پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : جمعه ، 7 ارديبهشت 1403

کد خبر : 105645

 
دستاورد‌های انقلاب اسلامی و پیشرفت و توسعه نسبت به پیش از انقلاب

مقایسه وضعیت ایران پیش و پس از انقلاب
تاریخ خبر : 1398-11-19
نویسنده : نیلوفر بهرمندنژاد
     
 
 
     
متن خبر :


 انقلاب اسلامى که در سپیده‌دم 22 بهمن ماه سال 1357 در سرزمین ایران به رهبرى پیامبرگونه امام خمینى(ره) طلوع کرد و اعجاز بزرگ قرن را رقم زد، دستاوردهاى فراوان و بى‌سابقه‌اى را در حوزه‌هاى گوناگون به ارمغان آورد.
گزارش‌های میدانی خبرنگار همدان‌پیام از اظهارات مردمی نشان می‌دهد هرچه از زمان پیروزی انقلاب اسلامی فاصله گرفته می‌شود، اهمیت پرداختن به موضوع دستاورد‌های انقلاب اسلامی و اهمیت تبیین دستاورد‌ها و پیشرفت‌های جمهوری اسلامی بیش‌تر می‌شود.
طباطبایی که خود را از کارمندان دولت معرفی می‌کند، می‌گوید: در آن دوران، رژیم پهلوی کشور با وجود درآمدهای کلان نفتی و از نظر فرهنگی و به‌ویژه ارتباطات در سطح بسیار نازلی قرار داشت، حدود 54 درصد مردم از حداقل سواد خواندن و نوشتن محروم بودند.
بیشتر روستاها و شهرهای کوچک بدون بسیاری از وسایل ارتباط جمعی از قبیل روزنامه، ماهنامه، مجله و... بودند و با توجه به اینکه وسایل ارتباطی در آن دوران به دلیل نبود فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی، فقط شامل رسانه‌ها آن هم بیشتر رسانه‌های نوشتاری بود.
یکی دیگر از شهروندان همدانی که یکی از کارمندان دفاتر پیشخوان است دراین باره چنین گفت: نقش صدا و سیمای رژیم پهلوی در توده‌های مردم بسیار کم‌تأثیر بود به دلیل اینکه اولاً رسانه‌های ملی آن رژیم به دلیل ماهیت خودبینی، برنامه‌هایش مورد تنفر مردم بود و ثانیاً از نظر اطلاع‌رسانی هم مردم این رسانه‌ها را بدون صداقت و بی‌طرفی می‌دانستند.
به نظر من امروزه از نظر رشد تکنولوژی ارتباطی جمهوری اسلامی ایران یکی از بالاترین استانداردها را در سطح جهان داراست و این از نظر من این‌گونه است شاید فرد دیگری درست نظری برعکس من داشته باشد و درحال‌حاضر وجود اینترنت پرسرعت در روزنامه‌های مختلف فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی و شبکه‌های مختلف رسانه ملی قابل قیاس با رژیم پهلوی نیست، امروزه جمهوری اسلامی ایران به دنبال تأسیس شبکه‌های اینترنت داخل است و هم سواد رسانه‌ای مردم در سطح بالایی است اما در همدان پهلوی بیشتر مردم سواد رسانه‌ای نداشتند و اصلاً مردم آن چنان سروکاری با رسانه‌ها نداشتند.
کرمی که درکنار مغازه لباس‌فروشی خود ایستاده بود به خبرنگار ما می‌گوید: در آن زمان‌ها، سرگرمی‌ها و برنامه‌های متفاوت و گوناگونی در اختیار مردم قرار نداشت، اما امروزه ساخت انواع فیلم‌ها و سریال‌ها در جمهوری اسلامی ایران، با رعایت موازین شرعی انجام شده است. فیلم‌سازی و تهیه‌کنندگی حرفه‌ای امروزه نسبت به پیش از انقلاب و دوران رژیم پهلوی قابل قیاس نیست. حتی امروزه بسیاری از روستاها به تلفن‌ها و حتی اینترنت هم دسترسی دارند و حتی چیزی نیست که قابل اغماض باشد. فروغی که دبیر‌ یکی از دبیرستان‌های همدان است این چنین اظهار کرد: اگر بخواهیم برخی دستاوردهای اقتصادی 4 دهه انقلاب اسلامی را بگوییم به طور مثال می‌توان از افزایش راه‌های اصلی و فرعی کشور که با انواع وسایل نقلیه از جمله قطار، هواپیما، انواع خودروهای پیشرفته می‌توان به سراسر نقاط کشور سفر کرد، افزایش دسترسی به آب تصفیه شده، برق، گاز، تلفن این‌ها هم جزو دستاوردهای انقلاب هستند که اکنون بیشتر مناطق شهری و روستایی کشور از این نعمت بهره‌مند هستند و برای نخستین بار بیش از چند هزار روستا، از نعت گاز برخوردار شدند.
یک دارو‌ساز میان‌سال که در دارو‌خانه خود مشغول کار بود به خبرنگار همدان‌پیام می‌‌گوید: در آن سال‌ها، فقر و محرومیت از دلایل مهاجرت روستاییان به شهرها بود و وضع زندگی روستاییان در مقایسه با شهرنشینان بسیار نامطلوب بود به دلیل نبود امکانات، خدمات بهداشتی و درمانی، راه مناسب، برق و... زندگی برای بسیاری از روستاییان با مشکلات فراوان همراه بود که حتی می‌توان به این موضوع مرگ و میر بالا به‌ویژه نوزدان و خردسالان را هم اضافه کرد که به دلیل نبود خدمات بهداشتی و درمانی، کمبود بیمارستان‌ها، در برداشت و بسیاری از نوزادان به دلیل بیماری‌های لاعلاج و کمبود دارو و اینکه همانند امروزه امکانات ویژه‌ای در دسترس عموم نبود جان خود را از دست می‌دادند.
حمیدی که در یکی از کتابخانه‌های همدان کار می‌کند این چنین بیان کرد: شرایط فرهنگی پیش از انقلاب اسلامی به‌گونه‌ای بود که مبارزه با فرهنگ اسلامی و ملی از مختصات فعالیت‌های فرهنگی رژیم طاغوت بود، اسلام‌زدایی از یک طرف و ترویج فرهنگ غربی هم از طرف دیگر از اولویت‌های کاری تمامی دستگاهی فرهنگی رژیم گذشته بود و سعی بر این داشتند که با توجه به ارتباطات محدود آن زمان تا فرهنگ غربی را برای تغییر سبک زندگی ایرانیان از یک زندگی اسلامی و ملی به یک زندگی با سبک غربی ترویج کنند.
سرحدی که تمایلی به معرفی شغل خودش نداشت، گفت:  با توجه به رشد پیشرفت شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی در کشور و اینکه نقش مؤثری در بسیاری از فعالیت‌ها دارد اما به دنبال خود مشکلاتی هم دارد که این رسانه‌ها هم دارای آسیب‌های اجتماعی خاص خود نیز هستند و بسیاری از افراد استفاده‌های نا‌به‌جایی از آن می‌کنند اما چه بهتر است که بتوان یک فضای آرام را برای این فضا مدیریت کرد.
یکى از برکات این نهضت قضیه تحول روحى در جامعه ما است، به خواست خداى تبارک و تعالى، از این پیروزى که نصیب ما شده است، توانستیم دست اجانب و خیانتکارها را کوتاه کنیم که این اهمیتش بیشتر است. این تحولات روحى به این زودى براى یک شخص و گروه هم حاصل ، چه برسد به سرتاسر یک کشور.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.