1403-02-031403-02-13bool(false) پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : پنجشنبه ، 13 ارديبهشت 1403

کد خبر : 118899

 
قانون تسهیل ازدواج سیاست‌های جمعیتی را تقویت می‌کند؟
تاریخ خبر : 1400-05-04
     
 
 
     
متن خبر :

 یکی از موضوعاتی که به وفور به آن پرداخته شده است مسأله«قانون تسهیل ازدواج جوانان» است که حدود 16سال از تصویب آن می‌گذرد و تاکنون نیز اتفاق خاصی در اجرای آن نیفتاده است.
به نظر می‌رسد که تصویب قانون تسهیل ازدواج جوانان را می‌توان اقدام مؤثری برای ترغیب جوانان به ازدواج دانست، ولی پیش از اینکه این قانون اجرا شود، نیازمند رفع یکسری مشکلات زیرساختی از جمله فرهنگی، اجتماعی و رفاهی جامعه است که باید در حوزه ازدواج به آن رسیدگی شود تا شاهد اثربخشی تأثیرات این قانون بر میزان آمار بالای ازدواج باشیم.
هدف اصلی این قانون افزایش نرخ جایگزینی جمعیت و تلاش برای شناسایی موانع مسیر ازدواج جوانان و در اختیار قرار دادن تسهیلاتی چون تسهیلات بانکی، آموزشی و اشتغال و... می‌باشد. قانونی که در صورت فراهم کردن امکانات حمایتی برای جوانان از جمله ازدواج، اشتغال، مسکن مناسب، سیاست‌های جمعیتی را به خوبی پیش ببرد و بسیاری از نگرانی‌های والدین را درخصوص ازدواج جوانان‌شان برطرف سازد.
یکی از مهمترین عوامل تعیین‌کننده مستقیم فرزندآوری، ازدواج است متأسفانه با افزایش سن ازدواج در دهه‌های اخیر با آن مواجه هستیم به گونه‌ای که می‌تواند نقش مؤثری در نرخ رشد جمعیت داشته باشد، همچنین رهبر معظم انقلاب اسلامی از سال 90 تاکنون بیش از 42 بار نسبت به موضوع جمعیت و فرزندآوری نیز در این‌باره تأکید داشته‌اند به طوری که در تیرماه سال گذشته درباره مسأله ازدواج جوانان و راه‌های تسهیل آن و مسأله فرزندآوری و جلوگیری از حرکت کشور به سمت پیری جمعیت نیز تذکر داده‌اند.
همچنین نایب‌رئیس اول کمیسیون اجتماعی مجلس، با بیان اینکه مجلس در حال پیگیری اجرای قانون تسهیل ازدواج جوانان است، کاهش سن ازدواج در بین جوانان را از طریق مشروط کردن بهره‌مندی از خدمات اجتماعی به ازدواج امکانپذیر دانست.
علی بابایی‌کارنامی مبنی بر اینکه سن تمایل به ازدواج در جوانان بالا رفته است و آنها سن مناسب برای ازدواج را در پسران ۳۰سال و برای دختران میانگین تقریباً ۲۷ سال است، گفت: مجلس برای پیشگیری از افزایش سن ازدواج در بین جوانان در حال پیگیری اجرای قانون تسهیل ازدواج جوانان مصوب سال 84 است. به طوری که در این قانون تمام موانع پیش ‌روی ازدواج جوانان برداشته شده و مفاد آن به نفع تشکیل خانواده در کشور طراحی شده است.
در رابطه با مغفول ماندن قانون تسهیل ازدواج فاطمه قاسم‌پور رئیس فراکسیون زنان مجلس یازدهم معتقد است که یکی از موانع اجرای این قانون تصویب نشدن آیین‌نامه برای آن از سوی دولت است و به دلیل اینکه دولت برای بخش‌های مختلف آن آیین‌نامه تصویب نکرده است، امکان اجرای آن وجود ندارد. به همین علت ممکن است تصویب آیین‌نامه از سوی دولت زمان‌بر باشد، برنامه مجلس ارائه چندین طرح برای اجرای سریع‌تر این قانون است.
به طور کلی می‌توان نتیجه‌گیری کرد که تسهیل شرایط ازدواج تنها منجر به افزایش آمار ازدواج نمی‌شود، بلکه در صورت اجرایی شدن این قانون بسیاری از آسیب‌های اجتماعی  و فرهنگی کاهش  پیدا می‌کند و سلامت اجتماعی جامعه را نیز در پی خواهد داشت.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.