پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : جمعه ، 7 ارديبهشت 1403

کد خبر : 132213

 
اسناد و مفاخر تربیت معلم همدانی‌ها در یک موزه
تاریخ خبر : 1402-03-03
     
 
 
     
متن خبر :


موزه آموزش و پرورش همدان یا موزه اسناد و مفاخر تربیت معلم یک مجموعه دیدنی است.

معاون میراث فرهنگی استان همدان در حاشیه بازدید از موزه مدرسه با عنوان این مطلب  گفت : این موزه قدیمی ترین موزه در حوزه تعلیم و تربیت است که از سال 95 به طور رسمی آغاز به کار کرده است.

اتابک صفری در رابطه با زمان تاسیس موزه گفت : در سال 1390 بود که موضوع راه اندازی موزه به مدیران وقت آموزش و پرورش استان پیشنهاد شد و آموزش و پرورش هم طبقه زیرین قدیمی ترین مدرسه همدان و کشور را برای ایجاد موزه  قرار داد.

وی گفت : موزه آموزش و پرورش همدان یا موزه اسناد و مفاخر تربیت معلم همدان یا موزه مدرسه در سال ۱۳۹۹ شمسی در دبیرستان ابن سینا همدان افتتاح شده‌است.

در این موزه، عکس و سند تاریخی با موضوع مدارس، مکتب خانه، فعالیت‌های فرهنگی و آموزشی دانش آموزان همدانی و نیز کتاب‌های درسی چاپ سنگی، سالنامه‌های مدارس، لوازم التحریر و مجلات و نشریات مربوط به آموزش وپرورش از تأسیس دارالفنون در معرض دید عموم قرار گرفته‌است.

صفری اضافه كرد: دبیرستان ابن سینا مربوط به دوره پهلوی اول 1360 ه. ق. است و در همدان، خیابان طالقانی، چهار راه ابن سینا واقع شده و این اثر به ‌عنوان یكی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.  پیش طرح موزه مدرسه برای نخستین بار در زمستان 1389 در واحد برنامه‌ریزی اداره كل موزه‌ها و اموال منقول فرهنگی تاریخی مطرح و پس از بحث‌های متعدد طرح توجیهی تفصیلی آن تأیید شد و از سال گذشته ایجاد موزه مدرسه در پروژه‌های اجرایی میراث فرهنگی قرار گرفته است.

وی  بیان كرد: اجرای طرح ملی موزه مدرسه با هدف موجب آشنایی و همدلی دانش‌آموزان با موزه و دستاوردهای فرهنگی اجرایی شد .

مدیریت موزه گنجینه آموزش و پرورش همدان نیز در این بازدید از نحوه جمع آوری آثار گفت:از همان سال ما با همکاری«مرکز اسناد ملی»،«اداره کل میراث فرهنگی» و تعدادی از دوستان علاقمند شروع به جمع آوری آثار کردیم.

امیر قشمی به بخش های مختلف موزه اشاره کرد:موزه از بخش های مختلفی تشکیل شده که مهم ترین بخش های آن عبارت اند از:غرفه مفاخر و مشاهیر آموزش و پرورش،غرفه کتابهای درسی و کتب تعلیم و تربیت،غرفه ابزار های آموزشی و کمک آموزشی،غرفه تربیت بدنی و ورزش،غرفه شهدای آموزش و پرورش،غرفه مکتب خانه،غرفه پیشاهنگی و غرفه خیران مدرسه ساز.

قشمی به تشریح بخش های مختلف موزه پرداخت: غرفه مفاخر و مشاهیر:این غرفه شامل تصاویرو زندگینامه شصت نفر از مفاخر و مشاهیر آموزش و پرورش است که نقش مهمی در تعلیم و تربیت دانش آموزان داشته اند.

غرفه کتابهای درسی:این غرفه شامل کتب درسی از زمان پهلوی اول تا زمان حال است که به همت آقای پاک روش جمع آوری شده است.

غرفه ابزار های آموزشی:این غرفه شامل ابزار های موثر در آموزش دانش آموزان است که در گذشته از آنها استفاده می‌شده.

غرفه تربیت بدنی:در غرفه تربیت بدنی تصاویر دانش آموزان ورزشکار و لوازم ورزشی مربطو به گذشته نگه داری می شود.

غرفه مکتب خانه:غرفه مکتب خانه در واقع یک مکتب خانه کوچک است که متشکل از وسایل مکتب خانه های قدیم است.

غرفه پیشاهنگی:غرفه پیشاهنگی مربوط به آثار و فعالیت های سازمان پیشاهنگی است که در پیش از انقلاب وظیفه تربیت اجتماعی دانش آموزان را بر عهده داشته است.

غرفه خیران مدرسته ساز:در غرفه خیران مدرسه ساز تصاویر خیران مدرسه ساز و مدارس خیر ساز وجود دارد.

غرفه شهدای آموزش و پرورش:شهدا به گردن همه ما حق دارند به همین دلیل در این غرفه تصاویر شهدای دانش آموز و شهدای آموزش و پرورش نگهداری می شود.

 

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.