پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : شنبه ، 15 ارديبهشت 1403

کد خبر : 98935

 
از ۳نشان استان ۲نشان را ساز نهاوند دریافت کرد

ساز کوک نهاوند در کسب نشان‌های ملی
تاریخ خبر : 1398-06-25
     
 
 
     
متن خبر :


 از ۳ نشان ملی که هنرمندان استان در بخش صنایع دستی کسب کرده‌اند ۲نشان در تولید ساز کمانچه و سه تار به سازندگی محمدحسن جورابی از نهاوند رسید.
رئیس میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری نهاوند با اعلاک این خبر گفت: حدود ۶کارگاه ساز سازی در نهاوند فعال است.
 ۸ نشان ملی
 و یک نشان یونسکو
به گفته محسن جانجان هنرمندان نهاوندی پیش از این توانسته‌اند در این برنامه ۸نشان ملی را در ساخت سنتور، سه تار و معرق و یک نشان یونسکو را به نام خود ثبت کنند.
 ساز جورابی را همه می‌شناسند
حسن جورابی متولد اردیبهشت 1353 در تهران اما ساکن نهاوند است علاقه تاش به ساختن ساز سبب شد تا از همان  نوجوانی نزد پدرش در نجاری نقلی وی، نت های موسیقی را بر پیکره بی جان چوب نقش زندگی بدمد.
جورابی پس از آنکه در دوره آموزش  نزد پدرش ،ساز سنتور نخستین ساخته او بود، نزد محمد جهانیان از اساتید بنام این صنعت شاگردی اش را برای ساختن تار آغازکرد و پس از آن هم در محضر اساتیدی چون محسن رسولی،آیتی، ملکشاهی و حیدری بهره برد و در سال 83 هم افتخار شاگردی استاد ابراهیم قنبری انگیزه و علاقه وی جانی تازه به تجربیاتش بخشید.
حالا دیگر ساز جورابی را همه بنام می‌شناسند.
ساختن ساز یک هنر و بخشی از این هنر نواختن به مضراب سه تاری است که نزد کیوان ساکت  و نوای دل ربای کمانچه که در محضراردشیر کامکار استاد نام آشنای ایرانی آموخته است.
+شاخصه ساز جورابی نشان ملی را کسب کرد
از شاخصه های ساز جورابی که در مکتب استاد قنبری آموزش دیده است استحکام،زیبایی و صدا در صنعت این ساز است که توانسته است در کنار سایر استانداردهای مورد نظر ۲ نشان ملی  رادریافت کند.
  متولیان برای کیفی سازی کارگاهها تسهیلات دهند
جورابی می‌گوید: دنبال نام و نشان نیستم و به خواسته دوستان در این ارزیابی و رقابت شرکت کردم و خواسته‌ام توجه بیشتر به کارگاه‌های کوچک فعالان ساخت ساز در شهرستان است.
او می گوید: برای ساخت یک سه تار حرفه ای ۵۰ساعت کاری یا ۳هفته زمان صرف می شود و هزینه آن هم به هنری است که در آن بکار گرفته می شود و جلوه گری که این هنر در تار و پود این ساز دارد. نهاوند استعدادهای خوبی در این صنعت دارد عطا بحیرایی هنرمندی است که برای خودش قطبی از ساخت ساز در کشور است و از بزرگترین سازندگان ساز ۳تار در کشور به شمار می‌آید.
اگر مسولین و متولیان دستی برآورند و تسهیلاتی برای مناسب سازی  محیط کارو کسب فعالان این صنعت ارائه دهند کمک بزرگی به ثبات اشتغال و ارتقای هنر این افراد داشته‌اند.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.