پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : پنجشنبه ، 9 فروردين 1403

کد خبر : 102189

 
تعدادمبتلایان ۱۱۲ نفر اعلام شد

مهارآنفلوآنزا قبل از پایان ماه
تاریخ خبر : 1398-09-11
     
 
 
     
متن خبر :

■ رئیس علوم پزشکی استان می گوید شرایط تحت کنترل است

 ویروس آنفلوآنزا در همدان از مرز 100 تن گذشته و بنا‌بر‌اعلام دانشگاه علوم‌پزشکی استان توانسته 112 نفر را به خود مبتلا کند.
گزارش‌ها حکایت از آن دارد که در مدت زمان شیوع این بیماری تا کنون بیش از پنج‌ هزارو 800 نفر از شهروندان به دلایل مختلفی که احتمال به ابتلا را می‌دادند به مراکز درمانی و بیمارستان‌های همدان مراجعه کرده‌اند که از بین آن‌ها 660 نفر به دلایل تنفسی به این مراکز مراجعه داشتند.
با اینکه چند ماه پیش یعنی درست قبل از حمله ویروسی آنفلوآنزا به کشور بهداشت جهانی تمامی کشور‌های عضو را فرا‌خوانده و اطلاع از شیوع زود‌هنگام این ویروس را داده است با این حال مسئولان تا قبل از همه‌گیر شدن این ویروس هیچ‌گونه اطلاعاتی را که مبنی بر پیشگیری در عام مردم باشد به رسانه‌ها منتقل نکرده و به مواردی از جمله آماده‌باش بیمارستان‌ها، راه‌اندازی مراکز ایزوله و... بسنده کرده‌اند شاید چون حتی جامعه پزشکی هم احتمال چنین طغیانی را از طرف ویروسH۱N۱ نمی‌داندند.
از لحظه‌ای که برای نخستین بار موج شیوع در کشور شروع به حرکت کرد تا کنون 19 نفر در سراسر کشور قربانی این ویروس شده است البته این آمار روز گذشته در حالی در خبرها انتشار یافت که شنبه 9 آذر‌ماه معاون وزیر بهداشت این آمار را 37 نفر اعلام کرد و اطمینان داد که در زمینه تامین داروی بیماران هیچ مشکلی در سطح کشور وجود ندارد و علاوه بر بیمارستان‌های دولتی، در بیمارستان‌های خصوصی نیز توزیع دارو انجام شده است.
نشست خبری علیرضا رئیسی به عنوان معاون وزیر بهداشت سبب شد تا روز گذشته با قرار گرفتن در هفته‌ای به نام خطر‌ناک‌ترین ویرویس زنده خونی HIV و تقارن آن با روز‌هایی آنفلوآنزایی سبب شد تا مدیر‌کل و معاونان دانشگاه‌علوم‌پزشکی در یک کنفرانس خبری برای رسانه‌های همدان وضعیت موجود را تشریح کنند.
مدیر‌کل علوم‌پزشکی استان همدان با بیان اینکه در همدان از زمان شیوع تا امروز 300 نفر در اثر ابتلا به اچ آی وی قربانی مرگ شدند، گفت: ترکیب جنسیتی مبتلایان در استان برابر با شاخصه کشوری است و از رنج سنی 20 تا 45 سال را شامل می‌شود بر این‌اساس 728 نفر مبتلا به ایدز در همدان شناسایی شده است.
رشید حیدری مقدم با بیان اینکه 13 پایگاه مشاوره رفتاری در همدان وجود دارد، افزود: حدود هزار و 180 نفر برآورد مبتلا به ایدز در همدان تخمین زده شده است که در این بین بیش از 21 هزار تست اچ‌ ‌آی‌‌وی صورت گرفته و بیش از 85 هزار عدد سرنگ، 41 هزار کاندوم در 200 مرکز سطح استان که آماده ارائه خدمات هستند در بین مردم توزیع شده است.
