پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : دوشنبه ، 10 ارديبهشت 1403

کد خبر : 49843

 
توضیحات محيط زيست به رهاسازي لاشه‌ها
تاریخ خبر : 1393-06-11
     
   
     
متن خبر :

 شناسايي اتفاقي لاشه چندگونه مختلف جانوري در پشت ديوار باغ همسايه محيط زيست و انتشار تصاوير آن در روزنامه همدان‌پیام به شماره 2151 موضوعي بود كه با توجه به حساسيتش، مورد توجه قرار گرفت و دوستداران محیط‌زیست خواستار ارائه توضيحات مستدل و منطقي براي اين اقدام بودند.
اين موضوع كه از سوي خبرنگار ما در حال پيگيري بود با استناد به وظايف بندهاي 18گانه محيط زيست استان مبني بر حفظ و كنترل و نگهداري گونه‌هاي جانوري و در صورت تلف شدن، انجام اقدامات تاكسيدرمي به جاي امحاي لاشه‌ها، موضوعي بود كه سازمان محيط زيست ضمن تأييد، اين اقدام را اشتباه و دليل آن را اقدام ناآگاهانه یکی از کارکنان این سازمان اعلام كرد.
 اين اقدام قابل توجيه نيست
محمدامين ظفري، مدير روابط عمومي حفاظت محيط زيست استان، رهاسازی لاشه پرندگان را قابل توجيه ندانست و گفت: در حد توان در حال انجام وظيفه هستيم اما گونه‌های جانوری با فراوانی زیاد را نمي‌شود تاكسيدرمي كرد؛ زیرا برای هر یک از این گونه‌ها باید بين 400 تا 500 هزار تومان هزینه شود. البته بايد دفن مي‌شدند كه يكي از نيروهاي ما به دلیل ناآگاهي، لاشه‌ها را رها كرده است.
در ادامه سید عادل عربی، سرپرست سازمان حفاظت محيط زيست استان كه هفته گذشته معرفي شده است، گفت: در چند سال اخير به دليل افزايش لجام‌گسيخته اسلحه شكاري بين مردم، متأسفانه تيراندازي به سمت پرندگان شكاري هم زياد شده است. البته از آنجايي كه صید اين پرندگان شكاري هيچگونه فايده‌اي ندارد، به تعبير ما براي تفريح صورت مي‌گيرد.
اين پرندگان شكاري بيشتر از ناحيه بال و پا زخمي مي‌شوند و اينكه استخوان اين گونه‌ها، قابل ترميم نيست يا بايد به روش ترحم‌آميز تلف شوند و يا عضو زخم شده را قطع كرد تا بيشتر عفونت نكند.
عربي كه پيش از اين معاونت فنی اداره کل را بر عهده داشت و بخشی از مسئولیت اين حوزه هم به واحد تاكسيدرمي برمي‌گردد، اضافه كرد: عمدتاً مردم، پرندگان شكاري معمولي را همچون اين گونه كه سار گپه معمولي است، تحويل اداره كل مي‌دهند. البته به اين معنا نيست كه اين گونه‌ها كم‌اهميت هستند و در معرض انقراض نيستند بلكه غفلت از اين گونه‌ها، آنها را در زمره گونه‌هاي نادر قرار خواهد داد.
99 درصد اين گونه‌های در معرض شكار پس از آسیب دیدن بخصوص از ناحيه پا و بال، قابل درمان نيست و ما وظيفه داريم كه از آنها نگهداري كنيم. البته اين گونه‌ها را پس از تيمار به افرادي كه شرايط نگهداري آنها را دارند، به صورت اماني تحويل خواهيم داد.
وي عنوان كرد: از آنجايي كه پرندگان شکاری عمدتاً وحشي هستند، از دست انسان غذا نمي‌خورند و در نهايت تلف مي‌شوند كه يا بايد تاكسيدرمي شوند و يا دفن بهداشتي صورت بگيرد.
  فرد متخلف به جاي دفن، رها كرده‌ است
در مورد اين گونه رها شده (سار گپه) به تعداد فراواني به صورت تاكسيدرمي به سازمان ارسال شده است؛ پس لزومي به ارسال دوباره آنها نيست البته بايد دفن بهداشتي شوند و نبايد در محوطه بيرون اداره رها می‌شدند. اين اشتباه برخي همكاران بوده است كه به جاي دفن، رهاسازي كرده‌اند.
 اشتباه بوده و تكرار نخواهد شد
به گفته وي، به همكار متخلف تذكر داده شده و برخورد هم شده است. از آنجايي كه دفن لاشه‌ها بايد توسط محيط‌بانان انجام شود، اين فرد متخلف در ساعت غيراداري اقدام به رهاسازي كرده است كه اشتباه بوده و تكرار نخواهد شد.
 رسانه‌ها ضعف ما را گفتند
البته مردم قبول نمي‌كنند كه اين كار محيط زيست نبوده و حق دارند. در اين بين حساسيت رسانه‌ها نيز به نفع ما خواهد بود؛ زیرا ضعفمان را به ما یادآوری کردند و اينكه بايد گفت محيط زيست از حفاظت در عرصه‌هاي طبيعي واقعاً تنهاست و براي مقابله با لشكري از افراد دارنده اسلحه شكاري كه به طبيعت هجوم آورده‌اند با 90 نفر نيرو، مظلوم است.
در مجموع، تنوع زيستي كشور و استان به حساسيت نیاز دارد و اين موضوع را به فال نيك مي‌گيريم. عربي در پایان از مردم و رسانه‌ها خواست سازمان محیط زیست را یاری کنند و اين اصل فراموش نشود كه اين پرندگان شكاري بي‌هيچ دليل و توجيه مادي و... شكار مي‌شوند.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.