1403-01-311403-02-10bool(false) پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : دوشنبه ، 10 ارديبهشت 1403

کد خبر : 126668

 
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان:

مخزن شماره ۲ اَبَر پروژه آبرسانی به همدان آب‌گیری شد
تاریخ خبر : 1401-06-29
     
 
 
     
متن خبر :

 با تکمیل عملیات اجرایی اَبَر پروژه آبرسانی به همدان و آزمایش موفقیت‌آمیز مخزن شماره یک، مخزن شماره ۲ این طرح نیز آب‌گیری شد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان همدان با اشاره به اینکه عملیات لوله‌گذاری طرح آبرسانی بلند مدت به همدان، پایان یافته است، گفت: مخزن شماره یک این طرح با گنجایش 5 هزار متر مکعب هفته پیش بهره‌برداری و شامگاه دوشنبه نیز مخزن شماره ۲ این اَبَر پروژه مورد آزمایش قرار گرفت.

محمد ضروری با بیان اینکه فاصله این ۲ مخزن حدود 5 کیلومتر و اختلاف ارتفاع آن ۲۲۰ متر است، اظهار داشت: خط انتقال این طرح دارای 3 ایستگاه پمپاژ با ارتفاع ۵۷۶ متر، ۱۵۰ هزار متر مکعب مخزن تعادلی و ۱۴۵ کیلومتر لوله فولادی با اقطار یک هزار و ۲۰۰ تا یک هزار و ۶۰۰ میلیمتر، آب را به همدان منتقل می‌کند.

ضروری تصریح کرد: طرح آبرسانی بلند مدت به همدان به طول ۱۴۵ کیلومتر از مصوبات سفر رهبر معظم انقلاب اسلامی در سال ۱۳۸۳ به استان همدان است که عملیات اجرایی آن از سال ۱۳۸۶ آغاز شده است.

مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای استان همدان گفت: این طرح یک تصفیه خانه پیشرفته با ظرفیت 3 هزار و ۶۰۰ لیتر در ثانیه دارد که پیش‌بینی می‌شود بر اساس زمانبندی مقرر شده بهره‌برداری شود.

وی اظهار داشت: به تعبیر وزیر نیرو این یک اَبَر پروژه است که سال‌های سال بلاتکلیف مانده بود که با روی کار آمدن دولت سیزدهم و پیگیری‌های استاندار همدان عملیات اجرایی آن شتاب گرفت و در طول 4 تا 5 ماه گذشته پیشرفت بسیار خوبی داشته است.

ضروری ادامه داد: اکنون کل مسیر خط انتقال این طرح به طول ۱۴۵ کیلومتر لوله‌گذاری شده، عملیات ساخت سه مخزن آن تکمیل شده و برق رسانی آن به طول ۷۰ کیلومتر با خط ۶۳ کیلو ولت مراحل پایانی را می‌گذراند.

وی با اشاره به اینکه با بهره برداری از فاز نخست این طرح، ۶۰۰ لیتر آب در ثانیه وارد شبکه آبرسانی همدان می‌شود، گفت: خط انتقال بای پس این طرح نیز به طول ۱۶.۲ کیلومتر از یک ماه پیش طراحی و اجرا شد و اکنون در مرحله آزمایش قرار دارد.

 3 سال برای تخلیه رسوبات سداکباتان لازم است
در خبر دیگری، معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای استان همدان با بیان اینکه حداقل زمان لازم برای تخلیه رسوبات سداکباتان حدود 2 تا 3 سال تخمین زده می‌شود، گفت: فعلاً امکان انجام تخلیه رسوبات در بخشی که ذخیره آب وجود دارد، مقدور نیست.

داوود شاهسوند افزود: با توجه به شرایط خاص و پیش آمده در تأمین آب شرب شهر همدان و ضرورت استفاده حداکثری از آب موجود در سد اکباتان و همچنین بروز مشکلاتی اعم از کدورت برای ذخیره آب فعلی در جریان عملیات لایروبی، فعلاً امکان انجام تخلیه رسوبات در بخشی که ذخیره آب وجود دارد، مقدور نیست.

وی مطرح کرد: با توجه به داده‌های به دست آمده از عملیات هیدروگرافی سد اکباتان که در سال ۱۳۸۶ انجام شده، حجم رسوبات ته‌نشین شده در مخزن سد در طول زمان ۵۸ سال بهره برداری عددی معادل 5/2 میلیون مترمکعب برآورد شده است.

شاهسوند با اشاره به اینکه عملیات هیدروگرافی هر چند سال یکبار با تجهیزات خاص و به‌منظور برآورد میزان رسوبات ته‌نشین شده در سد انجام می‌شود، تصریح کرد: عملیات لایروبی این حجم از رسوبات سد، با توجه به موقعیت جغرافیایی سد تنها با با وسایل مکانیکی خاص امکان‌پذیر است. وی با بیان اینکه به علت بالا رفتن کدورت آب، عملیات لایروبی مخزن سد و تأمین همزمان آب شرب شهر همدان کاری دشوار و هزینه بر خواهد بود، یادآور شد: نیاز به جانمایی محلی برای تخلیه رسوبات، توجیه اقتصادی و فنی عملیات لایروبی سد توسط کارشناسان، نیاز به تأمین اعتبار لازم که رقم قابل توجهی بوده، از دلایلی است که لایروبی سد را دشوار می‌کند.

این مقام مسئول تأکید کرد: عملیات مرسوم در تمامی کشورها برای خارج کردن رسوبات سد توسط باز کردن دریچه‌های تحتانی سد در زمان های مناسب آبگیری است.

وی اظهار کرد: در صورت وجود یک دوره ترسالی می‌توان با مانور دریچه تخلیه کننده تحتانی سد که وظیفه عملیاتی شاس(لایروبی) را برعهده دارد می‌توان حجم قابل توجهی از رسوبات را بدون تحمیل هزینه از مخزن سد تخلیه کرد.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.