وی با اشاره به اینکه سالانه 12 میلیون هزینه صرف آزمایشات ایدز در همدان می‌شود افزود: با اینکه انجام آزمایش اچ‌آی‌وی هزینه‌بر و گران ارزیابی می‌شود اما انجام این تست برای عموم مردم توسط وزارت بهداشت به صورت رایگان می‌باشد.
حیدری‌مقدم همچنین با اشاره به اینکه از ابتدای سال تاکنون بیش از ۱۰۰ مبتلا به آنفلوآنزای فصلی را شناسایی کرده‌ایم گفت: چهارشنبه هفته گذشته اعلام شد از ابتدای سال ۹۸ تاکنون ۴۸۶ مورد بیمار شدید تنفسی در بیمارستان‌های استان‌ بستری و تحت درمان‌های لازم قرار گرفته‌اند که نتایج آزمایشات مربوطه، ابتلای ۸۹ نفر از این تعداد بیمار را به آنفلوآنزای فصلی تایید می‌کرد.
وی افزود: تا کنون 112 نفر مبتلا به ویروس آنفلوآنزا در همدان گزارش شده که در بیشتر مواقع موارد ابتلا به آنفلوآنزا با مراجعه به پزشک عمومی و درمان‌های ساده قابل علاج است اما افرادی که دارای علائم پرخطر مانند تنگی نفس و خلط خونی هستند در نخستین فرصت به نزدیک‌ترین مرکز درمانی منطقه خود مراجعه کنند.
وی تاکید کرد: اگر شک کرده‌ایم که افرادی به آنفلوآنزا دچار شده‌اند با بیماران دیگر در یک جا نگهداری و مراقبت نمی‌کرده‌ایم بلکه محل نگهداری بیماران مشکوک به آنفلوآنزا جدا بوده که این موضوع نیز در کاهش بار مراجعات موثر بوده است.
حیدری‌مقدم با بیان اینکه سالمندان، کودکان، زنان باردار و کسانی که مشکل ایمنی و بیماری زمینه‌ای نظیر مبتلا به ایدز و سرطان، باید در ابتدای فصل واکسن را تزریق کنند،‌ بیان کرد: بهترین زمان تزریق واکسن این ویروس بین ۱۵ شهریور تا ۱۵ مهرماه است که می‌تواند از ابتلا به آن جلوگیری کند بر این‌اساس شست و شوی دست ها، رعایت بهداشت فردی، استراحت و دریافت مایعات درمان اصلی بیماری است.
وی با اظهار تاسف از مصرف خودسرانه انواع کورتون گفت: متأسفانه هر کسی هر بیماری ساده ای دارد از دگزامتازون استفاده می کند که مصرف بی رویه دارو و آنتی بیوتیک اشتباه است، از این رو تاجایی که امکان دارد شهروندان از مصرف آنتی بیوتیک و تزریق کورتون خوداری کنند.
رئیس دانشگاه‌علوم‌پزشکی همدان با بیان اینکه به هیچ عنوان در درد با منشأ نامعلوم نباید مسکن خود‌سرانه مصرف شود، بسان کرد: این رفتار ناکارشناسانه در بسیاری از موارد منجر به فوت شده و مقاومت بدن در برابر دارو از بین می برد، برای همین در بیمارستان بعثت و سینا سه بخش برای درمان و معالجه مبتلایان به آنفلوآنزا تخصیص داده شده و برای بستری بیماران مشکلی در ظرفیت، کمبود نیرو و فضا نداریم.
حیدری‌مقدم همچنین از افزایش دستگاه‌های دیالیز در استان خبر داد و گفت: کل دستگاه های دیالیز استان ۹۶ مورد تا چند روز گذشته بود که چهارشنبه هفته قبل ۵۶ مورد به ارزش سه میلیارد تومان به این تعداد افزوده شد همچنین  در این راستا دو دستگاه سی.تی.اسکن برای رزن و کبودراهنگ به ارزش شش میلیارد تومان اختصاص یافته است.
