از اين موفقيت دارد و اتصال كتابخانه ملاير به سامانه يكپارچه مديريت كتابخانه‌هاي عمومي كشور نيز از اتفاقات خوب در اين حوزه است.
عرفاني همچنين در خصوص برنامه‌هاي موج آفريني اظهارکرد: برگزاري مسابقات فرهنگي در فضاي مجازي و مكتوب را خواهيم داشت كه در فضاي مكتوب با برگزاري مسابقات مختلف براي اقشار مختلف مردم با موضوع محرم مانند مسابقه انشا‌ نويسي، كلمات متقاطع و... و در مسابقات آنلاين كتابخواني نيز در شبكه كتابخوانان حرفه‌اي مسابقه خواهيم داشت.
وي از ثبت نام رايگان اعضا در هفته كتاب خبر داد و اظهار کرد: در اين هفته انجام تبليغات محيطي كه تأثير بسيار زيادي دارد، تقدير و تشكر از فعالان كتاب كه يكي از شاخه‌هاي فرهنگي است و بايد تلاش كنيم در سه سطح استان، شهرستان وكتابخانه‌ها از خانواده‌هاي شهدا، جانبازان و اسرا و برگزار شود.
به گفته وي طرح اهداي كتاب كه طرح بسيار خوبي بوده است نيز در استان انجام مي‌شود كه 57 هزار نسخه كتاب تا ارديبهشت‌ماه و تا كنون بالغ بر 95 هزار نسخه كتاب به كتابخانه‌ها اهدا شده است كه آمار بسيار خوبي است و در اين راستا تلفن گوياي اهداي كتاب نيز فعال است.
رئيس كميسيون فرهنگي شوراي شهرستان نيز در اين جلسه نبود كتابخانه تخصصي در شهرستان را يك ضعف برشمرد و گفت: كتابخانه تخصصي به ويژه در حوزه دفاع مقدس يكي از نيازهاي شهرستان است.
پيمان رجبي در ادامه از آمادگي شوراي شهر و شهرداري ملاير در كمك به ترويج فرهنگ كتاب و كتابخواني خبر داد و افزود: شورا و شهرداري برای حمايت از مؤلفان تا 300 هزار تومان خريد كتاب را داريم. ضمن اينكه اميدواريم راهكاري برای حمايت هر چه بيشتر آنها داشته باشيم.
رئيس انجمن نهاد كتابخانه‌هاي شهرستان ملاير نيز در اين جلسه با اشاره به اينكه امسال بيست و دومين هفته كتاب جمهوري اسلامي در پيش است گفت: از 24 لغايت 30 آبانماه هفته كتاب و كتابخواني را با رنگ و بوي عاشورايي خواهيم داشت كه يك حركت جدي فرهنگي است.
سيدمهدي آخشيك در ادامه با بيان اينكه در حال حاضر 18 باب كتابخانه فعال در شهرستان وجود دارد اظهار کرد: همچنين كتابخانه صاحب‌الزمان(ع) روستاي حسين‌آباد شاملو و يادگار امام روستاي انوج نيز در هفته كتاب به بهره‌برداري می‌رسد و تا پايان سال به 23 باب كتابخانه خواهيم رسيد.
به گفته آخشيك در روستاهاي بالاي هزار و 500 نفر جمعيت اگر فضاي كافي وجود داشته باشد آمادگي راه‌اندازي كتابخانه وجود دارد.
در حال حاضر  14هزار و 88 نفر معادل 89/4 درصد عضو كتابخانه در شهرستان وجود دارد كه براساس برنامه پنج ساله توسعه بايد به 14 هزار و 399  نفر يعني نيم درصد برسد كه رشد خوبي است ضمن اينكه 171 هزار و 236 نسخه كتاب در شهرستان ملاير وجود دارد.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.