1403-01-251403-02-04bool(false) پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : سه شنبه ، 4 ارديبهشت 1403

کد خبر : 120975

 
بازار محصولات کشاورزی دست دلال است
تاریخ خبر : 1400-09-14
     
 
 
     
متن خبر :

 سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس با بیان اینکه بازار محصولات کشاورزی دست دلال است، گفت که وجود واسطه‌گرها و دلالان هرچه بیشتر باشد ضرر آن برای تولیدکننده بیشتر خواهد بود.
به گزارش تسنیم، حجت‌الاسلام احد آزادیخواه در برنامه‌ای با بیان اینکه در حوزه کشاورزی معدل نسبی خوبی داریم، افزود: امروزه 18درصد اشتغال از آن بخش کشاورزی است.
وی ادامه داد: دلالان در زنجیره از مزرعه تا سفره مردم نقش دارند. هرچه حضور دلالان و واسطه‌گرها شدت بیشتری داشته باشد، ضرر و زیان به تولیدکننده نیز بیشتر خواهد بود. رابطه تنگاتنگی میان سود حاصله یا ضرر حاصله برای تولیدکننده و مصرف‌کننده وجود ندارد. در این میان گپی حاصل می‌شود که ممکن است واسطه‌ها این گپ را با اهداف و برنامه‌های مختلف پر می‌کنند.  
وی معتقد است: واسطه‌گری در حوزه کشاورزی کشور به لحاظ کمی و کیفی افراطی است.  
سخنگوی کمیسیون کشاورزی در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه داستان واسطه‌گری در کشور بیش از اندازه است، افزود: وجود واسطه‌گرها و دلالان هرچه بیشتر باشد ضرر آن برای تولیدکننده بیشتر خواهد بود. یکی از مهمترین علل و عوامل نارضایتی متأثر از ضرر حاصل از تولیدکننده و کشاورزی واسطه‌گری‌ها هستند.
آزادیخواه با اشاره به اینکه در شرایط موجود حذف واسطه‌ها به هیچ عنوان امکانپذیر نیست و این امر موجب ایجاد تعارض می‌شود، درباره علت آن گفت: تولیدکننده، تولیدکننده است و ممکن است که شأن صادرکننده را نداشته باشد.
وی افزود: در این میان به فیلتری نیاز است، لیکن اندازه آن باید مشخص باشد. در حال‌حاضر افراطی‌گری‌های موجود آزاردهنده است، کشاورز علاقه‌مند است که شخصی از سر مزرعه محصولات او را خریداری کند که می‌تواند یک واسطه باشد، لیکن باید واسطه اول و آخر باشد و واسطه‌های دیگری اضافه نشود.
آزادیخواه با بیان اینکه بازار محصولات کشاورزی دست دلال است، گفت: این امر نباید بدین شکل باشد، اینکه عنوان می‌شود که وجود واسطه‌ها باید باشد، منظور واسطه اثرگذار است. واسطه و دلال به 2 بخش مؤثر و غیرمؤثر تقسیم می‌شوند.
وی در ادامه گفت: واسطه غیرمؤثر پذیرفتنی نیست، لیکن واسطه مؤثر را دنیا پذیرفته است. از واسطه‌های موجود در کشور سهم اندکی از آنها مؤثر و بخش اعظم آنها مؤثر نیستند.
سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس ادامه داد جهادکشاورزی باید نقشی را که قانون به او داده است، اجرا کند و کمیسیون کشاورزی باید نقشی را که به او محول شده اجرا کند.
وی گفت: نقش جهادکشاورزی در مهندسی دلال‌ها، باید تأثیرگذار باشد. امروزه ظرفیت‌های اتحادیه‌ها در کشور بلامنازعه است، لیکن از آنها بهره‌برداری نشده است. قانونگذار، مجری و بخش خصوصی باید از این ظرفیت استفاده می‌کردند. هویت تشکل اعتباری و انتزاعی است و دارای هویت خارجی نیست.  
نماینده مردم ملایر در مجلس در پایان تأکید کرد: امروز نظام توزیع مناسبی در کشور وجود ندارد، باید فکر و مهندسی شود و به کشاورز گفته شود که چه چیزی کشت شود.

لزوم بهینه‌سازی مصرف گاز خانگی
 عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی مطرح کرد که بهینه‌سازی نکردن مصرف گاز خانگی، صنایع و نیروگاه‌ها را با محدودیت مواجه می‌کند چراکه مصرف ۷۵۰ میلیون مترمکعب در روز نسبت به جمعیتی که داریم، بسیار زیاد است.
هادی بیگی‌نژاد در گفت‌وگو با ایسنا، به مصرف ۷۵۰ میلیون مترمکعب گاز به‌صورت روزانه در کشور اشاره کرد و گفت: این میزان برای مصارف خانگی، نیروگاهی، صنایع و... استفاده می‌شود، اما در فصل پاییز و زمستان تمام این حجم از گاز به سمت مصارف خانگی سوق پیدا می‌کند.
وی ادامه داد: درصورت افزایش مصرف خانگی، ممکن است برخی نقاط با قطعی گاز مواجه شوند پس تنها راه اصلی برای گذر از شرایط فعلی بهینه‌سازی مصرف گاز در کشور است چراکه مصرف ۷۵۰ میلیون مترمکعب در روز نسبت به جمعیتی که داریم، بسیار زیاد است.
بیگی‌نژاد تصریح کرد: در زمستان مصارف خانگی بیش از ۷۰ درصد مصرف کشور را به خود اختصاص می‌دهد، اما در تابستان و بهار این چنین نیست و مشکلی وجود ندارد، در طول این 3 تا 4 ماه مصارف خانگی افزایش می‌یابد و همین مسأله سبب ایجاد محدودیت بر صنایع و نیروگاه‌ها می‌شود.
نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه ثبات اقتصادی نیازمند ثبات تولید است، گفت: محدودیت مصرف گاز برای پتروشیمی‌ها و نیروگاه‌ها سبب استفاده از سوخت مازوت و گازوئیل در این صنایع و محدودیت تولید می‌شود پس درصورت بهینه‌سازی نکردن مصرف گاز، شرایط برای صنایع و نیروگاه‌ها سخت می‌شود.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.