وی با بیان اینکه دانشگاه علوم‌پزشکی همدان جزو  ۸ دانشگاه برتر کشور معرفی شده و در رضایتمندی ارباب رجوع از بین ۶۸ دانشگاه رتبه دومین استان کشور را کسب کرده است و در مصرف حامل های انرژی نیز در استان به عنوان دستگاه برتر انتخاب شد، خاطرنشان کرد: کسب رتبه عالی دانشگاه در بیست و دومین جشنواره شهید رجایی در بین ۵۸ دانشگاه رتبه جدیدی برای این مجموعه است.
 معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان نیز در ادامه این جلسه، با توصیه به رعایت اقدامات پیشگیرانه و آداب تنفسی و نیز اجتناب از حضور در محل کار و مدرسه در صورتی که علایم تنفسی دیده می‌شود گفت: افراد در ارتباط با تب بسیار بالا، خلط خونی و کم آوردن نفس هوشیار باشند و حتما به مرکز درمانی مراجعه کنند تا اینکه عوارض شدید بیماری را شاهد نباشیم چون مراجعه دیرهنگام در صورت وجود این علایم بسیار خطرناک است.
منوچهر کرمی با بیان اینکه واکسن آنفلوآنزا باید در ابتدای فصل پاییز زده شود گفت: خبری مبنی بر کمبود دارو‌های آتفولانزا و واکسن آن صحت ندارد از طرفی تزریق واکسن هم برای تمامی افراد که شک به ابتلا دارند تجویز نمی‌شود.
وی خاطرنشان کرد: افرادی مانند سالمندان، کودکان، زنان باردار و کسانی که مشکل ایمنی و بیماری زمینه‌ای نظیر مبتلا به ایدز و سرطان، باید در ابتدای فصل این واکسن را تزریق کنند.
وی با تاکید به اینکه آنفلوآنزا صرفا در ۲ الی ۳ درصد موارد می‌تواند منجر به عوارض شود بیان کرد: اکثر موارد ابتلا به آنفلوآنزا با مراجعه به پزشک عمومی و درمان‌های ساده قابل علاج است اما افرادی که دارای علائم پرخطر مانند تنگی نفس و خلط خونی هستند حتما و در نخستین فرصت به نزدیک‌ترین مرکز درمانی منطقه خود مراجعه کنند.
کرمی از آمادگی کامل تمام واحدهای دانشگاه برای تامین، توزیع و مصرف دارو و سایر لوازم و تجهیزات در مورد این بیماری سخن گفت و افزود: هماهنگی‌ لازم از ابتدای فصل پاییز مطابق روال هر ساله در سطح استان انجام شده و هیچ مشکلی در این زمینه وجود ندارد بر این اساس بیمارستان بعثت و سینا هم نیز به عنوان مراکز اصلی پوشش درمان این ویروس به شهروندان معرفی شده‌اند.
وی همچنین تاکید کرد: شیوع این ویروس تنها متوجه استان همدان نبوده و در یک اپیدمی کشوری و حتی منطقه‌ای در این فصل هرساله شروع به تکثیر می‌کند اما امسال دو هفته‌ای زودتر شیوع پیدا کرد گفت: با وجود شیوع این ویروس اما با اطلاع‌رسانی‌ها و آموزشی که به شهروندان داده شود موفق شدیم در همدان آماری از کاهش  مراجعات ناشی از بیماری‌های تنفسی شامل سرماخوردگی و آنفلوآنزا در مراکز بهداشتی ـ درمانی استان را ثبت کنیم که خوشبختانه با‌وجود سنگین بودن موج شیوع تنها حدود 100 نفر در همدان مبتلا به آنفلوآنزا شدند بر این اساس باید گفت عمر بودن این ویروس در همدان کوتاه است و حدود دو هفته آینده به کلی به پایان می‌رسد.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.